Salı , Nisan 16 2024

Kayın Mantarı Kadın Çiftçilere Tanıtıldı

   Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı’nın “Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi” kapsamında, Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Projesinde yer alan Samsun’lu Kadın Çiftçilerle Muğla’lı Kadın Çiftçiler buluştu.

Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı’nın “Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi” kapsamında, Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Projesinde yer alan Samsun’lu Kadın Çiftçilerle Muğla’lı Kadın Çiftçileri buluşturmak ve çalışmalarını paylaşmak amacıyla, Muğla’nın Yenice Mahallesinde yaşayan Kadın Çiftçilerden Harika Durgut’un misafiri olarak Muğla Valisi Sayın Esengül Civelek’in de katıldığı bir tören düzenlendi.

Törenden sonra Menteşe’de yer alan Kadın Kooperatifi Kurmak ve kadın çiftçilerin gelir düzeyini üst seviyelere taşımak amacıyla yola çıkan ve bu projesini hayata geçiren Ömriye Çiçek’in işletmesi ziyaret edilerek, kooperatif bünyesinde bulunan kadın çiftçilerin el emeği ürünlerini inceleyerek kooperatif binasını da ziyarette bulundular. Samsun’lu Kadın Çiftçiler Muğla’nın kültürel ve yöresel miraslarını merakla; Konakaltı Kültür Merkezi, Yörük Evleri ve Zahire Pazarına gezinti yaptı.

Dalaman’da Solucan Gübresi projesini hayata geçiren Çiğdem Gün’ün işletmesini ziyarette; Çiğdem Gün projesini hayata geçirirken yaşadığı süreci, yaşadığı tecrübeleri ile İl ve İlçe Müdürlüğünden aldığı desteği Samsun’lu Kadın Girişimcilerle paylaştı.

Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı’nın “Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi” kapsamında, Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Projesinde yer alan Samsun’lu Kadın Çiftçiler Köyceğiz’de de bir takım ziyarette bulundu. Köyceğiz’in Çandır Mahallesinde Kırsal Turizm Projesini hayata geçiren girişimci kadın çiftçilerden Hatice Demirtaş’ın işletmesini ziyaret etti. Hatice Demirtaş Organik Köy olmaya aday Çandır Mahallesindeki işletmesinde yetiştirdiği organik ürünleri tanıtarak, işletmesinin işleyiş sürecini ve bu projeleri birleştirerek hizmet sektörüne nasıl dahil olduğunu paylaştı. Bu teknik geziden sonra Dalyan-Kaunos Kral Mezarlarının da görüldüğü tekne gezisi düzenlendi.

Samsun’lu Kadın Çiftçiler son olarak Fethiye’de teknik ziyarette bulundular. İncirköy Mahallesinde yaşayan Beral Solmaz’ın hayata geçirdiği Kayın Mantarı (İstiridye Mantarı) işletmesi ziyaret edildi. Beral Solmaz, bu işletmeyi kurmaya nasıl karar verdiğini ve bu süreçte yaşadıklarını Samsun’lu Kadın Çiftçilerle paylaştı. Samsun’lu girişimci kadınlar tesisi dolaştıktan sonra İlçe Merkezinde bulunan Fethiye Yörük Türkmen Derneği’ni ziyaret etti. Fethiye’nin dünyaca ünlü plajlarından Ölüdeniz’i ve Saklıkent’i de keşfe çıkan Samsun’lu girişimci kadınlar, Muğla’nın doğal güzelliklerine hayran kaldıklarını belirterek, Muğlalı Kadın çiftçileri de Samsun’a davet etti ve kendileri için sağlanan tüm olanaklar için teşekkür edip memnuniyetlerini belirterek Samsun’ a hareket ettiler.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …