Cuma , Nisan 19 2024

98’inci Yıl Gururla Kutlandı

 

Fethiye’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98’inci yılı büyük bir coşku ve gururla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Beşkaza Meydanında düzenlenen törenle başladı. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Fethiye Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Sedat Karabay, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, CHP İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, MHP İlçe Başkanı Cengiz Çay, İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Suat Aybek, Sivil Toplum Kuruluşu başkanları, öğretmenler, öğrenciler, yabancı öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya’nın Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya yaptı.

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramının 98’inci yılını gururla kutluyoruz” diyen Kaya,  “Bugün toprakları yağmalanmış yüze bir ulusun yurdu düşmanlardan temizlemek için ant içtiği, yok edilmeye çalışılan bir milletin tek vücut olduğu, tek yürek haline geldiği büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün etrafında toplanıp, tunçtan bir kale yaratan bir milletin azminin, iradesinin ve kararlılığının açıklanması, yurda ve dünyaya bu asil duruşun haykırılması olarak tanımlayabileceğimiz Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 98’inci yılını gururla şerefle kutluyoruz. O gün nice olumsuzlukların arkasına sığınmayan, bahaneler üretmeyen, başkaca bir ihtimali de asla kabul etmeyen asil ruhlu insanların asil kararlarının alındığı gün olarak tarihe geçmiştir. Burada yakılan bağımsızlık meşalesi yurdun dört bir yerinde herkes tarafından kabul görecek ve yurdun düşmandan temizlenmesi adım adım gerçekleştirilecektir” dedi.

Törende çocuklara ve gençlere de seslenen Kaya, “Bu ülkenin geleceği olan sizler üzerine düşen görev sorumlulukların bilincinde bireyler olarak bu ülke için çok güzel şeyler yapacağınıza canı gönülden inanıyorum. Bugün aramızda yabancı öğrencilerimizde bulunuyor. Dilerim bu tür organizasyonlar dünya barışına ve dostluğuna basamak olsun. Çocuklar öksüz ve yetim kalmasın, insanlar evsiz, vatansız bırakılmasın. Bir grup insan obezite ile mücadele ederken dünyanın diğer tarafından da açlıktan ölmesin. Bütün dünya buna inanırsa eminim ki bayram asıl o zaman bayram olacaktır” ifadelerini kullandı.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …