Cumartesi , Nisan 20 2024

Arıkan’a Hayırlı Olsun Ziyareti

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir ve yönetim kurulu üyeleri, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Başkanı Şaban Arıkan’ı ziyaret etti.

Fethiye’de geçtiğimiz günlerde yapılan İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi genel kurulunda tekrar başkan seçilerek güven tazeleyen Şaban Arıkan’a hayırlı olsun ziyaretleri başladı. Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir ve yönetim kurulu üyeleri, yeniden başkan seçilen DTO Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan ve yeni yönetimine hayırlı olsun dediler.

Oldukça samimi ortamda geçen ziyarette konuşan Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, “Seçimleri devamlı kazanırsan bu tecrübedir. Demekki buradaki üyenin sevecenini kazanmışsın, demekki iyi iş yapıyorsun. Şaban başkana bu yönde teşekkür ediyorum. Diğer meslek odalarını gün içinde ziyaret ettik. Burada amacımız koltuk veya makam değil, bunlar gelip geçen şeyler. Fethiye’ye bir şeyler verebiliyorsak, yatırım yapılıyorsa, bölgemizin daha iyi gelişmesine katkı yapabiliyorsak en güzel şeydir. Bizim açımızdan ve üyelerimiz açısından, Şaban Başkan ve üyeleri için de öyle. Şaban başkan burada çok yoğun çabalar sarf ediyor. Ben bütün sivil toplum örgütleri ve Oda başkanları ile görüştüm. Hepsiyle tek ortak karara vardık: Fethiye için yapılması gereken her şeyde birlik beraberlik halinde hareket edeceğiz. Bu benim hoşuma gitti” diye konuştu.

İMEAK DTO Fethiye Şubesi Başkanı Şaban Arıkan da, ziyaretlerinden dolayı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek, “Odaların var oluş amaçları öncelikle üyelerinin ticaretteki önündeki engelleri kaldırmaktır. Bizlerde bu işler için buralara aday oluyoruz. Toplamda 18 senedir başkanlık yapıyorum. Üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda çalışmaya gayret ediyoruz. Bu Odamızın en büyük amaçlarından bir tanesi. Öncelikle Fethiyeli denizcilerimize, daha sonra Fethiye’ye ekonomik olarak katkıya ve her şeyden önemlisi düzgün, yatırımlar kazandırmayı sağlamak. Her bölgenin kendine göre yatırıma ihtiyacı vardır. Fethiye’nin de kurvaziyer iskele gibi, mega yat gibi, yat yanaşma yeri gibi problemleri vardır. Bunun haricinde de devlette olan bazı yasal prosedürlerin yatçıların, denizcilerin önünü açmak için değiştirilmesi veya geliştirilmesi gerekiyor. Odaların da amacı budur. Bizlerde bunun için buradayız. İnşallah üyelerin verdiği yetki ile daha hızlı, daha çalışkan olarak bu sorunları ortadan kaldırmak gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …