Cuma , Nisan 19 2024

Cami Açılışına Yoğun Katılım

Çalış Hz Ali Camii düzenlenen tören ve dualar  ile açıldı. Yıllardan bu yana Çalış’ta yaşayan vatandaşlar tarafından hayal edilen Çalış Camii; Cuma namazı öncesi  çok sayıda vatandaşın katılımı ile açıldı. Gurbetçi  hayır sever  Özcan Gözüaçık tarafından yaptıran  cami’de açılışın ardından katılımcılar ilk cuma namazını kıldılar.  Açılış töreni öncesi Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner tarafından Çalış Hz Ali Cami’nin yapımına destek olan hayırsever Özcan Gözüaçık ile eşine, hayırsever Zatime ve Mustafa Kuşgöz’e  ve  Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ile  cami’nin projesini çizen mimarlara teşekkür plaketi takdim edildi.

Çalış Hz. Ali Cami açılış törenine; Kaymakam Muzaffer Şahiner ve  Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ile Fethiye Protokolü üyeleri, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadri Sarıhan, CHP Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Veli Pabuşçu, İstanbul Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman Egin, Ankara Millet Cami İmam hatibi Adem Kemaneci, caminin yapımını sağlayan hayırsever Özcan Gözüaçık, Dalaman Müftüsü ve Fethiye Müftü Vekili Hasan Yozgat, Muğla İL Müftü Vekili İsa Topuz, resmi ve kamu kurumların idarecileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Açılış törenine caminin temelini atan ve tayini çıkan Fethiye eski müftüsü Hamdi Uzunharman’da katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan açılış töreni Ankara Millet Cami İmam hatibi Adem Kemaneci’nin Kuranı Kerim tilaveti ile devam etti. Daha sonra konuşmalar yapıldı. Konuşmalar yapıldıktan sonra  Çalış Hz Ali Camii dualarla açıldıktan sonra ilk Cuma namazı kılındı. Açılışa katılanlara pilav üstü kavurma, ayran, kaymaklı dondurma, lokumlu bisküvi ikram edildi.

Çalış Hz Ali Caminin yapımını sağlayan Hayırsever Özcan Gözüaçık konuşmasında “Hayatımızda bazı heyecanlarımız vardır. Çocuğumuz dünyaya gelir askere gidere, evlenir tüm bunlar insanın yaşayacağı eşsiz mutluluklardır. Ama bugün yaşayacağımız mutluluklar tüm bunların üzerinde. Bize iman imkanı veren rabbim bize onun evinin yapımında yardım etti. Bize bu sevici yaşatan rabbime çok teşekkür ediyorum. Rabbim bu nimeti bize kendi evinin yapımında nasip etti. Bize bu sevinci yaşatan rabbime sonsuz semalar olsun.

Bu caminin yapımında yardımcı olan kaymakamımıza, ilçe müftümüze, belediye başkanımıza, din görevlilerine ve inşaatın her aşamasında görev alan emekçilerimize can-ı gönülden teşekkür ediyorum.  Övgüye mazhar olan ehli beytin temsilcisi olan Hz. Ali’nin adını taşıyan bu cami yapıldı ve bitti. Bu aşamadan itibaren bu camii minarelerinden yapılacak Muhammedi çağrıya icabet ederek birlik ve beraber olmanın mutluluğunu yaşayalım. Yurtdışında ezan hasretiyle yaşayan bir kardeşiniz olarak. Sizden ricam okunan ezanları karşılıksız bırakmayalım. Camilerimiz bizim hayatımızın merkezindedir. Şu an da halen dinimizi, kültürümüzü ve geleneğimizi yaşatabiliyorsak bu camilerimiz sayesindedir. Yüce rabbim iyilik yapmak ve kötülükten sakınmakta birbirimizle yardımlaşın fermanına uyarak güçlerimizde güç gönüllerimizde kardeşlik birleştirelim. Bugün açılışını yaptığımız bu ibadethanenin halkımıza çekim merkezi haline getirmeyi unutmayalım. Camimizin tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

İlçe müftü vekili Hasan Yozgat “6 ay gibi kısa bir zamanda hayırsever vatandaşımız Özcan Gözüaçık ve halkımızın desteğiyle tamamlanan Fethiye çalış Hz. Ali Caminin açılışına hoş geldiniz. Dinimizin temel müesseselerinden biri olan yer Camiler ve mescitlerdir. Allaha ibadet etmek üzere yapılan bu camiler Allah’ın evidir. Müslümanları bir araya toplayan camiler Müslümanların huzur-u ilahiye çıktığı, birlik ve beraberliklerini pekiştirdikleri ortak mekanlardır. İman ve ibadetin ahlakın, sevgi ve şefkatin kaynağı yapılardır. Camiler huzura erdiğimiz mekanlardır. Camiler bir ülkenin tapusudur. Alemlerin sultanları sevgili Hz. Muhammed kim Allah’ın ibadethanesini inşa ederse Allah ta onun için Cennetten bir köşk hazırlar. Saygıdeğer dostlar camii bir birlik yuvası ve insanlık evidir. Dinimizin camii gibi temel kurumlarını çalıştırmak ve eğitimlerini yaptırmak durumundayız. Camiler toplumu imar ve inşa etmelidir” dedi.

Muğla İL Müftü Vekili İsa Topuz’da konuşmasında “Fethiye’mizin güzel insanları hepinizi selamlıyoruz. Böyle bir amaç için burada bulunduğumuz için çok mutluyuz. Beytullahın bir şubesi olan camiyi açmak için buradayız. Allah buraya emek sarf eden bütün kardeşlerimizden razı olsun. Camimizin maddi imarı tamamlandı. Şimdi manevi imarını yapmak durumundayız. Camiyle iç içe olmak çok önemli. Doğduğumuzda kulağımıza ezan okunuyor. Öldüğümüzde camide namazımız kılınıyor. Aslında biz hayata camiyle başlayıp camiyle veda ediyoruz. Önemli olan hayattayken camii ile irtibat içinde olabilmek. Allah camimizi hepimiz için hayır eylesin” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …