Perşembe , Mayıs 2 2024

Hıra; “Esnaflarımız Kurallara Uyuyor”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası yeni koronavirüs tedbirlerini açıkladı. Sokağa çıkma kısıtlamasının hafta içi kurulan semt pazarlarına etkisi olmazken, Fethiye’de hafta sonu kurulan Günlükbaşı, Çamköy, Çalıca ve Patlangıç pazarlarının hafta içine alınacağı, bu konunun ise yetkililer tarafından pazarcı esnafına en kısa sürade duyurulacağı açıklandı. Fethiye Sabit Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra pazarlarda kurallara uyulduğunu belirterek; “Kısıtlamalar hafta içine denk geldiğinden dolayı bizim herhangi bir sıkıntımız yok. Hafta sonu bizim 4 adet kurulan pazarımız vardır. İster istemez bu pazarların gününü değiştirmek zorunda kalacağız” dedi.

Fethiye Sabit Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra; “Gerçekten de ülkemizde ve Fethiye’mizde günlük vaka sayısı artarak devam ediyor. Devletimiz bu konu ile ilgili olarak ek tedbirler almak zorunda kaldı. Alınan tedbirlere baktığımız zaman ticaretin engellenmemesi yönünde alınan kararlar var. Kısıtlamalar hafta içine denk geldiğinden dolayı bizim herhangi bir sıkıntımız yok. Hafta sonu bizim 4 adet kurulan pazarımız vardır. İster istemez bu pazarların gününü değiştirmek zorunda kalacağız. Belediyemizin yetkili birimleriyle bu konuyu istişare ettik ama, Daha net ve kesin bir sonuç şu anda yok. Kafamızdaki düşünce şu, Pazar kurulan Günlükbaşı ve Çamköy pazarlarının Pazartesi, Cumartesi kurulan Çalıca ve Patlangıç pazarlarını da Perşembe günü kurmayı düşünüyoruz. İnşallah bu gerçekleşir. Bütün mahallelerimizdeki pazarlar taşınmadan, yine mahallelerimizde kurarak, vatandaşlarımıza yardımcı olmaya devam edeceğiz. Salı Pazarı da kurulmaya devam edecek” dedi.

Fethiye Sabit Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra; “Pandemi döneminde şunu gururla söyleyebilirim, bugüne kadar baktığımızda hiçbir esnafımızın korona testinin pozitif çıkmaması gerçekten de esnaflarımızın kurallara riayet ettiğini göstermektedir. Hep Pazar yerleri bu virüsün bulaştığı yer olarak gösteriliyor ama hiç kimse demiyor ki bana bu virüs Pazar yerlerinden bulaştı diye. Genelde, hastanelerde, akraba ziyaretlerinde şehir dışı ulaşımlarda görülmektedir. Bu pazarlarımızda önce kendi sağlığımıza dikkat ediyoruz. Kendi sağlığımızı korurken, vatandaşlarında sağlığını koruyoruz. Burada dezenfekte kurallarına uyuyoruz. Her esnafımızın yanında dezenfekte ürünleri bulunmaktadır. Yani kısacası pazarcı esnafımız tüm kurallara riayet etmektedir” şeklinde konuştu.

İKİNCİ EL PAZARLARI İPTAL EDİLDİ

Fethiye Belediyesi sınırları içerisinde kurulan İkinci el pazarlarının, salgın kontrol altına alınıncaya kadar iptal edildiği bildirildi. Korona virüsü salgını tedbirleri kapsamında ilçe sınırları içerisinde kurulan Çalıca, Çiftlik, Çalış ve merkezdeki ikinci el pazarlarının; salgın kontrol altına alınana kadar iptal edildiği öğrenildi. Vaka sayılarının artmaması ve virüsün yayılmaması adına Fethiye Belediyesi her ayın ilk Perşembe günü, Salı Pazarı kapalı bölümde kurulan ikinci el pazarı ile diğer ikinci el pazarlarını açmama kararı aldı. Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “Fethiye Belediyesi sınırları içinde kurulan Çiftlik, Çalıca, Çalış ve merkezdeki ikinci el pazarları; salgın kontrol altına alınıncaya kadar iptal edilmiştir. Katılımcılara duyurulur” ifadeleri kullanıldı.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …