Pazartesi , Nisan 29 2024

CHP, “Pazar Arabalarını Evlerine Dağıtılacak”

Korona virüs Bilim Kurulu’nun önerilerinin değerlendirildiği Kabine Toplantısı’nın ardından yeni tedbirler açıklanmasıyla yeni tedbirler 81 İlde uygulanması istenmişti. Bu kapsamda dün Salı Pazarında saat 10.00 da başlayıp saat 13.00da bitecek olan etkinliği iptal edildi.  Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı 65 yaş üstü vatandaşlara dağıtılmak üzere getirdiği Pazar arabaların dağıtmama kararı aldı. İlçe Başkanı Demir, “İptal edilme gerekçesi olarak bir gece önce alınan kararlara uymak ve izdiham olma ihtimali göz önünde bulundurduk. Burada dağıtmadığımız Pazar arabalarını daha önceden tespitli olan 65 yaş üstü vatandaşlarımızın evlerine gidilerek teslim edeceğiz” dedi.    

Fethiye Cumhuriyet Halka Partisi İlçe Başkanlığı tarafından 65 yaş üstündeki vatandaşlara dağıtılmak üzere Salı Pazarına getiren Pazar arabaları dağıtılmadı. Pazartesi akşamı bilim kurulu ve kabine toplantısından çıkan kararlar göz önüne alınarak dağıtım yapılmaması kararı alındı. Yaşlılar ve vatandaşlarımız bizin en kıymetlilerimiz onların sağlığı ve sıhhati daha önemli diyen Fethiye CHP İlçe Başkanı Mehmet Demir, “Onların gündelik hayatını bir nebzem olsun rahatlatmak adına tekerlekli pazar arabası  dağıtacaktık.

Bu organizasyonumuzu daha önceden hazırlamıştık. Bu hafta 500 Pazar arabası gelecek hafta 500 olarak dağıtım yapacaktık. Açık alan ve pazarda dağıtımdan vazgeçtik. Ama dün akşam saatlerinde alınan kararlar doğrultusunda bu etkinliğimizi dağıtım yapmaktan vaz geçtik. Ama 65 yaş üstü vatandaşlarımızın evlerine giderek adrese teslim edeceğiz. Bu 65 yaş üstü vatandaşlarımızın tespiti mevcuttur. Bizim amacımız birlik beraberlik içinde sağlıklı olarak yaşam sürmektir. Burada yaptığımız takdirde vatandaşlarımız izdihama sebebiyet vereceğini emniyet mensubu arkadaşlarımız da bildirdi. Bizde önce sağlık diyerek pazarda yapılacak olan dağıtım etkinliğini sonlandırma kararı aldık. Önemli olan yaptığımız işin herkese faydası olmasını istiyoruz. Bir kısım vatandaşımızın işine yarayıp, bazı vatandaşlarımızın da zor duruma koyacak bir etkinliği yapmak istemedik. Fethiye hepimizin ortak yaşam alanı bir birimize saygı duymalıyız. Yine etkinliğimizi amacına ulaştıracağız. Tespitli olan 65 yaş üstündeki vatandaşlarımıza yaşam alanlarına Pazar arabalarını ulaştıracağız” dedi.

“YENİ ALINAN KARARLAR ŞÖYLE”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Korona virüs Bilim Kurulu’nun önerilerinin değerlendirildiği Kabine Toplantısı’nın ardından yeni tedbirler açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokağa çıkma yasağının genişletildiğini duyurdu. Erdoğan, yarından itibaren 21.00 ile sabah 05.00 arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıklarken, hafta sonu yasağının ise cuma günü 21.00’de başlayıp pazartesi sabahı 05.00’e kadar süreceğini belirtti. Hafta sonu yasağı süresince cumartesi ve pazar günleri market, bakkal, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 arasında faaliyet gösterebilecek. Tüm Türkiye’nin merakla beklediği yeni korona virüs tedbirlerinin nasıl uygulanacağına dair İçişleri Bakanlığı, 81 ilin valiliklerine bir genelge gönderdi.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …