Perşembe , Mart 28 2024

FTSO’DAN ÜCRETSİZ ÜSTÜN DÖKMEN SEMİNERİ

Türkiye’nin önde gelen Psikolojik Danışma ve Rehberlik uzmanı Prof. Dr. Üstün Dökmen, 7 Mayıs Pazar günü Saat 15.30’da Fethiye Belediyesi Kültür Merkezinde “İletişim” konulu semineriyle Fethiyelilerle buluşacak. Seminer’e katılmak isteyen kişiler biletlerini Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasından alabilecek.

Türkiye’nin, TRT’de yayımlanan Küçük Şeyler programı ile tanıdığı Prof. Dr. Üstün Dökmen, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının desteğiyle 7 Mayıs Pazar günü Fethiye Belediyesi Kültür Merkezinde seminer verecek. Seminer, genel katılıma açık ve ücretsiz olacak. Seminere katılmak isteyen kişiler, biletlerini hiçbir ücret ödemeden Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasından alabilecek.

Seminer sonucunda katılanların; günlük yaşamla ve çalışma ortamlarıyla ilgili, bilindik ve yeni, kaliteli yaşam stilleri konusunda bilgilenmeleri, kültürel ve kişisel boyutlardaki mevcut iletişim sorunlarını fark etmeleri ve bu sorunları giderme yollarını öğrenmeleri; empatik iletişim konusunda beceri kazanmaları; bu becerileri, iş yerlerinde ve özel yaşamlarında kullanma konusunda motive olmaları; ailede ve iş yerinde sağlıklı iletişimin, uzlaşmanın ve yaşama sevinci taşımanın önemini kavramaları hedefleniyor. Anlatılan bazı konu başlıkları uygulamalı olarak canlandırılacak.

Programdaki konular:

  1. Günlük yaşamda ve iş ortamlarında iletişim stilleri (kuramsal ve uygulamalı)
  2. Empatik İletişim (kuramsal ve uygulamalı)
  3. Dinlemek, anlamak, anlaşmak
  4. Bir kurumda “Biz”i oluşturmada, takım kurmada, ekip olmada ve sinerjiyi artırmada sağlıklı iletişimin ve uzlaşmanın önemi ( kuramsal ve uygulamalı)
  5. Ekip olmak, işyerinde aile olmak
  6. Farklı kültürlerden gelen kişilerin ekip oluşturması
  7. Zor müşteriyle iletişimi kolaylaştırma yolları
  8. İç ve dış müşteriyle ve aile içinde ortaya çıkan iletişim çatışmaları, çözüm yolları, çatışmaların kültürel boyutu ( kuramsal)
  9. Sorumluluk almanın ve kendini kuruma ait hissetmenin önemi( kuramsal ve uygulamalı)
  10. Önyargılarla baş etme
  11. Farklı bakış tarzları kazanma
  12. Rutin çalışan elemanlarda yaşama ve çalışma sevinci
  13. Yaşama odaklanmada ve stresle baş etmede kuantum mantığı (kuramsal ve uygulamalı)
  14. Duyguları fark etme, ifade etme ve kontrol etme
  15. Krizle baş etmek, yılmazlık
  16. Motivasyonu artırma ve yaşama sevince ulaşma yolları (kuramsal ve uygulamalı)
  17. Öteki ile – Farklı ile uzlaşmak
  18. Yönetim becerisi ve liderlik

Prof. Dr. Üstün DÖKMEN’in ÖZGEÇMİŞİ

Dökmen 1954 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. İlk ve Orta öğrenimini Erzurum’da tamamladı. Ankara Cumhuriyet Lisesinden mezun oldu. Hacettepe Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olduktan sonra aynı bölümde uygulamalı psikoloji alanında yüksek lisans yaptı. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanında 1986 yılında doktor,1988’de doçent,1995’te ise profesör unvanını aldı. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nde  öğretim üyesi olarak çalıştı. Ökmen’in bilimsel kitaplarının ve makalelerinin yanı sıra şiir kitapları ve tiyatro eserleri de bulunmaktadır.8 yıl boyunca TRT de 94 bölüm Küçük Şeyler programını yapmıştır. TRT Radyo 3’te opera sanatçısı Murat Akar ile birlikte, gençlere operayı sevdirmeye yönelik ”Biz Kim Opera Kim” adlı programı yapmıştır. 2012 yılında Star TV de, 2014 yılında ise yeniden TRT 1 ekranlarında, yeniden Küçük Şeyler programı ile ekranlarda olmuştur. Bugüne kadar çok sayıda Avrupa ülkesinde ve Avustralya’da, orada yaşayan vatandaşlarımıza maddi karşılığı olmadan konferanslar vermiştir. “Küçük Şeyler” eseri ile Türkiye Yazarlar Birliği’nin 2008 yılı Deneme dalındaki ödülüne layık bulunmuştur. Prof. Dr. Zehra Yaşın Dökmen ile evlidir. Selcan ve Tuğcan adında iki kız babasıdır.

 

 

 

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …