Çarşamba , Nisan 24 2024

23 Nisan Coşku İçinde Kutlandı

Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti Fethiye İlçe Teşkilatı ile bazı sivil toplum kuruluşları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını alternatif bir program düzenleyerek coşku içinde kutladı.

Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin açılışının 98’inci yıl dönümü törenle kutlandı. Törene Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Suat Aybek, Muğla eski milletvekillerinden Sami Gökmen’in yanı sıra sivil toplum kuruluşları başkan ve üyeleri de katıldı.

Törende CHP Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu’nun yanı sıra İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Suat Aybek, Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye Şubesi, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şubesi başkan ve üyeleri Atatürk anıtına çelenk sundular. Ardından Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımız söylendi.

CHP Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında tüm halkın ve çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak, “Gün, bundan 98 yıl önceki gibi gerçekten milli mücadelenin 23 Nisan 1920’de nasıl bir ivme kazanmasıyla Büyük Millet Meclisi eliyle yürütülmesi, şimdi de yani bundan 98 yıl sonra burada bulunan tüm cumhuriyet bileşenleri ile cumhuriyete inanan Türkiye cumhuriyetinin ilkelerini ve Türk Devriminin ne olduğunun bilincinde olan bizler, yine önümüzdeki 24 Haziran 2018’de yapılacak genel seçimler öncesinde bu büyük uzlaşıyı ve beraberliği işte yine büyük Atamızın huzurunda hep beraber gerçekleştiriyoruz. Bu uzlaşı öyle önemli bir uzlaşı ki; Cumhuriyetle hesabı olanlar ve Türkiye Cumhuriyetini Atatürk ilke ve devrimlerinin rayından çıkartanlara karşı en önemli cevabı 24 Haziran’da sandıkta verecektir. Cumhuriyeti kuran Cumhuriyet Halk Partisi olarak yine sizlerin bilgisi dahilinde bir inisiyatif alarak burada tüm toplumu bir araya getirme ve cumhuriyet düşmanlarına karşı hesap sormak için, sandıkta onları yerle bir etmek için tüm Türkiye’yi bir araya getirme kararı verdik. Cumhuriyet Halk Partisi çok önemli bir parti meclisi kararından sonra bu uzlaşının daha ileri boyutunu tüm Türkiye ile paylaşacak. Önümüzdeki 24 Haziran seçimlerine beraberce, kol kola, dayanışma içerisinde gitmemiz lazım. Ve AKP’ye ve AKP’ye paranda olanlara karşı cevabımızı 24 Haziran seçimlerinde sandıkta göstermemiz lazım. Cumhuriyet Halk Partisinin yaptığı; ‘Söz konusu vatanda, gerisi teferruattır’ diye ifade edilir. Hepimizin şiarı ve düsturu budur. CHP olarak yine inisiyatifi almak suretiyle Türkiye Büyük Millet Meclisinin önünü açtık ve bundan sonra da açmaya devam edeceğiz. Önümüzde 60 günlük kısa bir süre var. Bu seçim sürecinde tüm Fethiyelileri kol kola beraberce çalışmaya davet ediyor” diye konuştu.

İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Suat Aybek de, “Böyle güzel bir günde, böyle bir konunun rast gelmesi, bu bayram dolayısı ile de Cumhuriyet Halk Partisine teşekkür ederim. Partimizi kurduğumuz günden itibaren hep şunu anlattım: Bizler hep birlikte referandum sürecinde bir parti Cumhuriyet Halk Partisi, bir lider Sayın Kılıçdaroğlu bir de hanımefendi vardı. Yüzde 49 oy aldık. Bu üç kişiyle yüzde 49 oy aldık. Bunun arkasına yatmayacağız, biz aslında daha fazlasını aldık. Daha da iyisini alacağız. Eğer hızlı yürüyeceksen yalnız yürüyeceksin, uzun yürüyeceksen birlikte yürüyeceksin. Hep birlikte olacağız, inanın buna. Güzel günler gelecek, hepimizin yüzleri gülecek” dedi.

Törende ayrıca Bahar Acar isimli bir kız çocuğunun konuşması büyük alkış topladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98’inci yılını çocuklar olarak büyük bir sevinç ve coşkuyla kutladıklarını ifade eden Bahar Acar şöyle dedi: “Dünyada hiçbir ülkede din, dil, ırk ayrımı yapmadan çocukları bir araya getiren bir başka bayram ya da etkinlik yoktur. 23 Nisan’la sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli atılmadı, aynı zamanda yurtta ve dünyada barışın temeli de atılmış oldu, en önemlisi de TBMM açıldı. Meclisin açıldığı günü çocuklara bayram edilmesi kadar anlamlı bu davranışın dünyada eşi benzeri yoktur. Dün olduğu gibi, bugün de, yarın da bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatı Türk çocuklarıdır, Türk gençleridir. 23 Nisanlarla büyüyen çocuklar her türlü zorluklarla mücadele ederek, ulusun bütünlüğüne, devletin tam bağımsızlığına ve hukukun üstünlüğüne inanarak yetişiyorlar. 23 Nisan’da dünya çocuklarıyla yapılan kutlamalar bize gösteriyor ki; sevginin dini, dili, ırkı, kimliği yoktur. Bugün milli bayramlarımıza her zamankinden daha çok sahip çıkmak zorundayız. Türkiye Cumhuriyeti size miras değil, geleceğiniz olan biz çocukların emanetidir. 23 Nisan Ulusal Egemenli ve Çocuk Bayramı kutlamalarına gölge düşürmek için, yıllardır ‘kutlu doğum haftası’ olarak kutlayanlar başta olmak üzere bir kez daha görüyor ve inanıyoruz ki çara Atatürk ile ve devrimleridir.”

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …