Cuma , Nisan 19 2024

Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2018 yılı ilk Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı, meclis ve yönetim kurulu üyeleri ile meslek komitesi üyelerinin yoğun katılımı ile 21 Eylül 2018 tarihinde DSİ Sosyal Tesisleri Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda 1 Nisan seçimleriyle belirlenen meslek komitesi üyelerine ticaret ve sanayi odasının işleyişi nasıldır, amacı, görevi nedir, komiteler nasıl çalışır konularında detaylı bilgiler verildi.

FTSO Meslek komitesi üyelerinin büyük çoğunluğunun iştirak ettiği toplantı FTSO Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’nın açış konuşmasıyla başladı. Mustafa Büyükteke, konuşmasında komitelerin Odalarda önemli işlevleri yerine getiren yapılar olduğuna dikkat çekerek “Üyelerimizin derdine derman olmak için yapacağımız çalışmalar en başta meslek komitelerinde hazırlanıyor. Bu açıdan komitelerimiz ne kadar üyelerimiz ile iç içe olur ve sektörlerin gündemini Odamıza taşırsa, seçim süresinde vaat ettiğimiz kaliteli ve üyeye faydalı hizmeti üretmiş oluruz. Oda Meclisimiz ve Yönetim Kurulumuz, meclis üyelerimiz büyük bir uyum içerisinde çalışmakta, üyelerimizin özlem duyduğu birlikteliği, ahengi ortaya koymaktadır. Hep birlikte önümüzdeki 4 yıllık süreçte başarılı bir şekilde çalışacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

ÜYELERİMİZİN SORUNUNU ÇÖZMEK GÖREVİMİZ

Meslek Komiteleri Müşterek toplantılarının yılda iki defa gerçekleştirildiğini hatırlatan FTSO Başkanı Osman Çıralı da yeni dönemin ilk müşterek toplantısında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. “Üyelerimize kaliteli hizmet sunmak, Fethiyemizin iş hayatının sorunlarını çözmek bizim en önemli görevimiz” diyen Osman Çıralı şöyle devam etti:

“Biz, “Oda’nın bize ne faydası var ki” algısını değiştirmekte kararlıyız. Önceliğimiz her zaman üyelerimiz, Odamız, Fethiyemiz ve Seydikemerimiz… Şeffaf, paylaşımcı ve hesap veren bir anlayışla hizmet üretiyoruz. Şeffaflık ve mali disiplin özellikle de Babadağ Projesi’nde şeffaflık olmazsa olmazımız. Göreve ilk geldiğimiz andan itibaren kısır çekişmeleri bir kenara bırakarak, uzlaşma ve istişare kültürünü benimsedik. Bu anlayışla projelerimize odaklandık. Verdiğimiz sözleri teker teker yerine getiriyoruz. Seydikemer bizim için önemli dedik; ilk icraatlarımızdan biri Seydikemer’e temsilci atamak oldu. Artık, Seydikemer’de faaliyet gösteren üyelerimiz, Fethiye’ye gelmeden temel hizmetlerden faydalanabiliyorlar.

Üyelerimize kaliteli hizmet sunmak ve kaliteli hizmeti standart hale getirmek için uyguladığımız standartları başarıyla sürdürüyoruz. Oda olarak son kalite denetiminden de başarıyla geçerek, ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi’nden ISO 9001:2015 versiyonuna geçmeye hak kazandık.

Muğla KOSGEB İl Müdürlüğü ile imzaladığımız protokolle Odamız tarafından verilen KOSGEB temsilciği hizmetinin kalitesi arttırılacak. Başvuru ve destek süreçlerinde basılı evrak tamamen ortadan kalkacak.

GÖZÜMÜZ KULAĞIMIZ OLMANIZI İSTİYORUZ

Meclis ve Komite üyelerimizle, hizmet yolculuğumuzu en iyi ve en kaliteli şekilde sürdürmenin gayreti içindeyiz. Bu noktada Meslek Komitelerimizin verimli çalışması, Odamızın üyelerine verdiği hizmetin kalitesinin artmasında önemli rol oynuyor. Komite üyelerimizin, üyelerimiz ile Odamız arasında köprü olmasını, kaliteli hizmet için bizim gözümüz, kulağımız olmasını istiyoruz. Önümüzdeki günlerde meslek komitelerimizle yapacağımız üye ziyaretlerini sürekli hale getireceğiz. Biz bir bütünüz ve birlikte güçlüyüz. Odanın kapıları herkese her zaman açık, randevusuz her zaman gelebilirsiniz. Üyelerimizin sorunları bizim sorunumuz. Ben yerine “Biz” olduğumuz zaman üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun kalmaz.”

Başkan Çıralı, daha sonra meslek komitesi üyelerine FTSO’nun işleyişi ve mevzuatı hakkında bilgi veren bir sunum yaptı. Müşterek toplantıda FTSO Genel Sekreter Vekili Ezgi Kullukçu da Odanın hizmet birimlerini tanıtan bir sunum gerçekleştirdi.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …