Cuma , Nisan 26 2024

Mavi Grup Farklı Kazandı

Fethiye’de merakla beklenen ve son bir haftadır heyecanın doruğa çıktığı Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde Başkan adayı Osman Çıralı ve ekibi Mavi Grup seçimi büyük bir farkla  kazandı. 

 

Her iki grup adeta öne çıkan isimleri ile üyeleri etkilemeye çalışırken başkan adaylarındaki heyecan ise adeta doruktaydı. Mevcut başkan ve kırmızı grup lideri Akif Arıcan, 4 ve 5 nolu sandıklarda oy verme işlemini gerçekleştirirken meclis başkanı ve mavi grup lideri Osman Çıralı ise 7 nolu sandıkta oy verme işlemini gerçekleştirdi.  Toplam 13 grubu olan FTSO meclisini elde edebilmek için gruplar arasında büyük bir rekabet yaşanırken, seçimler yoğun ilgi içerisinde ve olaysız gerçekleşti. Mavi Grup; 3, 4, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 13 no’lu meslek komitelerini alarak seçimin galibi oldu. Kırmızı grup ise 1, 2 ve 12 no’lu meslek komitelerini aldı. Başkan adayı Osman Çıralı 7 no’lu meslek komitesinden seçildi.  İnşaatçıların bulunduğu 5 no’lu meslek komitesinde ise  Mavi ve Kırmızı grup berabere kaldı. 5 no’lu meslek komitesinde Akif Arıcan ile Hüsrev San seçildiler. 2 ayrı meslek komitesinden seçime giren Akif Arıcan 4 no’lu meslek komitesinden seçilemedi.

“OSMAN ÇIRALI OMUZLARDA TAŞINDI”

Sandıklarda oy sayım işlemi bittikten sonra yoğun bir tezahürat ile  omuzlarda taşınan Osman Çıralı herkese teşekkür ederek bir konuşma yaptı.  Çıralı konuşmasında “Geçen Temmuz ayından beri seçim çalışması yapıyoruz ertelendi. 3 aydan beri de yoğun bir şekilde çalışıyoruz. ilk yola az arkadaşla çıktık. ama daha sonra bu kadar kalabalık bir arkadaşla yola devam edeceğiz. Biz çalıştık, çok çalıştık. Çalışmayan bazı gruplar oldu, onlarda kazanamadı. Bunu söylediğim için kaybeden arkadaşlarım alınmasın. Gerçekten çalışınca oluyor. Biz çok çalıştık. emeğimizin de karşılığını aldık diye düşünüyorum ama önemli olan Fethiye’nin kazanması. ben geçen dönem 38 tane meclis üyesi arkadaşıma, yönetim kuruluna, meclis divanına hepsine yaptıkları emekler için teşekkür ediyorum. Bu çok önemli. Bir dahaki dönemde yeni bir oluşum yapacağız. Verdiğimiz sözlerin hepsinin arkasındayız. Önümüzdeki günlerde yönetim kurulumuzu oluşturacağız., meclis divanımızı oluşturacağız. Disiplin kurulu oluşacak. İnşallah onu da atlatırsak Fethiye için elimizden geleni yapacağız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Herkesin sahipleneceği görevler var. Biz Oda olarak yapacağımızın arkasındayız. Ama Fethiye için yapılacak şeylerinde destekçisi olacağız. Seydikemer bizim için çok önemli. Orada çok üyemiz var. İlk önce onun çalışmasına yapacağız ve Seydikemer’e bir tane temsilci atayacağız. Üniversite ile ilgili verdiğimiz sözlerin arkasındayız. Fethiye’de yapacağımız ilk işlerden bir tanesi hep söylediğimiz şeffaf, paylaşımcı ve hesap veren bir oda olacak. Babadağ’ının hesaplarını kimse bilmiyordu, biz hepinize anlatacağız. Gelirimizi, giderimizi anlatacağız. Biz bunun için yola çıktık. Hesap verebilmek için yola çıktık. Bizim diğer Odalardan farkımız 2 tane şirketimiz var, bir Babadağ’ımız var. Bizi hep Babadağ’ı engelliyorlar diye eleştirdiler. Biz asla engellemedik, asla engellemeyeceğiz. En iyi şekilde nasıl yapılması gerekiyorsa ihaleyi alan arkadaşla, teleferiğin ne zaman bitmesi gerekiyorsa o zaman bitmesi için uğraşacağız. 2019’da inşallah buna emek vermiş 38 arkadaşımla orayı açacağız. Orası tüm Fethiye’ye hizmet edecek. Gelen parada Fethiye’nin eğitimine ve tanıtıma harcanacak. Bu konuda hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Akif Başkanıma emekleri için teşekkür ediyorum. Hep beraber çalışacağız” diye konuştu.

“FETHİYE   FTSO  SEÇİMLERİNE KİLİTLENDİ”

Fethiye Gazi İlkokulunda yapılan seçimlere Kırmızı ve Mavi Grup olarak 2 listeyle gidildi. Sabah saat 09.00’da Fethiye İlçe Seçim Kurulu gözetiminde yapılan oy kullanma işlemine büyük ilgi oldu.  FTSO mevcut başkanı ve Kırmızı Grup Lideri Akif Arıcan ile meclis başkanı ve Mavi Grup Lideri Osman Çıralı ve ekipleri oy kullanmak için gelen üyeleri okul giriş kapısında karşıladı. Büyük bir ilginin olduğu seçimlerde mavi ve kırmız grup üyelere yardımcı olabilmek için okul dışında stantlar oluşturdular. Üyelere bu stantlarda hangi sandıkta oy kullanacakları ile ilgili bilgi aktarıldıktan sonra üyeler oy kullanmak için bu sandıklara yöneldiler. Mavi grup adayları ile kırmızı grup adayları seçmenle kulis yapma fırsatı da bulurken kırmızı grup üyelere et döner ve ayran ile lokma, Mavi grup ise tavuk döner ile ayran ve lokma ikramları gerçekleştirdiler. Her iki grup adeta öne çıkan isimleri ile üyeleri etkilemeye çalışırken başka adaylarındaki heyecan ise adeta doruktaydı. Mevcut başkan ve kırmızı grup lideri Akif Arıcan, 4 ve 5 nolu sandıklarda oy verme işlemini gerçekleştirirken meclis başkanı ve mavi grup lideri Osman Çıralı ise 7 nolu sandıkta oy verme işlemini gerçekleştirdi.

“SEÇİM  ÖNCESİ  BAŞKAN ADAYLARI DUYGULARINI DİLE GETİRDİLER”

Kırmızı Grup Başkan Adayı Akif Arıcan, “Çok çalıştık, çok emek verdik. Bundan sonra çok dinamik bir ekip var. Önceki gün akşam duygulanıp, ağladım. Herkes görüşlerini ifadelerini, neden oda seçimlerine girdiğini, gruplardaki arkadaşlarımın heyecanını, şevkini, düşüncesini görünce çok duygulandım. Ve baktım ki işte benim aradığım, işte benim istediğim ekip bu. İşte biz böyle bilinmek istiyoruz. Kendi meslek grubunu temsil eden, o heyecanı, o ilgiliyi isteyen bir grup istiyoruz. Bugüne kadar tecrübeli arkadaşlarımızla bundan sonrada gençlerle birlikte inşallah birlikte zirveye diyoruz” dedi. Oda seçimlerinde aday çıkmasının bir heyecan getirdiğini ifade eden Arıcan, “Fethiye’mizde çok ciddi heyecan ve ilgiyle seçim süreci yaşadık. Üyelerimiz dışında çocuklara, okullara kadar yansıyan bir ilgi oldu. Bu da Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın ilçede ne kadar önemli bir kurum olduğunu gösterdi. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ne kadar çok proje üretmişse, ne kadar çok kamuoyunda halkın beklentilerini karşı bir çaba gösteriyorsa halkın beklentileri artıyor. Çünkü yapmış olduğumuz bugüne kadar ki çalışmalar halkın beklentisini ve Oda üzerinde ciddi beklentilerin olduğunu gösteriyor. Ve bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalar Türkiye’de örnek bir oda olmanın bir mutluluğunu yaşıyoruz. Biz beş yıldızlı bir Oda olmuşuz ve Türkiye’de bir ilk mükemmellik belgesine müracaat eden Oda olmuşuz. Bütün akredite olan Odalardan İstanbul Deniz Ticaret Odası TOBB’a soruyor, ‘Biz kimle eşleşsek kendimizi kıyaslayalım?’ TOBB Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasını gösteriyor. Bu her şeyin ne olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

“AMACIMIZ ODANIN KAZANMASI”

Mavi Grup Başkan Adayı Osman Çıralı, “İnşallah Fethiye için hayırlısı olur. Amacımız Fethiye’nin, Oda’nın kazanması. Biz herkesi oy kullanması için çağırdık. Oy kullanmak Fethiye’nin geleceği için çok önemli. Hak eden, çalışan kazansın. İlgi ve alaka daha da artacak. Biz yapacaklarımızı da beklentilerimizi de söyledik. İnşallah düşüncelerimiz gerçekleşir. Bizim kalbimiz temiz, Allah gölümüze göre vereceğine inanıyorum” dedi.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …