Cuma , Nisan 26 2024

ALİ YÖRÜK GÜVEN TAZELEDİ…

Fethiye Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği Olağan Genel Kurulunda tek liste ile seçime gidilirken başkanlığa 5. kez seçilen Ali Yörük güven tazeledi.

Fethiye Halk Eğitim Merkezi Salonunda yapılan olağan genel kurulda başkanlığa seçilen Ali Yörük 5. kez Fethiye Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği başkanlığına oy birliği ile seçildi.

820 üyesi bulunan Fethiye Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneğinin yeni dönem başkanlığına seçilen Ali Yörük dernek tarihinde üst üste 5. kez seçilen ilk isim oldu.

Halk Eğitim Merkezi Salonunda yapılan olağan genel kurula Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın yanı sıra üyeler yoğun ilgi gösterdi. Divan Başkanlığını emekli öğretmen Yusuf Gökçe’nin yaptığı kongrede faaliyet raporu ve denetleme raporu okunup oy birliği ile kabul edildi.Tek liste ile gidilen  seçimde Ali Yörük 5. kez başkanlığa seçilirken  yönetim kuruluna Ali Şahin, Cevdet Köse, Ercan Vesekçi, Erdal Yılmaz, Hüsamettin Aykırı,Haydar Güven,Mehmet Arslan ve Suat Saygın seçilirken, denetleme kuruluna ise Namık Kemal Çiftçi,İbrahim Dengi Gökmen ve Osman Boyacı seçildi. Kongrede konuşan Fethiye Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneğinin Başkanı Ali Yörük, “2005 yılından bu yana Fethiye Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneğinin Başkanlığını yapıyorum. Her üç yılda bir seçim yapıyoruz. Tüzüğümüz gereği her üç yılda bir Nisan ayında kongremizi yapmak zorundayız ve bu günde kongremizi gerçekleştiriyoruz. Şuanda derneğimizin aktif olarak 820 üyesi bulunmaktadır” dedi.

HİZMET BİNAMIZ OLACAK

Yörük, “Derneğimizin hizmet binası Fethiye Ziraat Odasına aitti. Ekonomik nedenlerden dolayı bu binayı Ziraat Odası Başkanlığımız sattı. Üyemiz olan  Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’da bize bir hizmet binası konusunda yardımcı olacağını belirtti. Bilindiği üzere belediyeler sivil toplum kuruluşlarına yer tahsis edebiliyor. Önümüzdeki günlerde yasa ve protokol gereği mevzuat neyi gösteriyorsa hizmet binamızı tahsis edeceğiz. Dernek olarak en önemli çalışmalarımızdan birisi trap atış sahasıdır. Bu sahanın ilçemizde olması konusunda belirlenen mevcut alan imar planı yapıldı. Bütün kurum görüşleri alındı ve zemin etütleri yapıldı. Bu konu ile de son düzlüğe geldik. Şuanda Orman Müdürlüğümüze 5.000 ölçekli imar planımız geldi. 1000 ölçekli imar planımızda yakın zamanda geliyor. İnşallah en kısa zamanda İlçe Gençlik Spor Müdürlüğümüz adına da tahsisi yapılacak. Devletimiz sivil toplum örgütlerine yer vermiyor. Bizde zaten sivil toplum örgütü olarak bu sorumluluğu almak istemiyoruz. Devlet yerinin devlette olması gerekir. Denetim devlet yetkililerinde olsun ki yarın bir gün uygun bir davranış olduğunda  ona el koyabilsin. Bu şekilde de devletimize bir tesis kazandırmış olduk.  Bu proje ilçemiz turizmine de çok büyük hizmet sağlayacaktır. Böylelikle kış turizminde de ilçemize bir katkı olacağını düşünüyorum” dedi.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …