Cuma , Nisan 19 2024

Öztürk, Gündemi Değerlendirdi

AK Parti Fethiye ilçe başkanı Turgay Öztürk basın açıklaması yaptı. Açıklamaya başlamadan önce Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökçan’ın eşi Süleyman Şah’ın vefatını üzüntüyle öğrendiğini ve vekil ile yakınlarına sabırlar dilediğini ifade etti.

AK Parti Fethiye ilçe başkanı Turgay Öztürk, Aralık ayında gerçekleştirilen meclis toplantısını değerlendirdi. İkisi gündem dışı 10 maddenin görüşüldüğünü söyleyen Öztürk, “Kıymetli Basın mensupları ve Fethiye’li hemşerilerim. Sizleri saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.

Bilindiği üzere 1 Aralık 2020 salı günü Fethiye Belediyesi Olağan Aralık ayı Meclis Toplantısı yapıldı. Toplantıda, İkisi gündem dışı 10 madde görüşüldü. Maddelerin çoğu Kasım ayı Meclis toplantısında İmar Komisyonuna gönderilen maddelerden oluşmakta idi.  İmar Komisyonunun Raporu sonucunda merkezde Taşyaka Mahallesi 177 Sokak, Göcek Mahallesinde İnönü Caddesi, Turgut Özal Caddesi ve Atatürk Bulvarı’nda zemin katlardaki ticari birimlerin ruhsatlandırılası ve Ölüdeniz Hisarönü’nde 194. Sokak’a cepheli yapıların zemin katlarının “Üretime Dönük Olmayan”  ticari izin verilmesi talebi mecliste kabul edildi. Kasım ayı meclis gündemine gelen Ölüdeniz Mahallesi Ovacık-Belcekız  arasında mevcut yola alternatif  yol yapımı İmar Komisyonu’nun değerlendirmesi doğrultusunda birtakım olumsuzluklar nedeniyle daha sonra başka bir çalışma yapılmasına karar verildi. Gündem dışı meclise getirilen 9. ve 10. Maddelerde bazı caddelerin sıcak asfalt yapımı işinin  “Yıllara Yaygın “ olarak 2021 ve 2022 yıllarında yapılması talebi görüşüldü. Meclis oturumuna ara verilerek benim de üyesi olduğum Plan ve Bütçe Komisyonu toplandı. Komisyon Toplantısında talep uygun görüldü ve meclisin ikinci oturumunda oylanan madde kabul edildi.  Mecliste yaptığım değerlendirme konuşmasında; sıcak asfalt her ne kadar 2021-2022 yıllarına yaygın iş olarak kabul edilse de söz konusu caddelerin kazılıp uzun süre bekletilmemesi, bir an önce çalışmaların tamamlanarak yolların açılması, hemşerilerimizin, esnafımızın ve Fethiye ekonomisinin zarar görmemesi için uyarımızı yaptık.  Şimdi de Ak Parti iktidarı döneminde Milletvekillerimiz ve teşkilatımızın çabalarıyla son dönemde Fethiye’mize kazandırılan bazı yatırımlardan söz etmek istiyorum” dedi.

Açıklamasını sürdüren Öztürk, “ Ak Parti iktidarında Fethiye’mize kazandırılan Değirmenbaşı bölgesindeki Beşkaza Spor Kompleksi bünyesindeki Beşkaza Kapalı Spor Salonu uzunca bir süredir Türk sporuna ve ilçemize hizmet veriyor. Geçtiğimiz aylarda “Basketbol Süper Ligi ”ne yükselen Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’un maçlarını sahamızda yapabilmesi amacıyla Elektrik Sistemi, Havalandırma, Soğutma-Isıtma Sistemi, Jeneratör, zemin düzenlemesi ve LED aydınlatması için yarım milyon Lira civarında yatırım yapılarak salon standardı yükseltildi. Bunun haricinde ihalesi 2016 yılında yapılan, muhammen bedeli 1.000.000 TL olan, Murt Deresi üzerinde 14,5 kilometre boyunca 9 adet yaya köprüsünün dördünün montajı daha önce yapılmıştı. Geri kalan beş köprünün montajı tamamlanmak üzere. 2 Foça, 5 Karaçulha, 2 Esenköy Mahallesinde konumlanan 9 adet yaya köprüsü Murt Deresi üzerine adeta gerdanlık gibi dizildi. Öğrencilerimizin okullarına güvenle gidip gelebilmeleri,  vatandaşlarımızın çarşı, pazar ve derenin iki yanındaki seralarına, kolayca geçebilmeleri için önemli bir sorun çözüldü.”

Yaklaşık 3 senedir halk arasında Fethiye Şehir Merkezi’nde yer alan Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin taşınma durumu konuşuluyordu. Öğrencilerinde sürekli sorduğu konu hakkında AK Parti Fethiye İlçe başkanı Turgay Öztürk, “Bilindiği üzere Fethiye Şehir Merkezindeki Liselerin birçoğu Çatalarık Okullar bölgesine taşındı. Aynı bölgede Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için Milli Eğitim Bakanlığımızca modern bir okul inşaatı 23.500.000 TL yatırım yapılarak tamamlanmıştı. Milletvekillerimiz Sayın Mehmet Yavuz DEMİR ve Sayın Yelda Erol GÖKCAN Milli Eğitim Bakanımız ile görüşmeler yaptılar. İlçe başkanlığına atandığım Nisan ayı başından itibaren taşınma hususunda bizzat görüşmeler yaptım. Vekillerimiz, Valimiz, Kaymakamımız, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İlçe teşkilatı olarak gerekli girişimleri yeniden yaptık. Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığımızdan daire başkanımız Fethiye’ye gelerek gerekli incelemeleri yaptılar. Kaymakamımız İle birlikte okulun taşınması hususunda konsensüs içinde olunduğunu Daire Başkanımıza ilettik. Bu konunun kısa bir sürede sonuçlanmasını bekliyoruz. Konunun çözümü ile merkezdeki ilk ve ortaokullarımızın eğitim ve öğretimindeki sorunlar da giderilmiş olacak.” İfadelerine yer verdi.

Yapılan yurdun önümüzdeki Eğitim Öğretim döneminde öğrencilerin kullanıma açılacağını açıklayan Öztürk, “Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından Fethiye üniversite kampüsünde 1350 kişilik Öğrenci Yurdu inşaatı hızla yükseliyor. Kız ve Erkek öğrenci yurtları, sosyal tesisler, konferans salonları, spor alanları bünyesinde bulunan tesisin yatırım tutarı 60.000.000 TL. Önümüzdeki eğitim öğretim döneminde öğrencilerimizin kullanımına sunulacaktır.

Açıklamasını sürdüren Öztürk, Bir ara Fethiye Devlet Hastanesine COVİD-19 PCR test cihazı ve Anjiyo Ünitesi müjdesi verildiğini ve önümüzler deki günlerde geleceğinin dile getirdi. Öztürk, “Milletvekillerimiz Sayın DEMİR ve Sayın GÖKCAN ‘ın sağlık bakanımız İle yaptığı istişareler neticesinde Fethiye Devlet Hastanesine COVİD-19 PCR test cihazı ve Anjiyo Ünitesi müjdesi verilmişti. Acil ihtiyacımız olan COVİD-19 PCR test cihazı hastanemize geldi ve çalışmaya başladı. Her gün yüzlerce test yapılıyor. Anjiyo Ünitesinin de önümüzdeki günlerde gelmesini bekliyoruz.” Dedi.

Son zamanlarda COVİD -19 Dünya’yı ve ülkemizi etkilemeye devam ediyor. Aşı konusunda hazırlıklar yapılıyor, Devletimiz gerekli önlemleri alıyor. Sağlık çalışanlarımız fedakârca çalışıyor, onlara müteşekkiriz. Bizler de üzerimize düşenleri yapalım, Kamu görevlilerine yardımcı olalım. Maske, Mesafe ve Temizlik kurallarına uyalım. Bu virüs belasından el birliği ile kurtulalım. Tüm hemşerilerimize sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyor, saygılar sunuyorum.”

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …