Perşembe , Nisan 25 2024

CHP’li Mahmut Tanal “Üretici ve Esnaf Zor Durumda”

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Fethiye’de Cumartesi Semt Pazarına giderek, üretici ve vatandaşlar ile sohbet etti. Tanal, gazetecilere yaptığı açıklamada ‘Üretici ve esnafın çok zor durumda olduğunu belirterek, üretici ve esnaf perişan durumda… Türkiye erken seçime gebe’ ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, beraberinde CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir ile birlikte 17 günlük tam kısıtlamada sürecinde İçişleri Bakanlığı genelgesi ile açılan semt pazarlarından  Cumartesi Pazarına giderek pazarcı esnafı ve alış veriş yapan vatandaşlar ile sohbet ederek, talepleri dinledi.

Pazar ziyaretinin ardından gazetecilere kısa değerlendirmede bulunan CHP Milletvekili Tanal, “üreticilerin ürettiği ürünü satamadığını belirterek, pazara getirdiğinin yarısını zor satıyor” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, “Üreticilerin durumu şu; dolaştığımız pazar üretici pazarı. Bu pazarda bulunan ürünlerin fiyatları şöyle; elmanın kilosu 3 TL, domatesin kilosu 2,5 TL, soğan 1 TL, 3 enginar 10 TL, patates ve soğan 1 TL, salatalık 4 TL. Gördüğümüz kadarıyla köylü bunun tarla sürme parası, akaryakıtı, tohum parası vatandaşın ektiğinin parası, taşıma, nakliyatından buraya getirilmesine kadar tüm maliyetini ele alırsak külliyen zarar. Hatta vatandaşımıza satamıyor da. Aslında çiftçinin üreticinin desteklenmesi gerekiyor. Mevcut olan desteklemeler varsa da yetersiz ve eksik. Bunların daha da iyileştirilmesi lazım… Hatta biz pazarda dolaşırken şöyle bir cümle sarf ettim; ‘köylü milletin efendisidir’ dediğim zaman vatandaş tepki gösterdi. “Köylü milletin efendisidir sözü eskiden geçerliydi. Şu anda öyle değil perişanız” diye. Esnafla ilgili sorunlar bu ve destek istiyor vatandaş. Bugüne kadar ki açılan paketlerin hiçbirisi vatandaşın yarasına merhem getirmiyor. Herhangi bir ekonomik soruna çare olmuyor. Üretici hakikaten perişan durumda” diye konuştu.

Gazetecilerin erken seçim var mı? Sorusu üzerine Milletvekili Tanal, “Erken seçim anlamında zaten şu anda hamilelik ne ile sonuçlanır doğumla. Türkiye’de şu anda seçime gebe… Çünkü bunu rahatlatacak olan tek şey ancak erken seçimle bu doğum gerçekleşir. Herkeste rahat bir nefes alır. Ülkemizde o zaman bir istimdat rejimi sona erer. İki özgürlükler egemen olur. Üç hukuk devleti egemen olur. Dört liyakat egemen olur. Beş kayırmacılık biter. Altı eşitsizlik biter. Yedi ülkenin her tarafında adalet hakim olur. Eğer siz bir ülkeyi yıkmak istiyorsanız, tankla, topla, tüfekle yıkamazsınız. Ancak ülkeyi adaletsiz uygulamalarla yıkabilirsiniz. Şu anda Türkiye’de olan bitenlerin tamamı adaletsiz uygulamalardır. Bunları bitirmenin tek yolu erken seçimdir” ifadelerini kullandı.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …