Cuma , Nisan 26 2024

Denetimler Devam Ediyor

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelge kapsamında tüm yurtta olduğu gibi Fethiye’de maske, sosyal mesafe ve hijyen denetimleri gerçekleştirildi. Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat başkanlığında sabah saatlerinde başlayan denetlemeler, balık pazarı yanında bulunan manav bölümünde başladı. Şehir merkezinde Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerinin araçlarda maske uygulamasına da katılan Kaymakam Fırat, ardından Ölüdeniz Belceğiz Plajı’nda devam etti.

Fethiye’de korona virüsü tedbirleri kapsamında Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin maske takmayan 700 kişiye 560 bin TL idari para cezası yazdığı öğrenildi. Dünyayı ve ülkemizi olumsuz etkileyen Kovid-19 salgını önlemleri çerçevesinde, Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri özverili bir çalışma yürütüyor. Fethiye genelinde yapılan uygulamalarda şu zamana kadar 700 kişiye 560 bin TL idari para cezası yazıldığı bildirildi.

16 ekip tarafından gün boyu süren denetimlere Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Cemil Emre Süel, Fethiye Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Şen, Fethiye İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ruhsar Doyuk, Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürü Şaban Sarıkaya ile görevliler katıldı. Kaymakam Eyüp Fırat esnaflara ve vatandaşlara maske ve sosyal mesafe konusunda titiz davranılması gerektiğini hatırlattı. Fethiye’de ekiplerin sektörlere göre denetleme yaptığını belirten Kaymakam Fırat, Fethiye’de maske ve sosyal mesafe anlamında bir farkındalığın oluştuğunu dile getirdi.

Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat yaptığı açıklamada, “Ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İçişleri Bakanlığımızın talimatları ile farkındalığı arttırmak adına eşzamanlı olarak Türkiye genelinde denetlemeler gerçekleştiriyoruz. Görevli arkadaşlarımız her zaman sahada. İlçe genelinde 16 ayrı ekibimiz var. Bu arkadaşlarımız gece-gündüz demeden maske, sosyal mesafe ve hijyen denetimleri gerçekleştiriyor. Ceza da yazıyoruz fakat asıl amacımız insanları uyarıp, bilinçlendirmek. Fethiye’de gördüğünüz gibi her şey iyi durumda. Fakat biz bunu daha da arttıracağız. İsteğimiz herkesin maskesini takması ve sosyal mesafeye uyması. İnşallah bunu da başaracağız” dedi.

Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat ve beraberindeki heyet, vatandaşlara maske kullanımı ve sosyal mesafe hususunda hatırlatmalarda bulundu. Kaymakam Fırat ve beraberindekiler denetimlerin devam edeceğini, maske, mesafe ve hijyen kurallarının vatandaşlara iyice kavratılacağını söyledi.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …