Cuma , Nisan 26 2024

FETHİYESPOR KONGRESİ 27 MAYIS’TA

  1. Lig’de son maçta kümede kalmayı başaran Fethiyespor yönetim kurulu Okan Uysal başkanlığında toplanarak olağan kongre tarihini belirledi. Fethiyespor kongresi çoğunluk sağlanırsa 27 Mayıs’ta yapılacak. Sağlanamazsa bir hafta sonra yapılması kararlaştırıldı. Bu arada yönetim kurulunun göreve yeniden talip olma konusunda düşünme kararı aldığı, başkan adayı olarak çıkacak isimleri destekleyebilecekleri de öğrenildi. Toplantıda 1 yılın analizinin de yapıldığı, Fethiyespor’un kümede kalmasının sevindirici olduğu da kaydedildi.

Fethiyespor yönetim kurulu Başkan Okan Uysal yönetiminde yaklaşık 3 saat süren bir toplantı yaptı. Fethiyespor kulüp binasında yapılan toplantıya yönetim kurulu üyelerinin tümü katıldı. Toplantıdan ilk olarak başkan yardımcısı Osman Otgöz çıkarken, Otgöz toplantı ile ilgili ser verip sır vermedi. Otgöz ”Fethiyespor’un son maçta ligde kalması sevindiricidir. Fethiyespor iyi yerlere layıktır.” açıklamasında bulundu.

Toplantıdan oldukça neşeli şekilde çıkan yönetim kurulu üyeleri Başkan Okan Uysal’ın arkasında olduklarını söylerlerken, toplantı ile ilgili açıklamayı Başkan Okan Uysal’ın yapacağını belirttiler. Uysal gazetecilere yaptığı açıklamada kongre tarihini salon açısından 27 Mayıs cumartesi günü olarak belirlediklerini, çoğunluk sağlanamazsa 3 Haziran cumartesi günü kongrenin yapılacağını bildirdi. Uysal göreve devam edip etmeyeceklerinin de toplantıda konuşulduğunu belirterek ”Göreve yeniden talip olma konusunda düşüneceğiz.” dedi.

Uysal;” Toplantıda kongre kararını değerlendirdik. Hem bizim, hem de kongrenin yapılacağı salon açısından kongrenin tarihinin 27 Mayıs olmasına karar verdik. Kongrede yeterli çoğunluk sağlanmazsa 1 hafta sonra olacak. Ama o güne kadar da her şeyin netleşeceğini düşünüyoruz. ‘dedi.

”KENDİMİZİ DİNLEMEK İSTİYORUZ”

Uysal adaylığı konusunda da ”Kendimizi dinlemek istiyoruz” diyerek ”Adaylığım konusunu da değerlendirdik. Biz 2 senedir beraber çalışıyoruz. Hiç bu kadar uzun soluklu çalışan bir Fethiyespor yönetimi olmadı. Nedeni her sene kongre oluyordu. Ama bu sefer 2 senedir beraberiz. Tabi herkesin kendini de dinlemesi lazım. Şunu da belirtmek isterim: 29 Ocak’tan beri Fethiyespor zor günler geçirdi. Bu da bizim hem aile yaşantımızda, hem psikolojik anlamda çok büyük yorgunluklara sebep oldu. Biraz kendimizi dinlemek istiyoruz. Bu süreçte de zaten kongre kararını alacağımız tarihi açıklayıncaya kadar, yasal süreyi aşıncaya kadar bir düşünme sürecine gitmek istiyoruz. İş ortaklarımızla, ailemizle bir görüşeceğiz. Benim iş ortaklarım da amcalarım. Onlarla da bir değerlendirme yapmak zorundayım. Ama bu süreçte Fethiyespor’a katkısına inanacağımız bazı isimler de olabilir. Onları da destekleyebiliriz. Şu anda biz karar vermedik. Düşünmek için süre istiyoruz.” dedi.

SEZONUN RÖNTGENİNİ ÇEKTİK

Toplantıda ”2016-2017 sezonunun röntgenini çekmeye başlamıştık.” diyen Başkan Okan Uysal ”Röntgen zaten çekilmeye başlamıştı. Biz kayıt altındaydık. Burada hatalar mı diyeyim, eksikler mi diyeyim, yoksa iyi niyetli verdiğimiz kararlar mı diyeyim. Bunları değerlendirdik. Ben burada isim sarf etmek, insanları rencide etmek istemiyorum. O zaman biz o insanlara inanmıştık. Bunun tam olarak doğru olmadığını gördük. Hatta içeride şunu da konuştuk. Bir anayasa yapalım. Ne olursa, ne gibi işler başınıza gelirse bunun böyle olması gerektiği ile ilgili. Yani yönetimin bir anayasası olması gerekiyor. Kurallar belli. Biz o kurallarda da iyi niyetli davrandık.” dedi.

”İÇİMİZE SIZANLAR”

Okan Uysal her konuda iyi niyetli davrandıklarını dile getirerek ”Bunun neticesinde de  gelinen noktada son haftaya kaldı. Çok şükür takımı 2. Ligde tuttuk. Tabi biz bunları yaparken sadece yönetimsel açıdan değil, bazı etkenler de bizi hataya zorladı. İçimize sızan bazı arkadaşlarında niyetlerinin kötü olduğunu gördük. Bununla ilgili de açıklama yapmaya gerek yok. Bunların yeri kongre yeridir. Orada bunları daha açık konuşuruz.” dedi.

”KALAN PRİMLERİ VERECEĞİZ”

Başkan Uysal ”Futbolculara ligde kalırsak 215 bin TL prim vermeyi taahhüt etmiştik. Bu primin yarısını ödedik.” diyerek şöyle konuştu, ”Keçiören maçından sonra arkadaşlarımız bir prim istemişti. Biz de tam ligde kalırsanız 215 bin TL ödeyeceğiz demiştik. Onun için iyi niyet göstergesi olarak biz bu primin yarısını ödedik. Primin yarısını da bu hafta içinde bir kaynak bulduğumuz takdirde ivedilikle ödeyeceğiz.”

”PROJELERİ KONUŞALIM”

Okan Uysal kongre sürecinin hayırlı olmasını dileyerek bu süreç içinde kimsenin birbirini incitmemesini isteyip ”Projelerin ve hedeflerin konuşulması önemli.” dedi. Uysal;” Kongre sürecinin Fethiyespor camiasına hayırlı olmasını istiyorum. İnşallah bu süreçte insanlar birbirini incitmez. Ufak tefek ayak oyunlarına girmez. Projeleri, bilgimizi birikimimizi konuşalım. Ama başka şeylere girmeyelim.” ifadelerini kullandı.

BODRUMSPOR’U TEBRİK ETTİ

Fethiyespor Başkanı Okan Uysal 2. Lig’e yükselen Bodrumspor’u kutlayıp ”Bodrumspor’u tebrik ediyorum. Çok iyi bir iş başardılar. Özellikle Rıza Başkan’ın çok çalıştığını biliyorum. Tabi şampiyonluğa giden kulüpte prim olayı çok yüksekti. Çok sıkıntılar çekti bu yüzden ama ipi göğüsleyen o oldu. Biz hafta da 2-3 defa konuşuyoruz Rıza Başkan ile. Benim zor günlerimde o bana çok destek oldu. Bugüne kadar verdiği destekten dolayı hakkını helal etsin. Çok büyük işler yaptı. Tebrik ediyorum. Aramıza hoşgeldi.”dedi.

”MUĞLASPOR İYİ YERDE BİTİRDİ”

Muğlaspor yönetimini de kutlayan Uysal ”Muğlaspor ligi iyi yerde bitirdi” diyerek ”Muğlaspor’da Haluk Başkan içinde Rıza için ne söylüyorsam onun içinde aynısını söylüyorum. Haluk’ta bizim gibi başladığında zor günler geçirdi. Bazen düşme potasında, bazen de Play-Off potasında buldu kendisini. Çok farklı duyguları yaşadı. Ama Haluk Başkan çok başarılı oldu. İlk defa çıktığı bir ligde iyi yerde bitirdi. Muğla’nın ilerisi için daha başarılı olacağını gösterdi. O da bana çok destek oldu. Onunla da hafta da 2-3 kere görüşme fırsatım oluyordu. Her maçtan sonra birbirimizi tebrik ettik. Bu bölgenin desteğini çoğaltmamız lazım. Aydın ve Nazilli ile beraber bir boyuta getirdik. İnşallah Buca’ya da bunu öğreteceğiz. ” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …