Cuma , Mart 29 2024

Bazı STK’ları Ziyaret Ettiler

Başkan Saatcı’dan 24 Haziran öncesi net mesaj; “Bir oy devşirmek için bölücülük yapanların karşısındayız!” Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı beraberinde İyi Parti Muğla Milletvekili Adayı Koray Hayvacı ve İyi Parti İlçe Başkanı Suat Aybek ve yönetimiyle 24 Haziran seçimleri dolayısıyla bazı STK’lara ziyaretler gerçekleştirdi. Başkan Saatcı “Biz savaşa girmiyoruz, neticede bir seçime giriyoruz. Hiç kimse bizim düşmanımız da değil. 81 milyonun arasına nifak sokan, 1 oy devşirmek için bölücülük propagandası yapan ve insanları kamplaştıran zihniyete biz karşıyız. Kontrolsüz gücün karşısındayız. Bağımsız yargı, demokrat bir ülkenin ve parlamenter sistemin devam etmesinden yanayız” dedi.

Ziyaretler Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Şahin, Fethiye Turizmciler Birliği (FETOB) Başkanı Bülent Uysal, FESEM, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı ile yönetimlerine gerçekleştirildi.

BAŞKAN SAATCI, “BURADA SİYASET YAPMAYIZ”

Başkan Saatcı ve beraberindekiler 24 Haziran seçimleri dolayısıyla gerçekleştirilen ziyaretlerin ilkini Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan ve yönetimine gerçekleştirdi. Başkan Saatcı, buranın özel bir yer olduğunu kaydederek, “Biz Şehitler Derneği’ne gelip siyaset yapacak, oy isteyecek değiliz. Bu bir nezaket ziyaretidir. Daha dün üç vatan evladı daha şehit oldu. Burası bizim bir yerde maneviyatımız, evimizdir. Allah ülkeye zeval vermesin. Ülkenin hayrına neyse, onu nasip etsin” diye konuştu.

İyi Parti Muğla Milletvekili Adayı Koray Hayvacı ise, “Birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz bir 24 Haziran temenni ediyorum. Böyle anlamlı bir yeri Sayın Başkanım ve Sayın İlçe Başkanımla ziyaret ettik. Bizim kırmızıçizgimiz şehitlerimiz ve gazilerimizdir. Ülke olarak sizlere borçluyuz. 24 Haziran’da yeni bir Türkiye oluşursa, 81 milyonu kucaklayacağımızdan şüpheniz olmasın” dedi. İlçe Başkanı Aybek de, Şehit yakınları ve Gaziler Derneği ile sürekli işbirliği içerisinde olduklarını, birbirilerini ziyaret ettiklerini ifade etti.

Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Şahin da, İYİ Parti Adayı Hayvacı’ya başarılar dileyerek, ziyaretten dolayı da teşekkürlerini sundu.

Başkan Saatcı, “Şuan Sayın Abdullah Gül veya Sayın Erdoğan’dan başkasına oy veremeyebilirdik”

Başkan Saatcı ve beraberindekiler daha sonra Fethiye Belediyesi tarafından yapılarak engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunulan FESEM Eğitim ve Sanat Merkezi’ni ziyaret ettiler. Başkan Saatcı, Fethiye’deki engellilere bakış açılarının belli olduğunu ifade ederek, İyi Parti ile bizim bakış açımız nasılsa, daha da artarak engellilerin sorunlarının aşılacağını ifade etti. Başkan Saatcı ayrıca, şuan da seçimle ilgili bir umut olmasını İyi Parti Lideri Akşener’in sayesinde olduğunu kaydederek, “Eğer Sayın Genel Başkanımız Akşener çatı adayı olmayı kabul etseydi, şuan da Recep Tayyip Erdoğan ile Abdullah Gül’den birisine oy veriyor olacaktık. Sayın Genel Başkanımız ilk turda çok adaylı bir başkanlığa girilmesi gerektiğini, ikinci turda ise diğer arkadaşa destek vereceklerini ifade etmişti. Bunun ne kadar önemli olduğunu şuan ki ülke siyasetinden görebiliyoruz” dedi.

HAYVACI, “SANDIKLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ!”

FESEM’de bulunan vatandaşların ‘sandıklara sahip çıkın’ demesi üzerine İyi Parti Adayı Hayvacı ise, “Sayın Genel Başkanımızın liderliğinde sandıklarımıza sahip çıkacağız. Kendisinin de ifadesiyle, eğer bir sıkıntı olursa, seçim günü YSK’nın kapısında olunacak” dedi.

Ziyaretleri FETOB Başkan ve yönetimiyle sürdüren Başkan Saatcı, “Pazartesi günü belki farklı bir Türkiye sandıktan çıkacak. Ya da devam denilecek. Hepsine saygımız sonsuz. Biz savaşa girmiyoruz, neticede bir seçime giriyoruz. Hiç kimse bizim düşmanımız da değil. 81 milyonun arasına nifak sokan, 1 oy devşirmek için bölücülük propagandası yapan ve insanları kamplaştıran zihniyete bir biz karşıyız. Kontrolsüz gücün karşısındayız. Bağımsız yargı, demokrat bir ülkenin ve parlamenter sistemin devam etmesinden yanayız. Sandıktan çıkana saygı duyacağız. Özellikle Fethiye ölçeğinde biz birbirimizin safına gireceğiz. Şimdiye kadar hep kucaklayıcı ve birleştirici bir tavrı, biz Fethiye’de sergiledik. Sizler de şahitsiniz ki, bizler bazen başkan vekilliğini CHP’li, AKP’li meclis üyelerimize bırakıyoruz. Biz bunu birlik ve beraberliği sağlayalım diye yapıyoruz. Karşımdan aday çıkması söz konusu olan Mete Atay Ağabeyim şuan benim başkan yardımcım” dedi.

BAŞKAN SAATCI, “KENDİ CEBİNİZİ, OĞLUNUZUN, DAMADINIZIN VEYA AKRABALARINIZIN CEBİNİ DOLDURMAYACAKSINIZ!”

Başkan Saatcı, “Turizm sektörüne Fethiye Belediyesi olarak nasıl bakıyorsak, İyi Parti’de aynı şekilde daha da üst düzey bir şekilde bakıyor. Turizm bizim olmazsa olmazımızdır. Turizmin üvey evlat muamelesi gördüğü dönemler oldu. Bizler EMİTT Turizm Fuarı’nda hep beraber çok doğru işler yaptık. Ancak erken seçim el bombası gibi önümüze bırakıldı. Biz biliyoruz ki, Mayıs ve Haziran çok iyi geçecekken, seçim dolayısıyla sınavların ileri tarihe atılması sonucu tatilciler rezervasyonları durdurdular. Ülkeyi yönetiyorsan, bunların hesabını yapacaksın. Bir kişinin rızkının engellenemeyeceğini ve daha fazla kazanması gerektiğini söyleyeceksin. Biz siyasilerin asli görevi muhatap olduğu kesimin sosyal ve ekonomik anlamda üst seviyeye çıkarmaktır. Kendi cebini veya oğlunun damadının, akrabasının değil. Biz Koray arkadaşıma ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e sizlerden destek almak için buradayız” dedi.

Milletvekili Adayı Koray Hayvacı ise, “Ne yazık ki hükümet öngörülü bakmadan, fikir almadan bazı işler yapıyor. Bu seçim tarihi de aynı şekilde turizmcilerimizi etkilemiştir. Turizmdeki vizyon eksikliğini görüyorsunuz. İnşallah Meral Akşener liderliğinde turizm çok daha yerlere gelecek” dedi.

AYBEK, “BARAJ YOK!”

İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Suat Aybek de, “Biz bu seçimde 12 Eylül barajını yıktık. Herkes kendi partisini içtenlikle destekleyebilir. Baraj yok. Herkesin kendi partisine oy verecek olması insanlara huzur kattı” diye konuştu.

UYSAL, “İYİ PARTİ SEÇİMİN KİLİT PARTİSİDİR”

FETOB Başkanı Bülent Uysal da, “Behçet Saatcı gibi siyasetin duayeni olmuş bir ağabeyimizden sonra konuşmak gerçekten zor. Sayın Başkanım bizim sorunlarımızı ne kadar iyi bildiğini zaten konuşmasında anlattı. Seçimlerin erkene alınması, sınavların ileri tarihe atılması, turizmcilerimiz için ciddi bir zarara yol açtı. Halkın teveccühünü bizler de gerçekten merak ediyoruz. Özellikle İyi Parti’nin bu seçimde kilit görevi olduğunu biliyoruz. İyi Parti’nin ne yapacağını bekliyoruz” dedi.

“VATANDAŞLAR ARASINDA AYRIM YAPILMADIĞI BİR YÖNETİM ANLAYIŞI İSTİYORUZ”

Ziyaretler çerçevesinde Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’na da gidildi. Başkan Saatcı’yı Başkan Çıralı ve yönetim kurulu karşıladı. ‘Sandığa saygı duyacağız’ diyerek konuşmasına başlayan Başkan Saatcı, “Parlamenter sistemin geri geleceği, hesap verilebilirliğin, hukukun bağımsız olduğun, adaletin gerçekten adaletli olduğu, vatandaşlar arasında ayrım yapılmadığı bir yönetim anlayışı istiyoruz. Türkiye’nin gidişatından memnun olan bir kesim var, bizim gibi memnun olmayanlar da var” dedi. Başkan Saatcı, FTSO’nun Fethiye’nin ilk STK’sı olduğunu belirterek, İyi Parti’ye destek istedi.

HAYVACI, “BAŞKANIN ÜZERİMDE EMEĞİ BÜYÜK”

Hayvacı ise, Başkan Saatcı’nın 2009 yılında kendisine siyaset kapısını açtığını, 2018 yılında ise ‘yürü’ dediğini belirterek, Başkan Saatcı’ya teşekkürlerini sundu. Başkan Saatcı’ya ‘Ağabey’ dediğini ifade eden Hayvacı, “Benim için özel bir insan. Kendisi nikâhımı da kıymıştı. Siyaset kapısını da açtı. Özel hayatımızda sorunlarımız olduğunda da kendisiyle sohbet imkânını yakalamıştım. Üzerimde e meği büyük” dedi. FTSO’nun Fethiye için önemli olduğunu ifade eden Hayvacı, “Paramızın değerinin nasıl düştüğünü işadamlarımız daha iyi bilir. İyi Parti olarak STK’ların çalışmasını çok önemsiyoruz. İnşallah 24 Haziran’da sizlerin desteği ile sizleri temsil etmek için parlamentoda olacağım” dedi.

ÇIRALI, “BEN DE PARLAMENTER SİSTEMİ İSTİYORUM”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı ise, “Ben de parlamenter sistemi isteyen birisiyim. Bunu her ortamda söylüyorum. Başkanımız da Sayın Hayvacı’nın yanında. Şimdi Fethiye bölgesine bakınca Koray’ın bölgede en çok çalışan aday olduğunu net bir şekilde söyleyebilirim. Ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …