Cumartesi , Nisan 20 2024

11.Çocuk Şenliği Muhteşemdi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98’inci yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Fethiye’de de değişik etkinliklerle kutlandı. kapsamında bu yıl 11’incisi düzenlenen çocuk şenliğinin de açılışı yapıldı. Şenliğe katılan binlerce çocuk Beşkaza Meydanı’nı doldurarak, renkli görüntülere sahne oldu. Çocuklar, meydanda kurulan stant ve oyun alanlarında keyiflerince vakit geçirdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı vesilesiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında, Özgecan Anıtı önünde toplanan öğrenciler ve velileri kordon boyu yürüyerek Beşkaza Meydanına kadar yürüdü. Ellerine Türk Bayrağı ve Atatürk posterleriyle yürüyen topluluğa, Fethiye Belediye Bandosu çaldığı marşlarla eşlik etti. Yürüyüşe Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay, İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Suat Aybek, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yapalıal, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Cemil Emre Süel, Fethiye İlçe Jandarma Komutanı Yılmaz Demirelli, Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Sedat Karabay, Sahil Güvenlik Komutanı Yüzbaşı Ahmet Yakın, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kutlamalar kapsamında bu yıl 11’incisi düzenlenen Çocuk Şenliğinin de açılışı yapıldı. Şenliğe katılan binlerce çocuk Beşkaza Meydanı’nı doldurarak, renkli görüntülere sahne oldu. Çocuklar, meydanda kurulan stant ve oyun alanlarında keyiflerince vakit geçirdi. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ve diğer protokol üyeleri, yürüyüşten sonra Beşkaza Meydanında düzenlenen 11’inci Çocuk Şenliğine katıldı. Burada protokol üyeleri alana kurulan stantları tek tek gezerek vatandaşların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladılar.

Fethiye Kaymakamlığı, FETAV ve Özel Hatem Okulları iş birliği ile gerçekleştirilen şenlikte birbirinden değişik sahne etkinlikleri çocuklara unutulmaz bir 23 Nisan yaşattı. 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivaline katılmak üzere Gürcistan, Moldova ve Ukrayna’dan Fethiye’ye gelen öğrenciler, kendi ülkelerine özgü halk oyunlarını sergileyerek izleyenlere keyifli anlar yaşattı. FETAV Çocuk Korosu ise alana kurulan sahnede birbirinden güzel şarkılar söyleyerek kutlamalara gelen vatandaşları eğlendirdiler.

11’inci Çocuk Şenliğine katılan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Osmanlı İmparatorluğundan Cumhuriyete geçisin en önemli tarihlerin bir tanesi. Bütün gücü elinde tutan Atatürk o gün isteseydi demokrasiye cumhuriyet demezdi. Tek adamlılığı devam ettirdi. O, o anlamda ‘Hakimiyet kayıtsız şartsız meclisindir’ diyerek Türkiye Büyük Millet Meclisini işaret etti, onun kuruluşunu gerçekleştirdi.  Ayrıca bir lider tarafından çocuklara armağan edilen tek bayram. Her geçen gün Atatürk’ümüzün ne kadar büyük bir devlet adamı olduğunu çok daha iyi anlıyoruz. Onun da cumhuriyeti kuran bütün o kuşağın ruhu şad olsun. Kendilerini özlem ve sevgi ile anıyoruz” diye konuştu.

11’inci çocuk Şenliğine vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Saatcı, “Fethiyeliler hem milli hem de manevi değerlere çok bağlı. Milli ve dini bayramlarımızı büyük bir coşkuyla kutluyorlar. Katıl çok iyi. Çocukların işin içinde olması çok güzel. Yürüyüşte bile Sayın Kaymakamımızın yanında iki tane çocuk vardı. Yüreğim kıpır kıpır oldu. Türkiye’nin entelektüel birikimi ve cumhuriyetin değerlerine sahip nesli her geçen gün artıyor. Bu da ülkemizin bekası için bence en önemli değerlerimiz” dedi.

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner de, “Benim Fethiye’de ilk 23 Nisan’ım Katılımım, organizasyonun mükemmel olduğu bir bayram yaşıyoruz. Tüm Fethiyelilerin bayramı kutlu olsun” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …