Çarşamba , Nisan 24 2024

53.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

İlki 1963 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun bu yıl 53.sü gerçekleştirilecek. 1966 yılında beri Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen Tur bu yıl Dünya Bisiklet Federasyonu tarafından Word Tur kategorisine alındı.
Tur kapsamında Sonbahara rastlayan günlerde sahillerimizde boy gösteren dünyanın en önemli bisikletçileri, Alanya’dan başlayarak ilimizden geçtikten sonra İstanbul’da iki kıtayı bağlayan üçüncü köprüye kadar uzanan etapta, Sultanahmet Meydanı’nda 53.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nu tamamlayacak.
Tur kapsamında 206 Km lik Antalya Kumluca Etabının Finishi, 129 Km lik Fethiye-Marmaris etabının Start ve Finshi ve 205 Km lik Marmaris-Selçuk etabının startları ilimizde verilecek. Toplamda 1027 km lik etabın yaklaşık 365 Km lik bölümü Muğla ili sınırları içinde yer alıyor.
Bu kapsamda Muğla Valisi Esengül Civelek Başkanlığında Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Zeki Kutlu ile Muğla’da bulunan Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdür yada temsilcilerinin katılımı ile Valilik Toplantı Salonunda Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.
Muğla’nın 3 ay içerisinde 41 faaliyet gerçekleştirileceğini belirten Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz bunlardan 8 tanesi Uluslararası çok önemli faaliyetler. 53.sünü düzenleyeceğimiz Bisiklet Turu’ da Sayın Cumhurbaşkanımızın himayalerinde bu sene Dünya Bisiklet Federasyonu tarafından Word Tur kapsamına alınmış dev bir organizasyon, 4 haber Ajansı, 21 Tv, 25 Medya Ekibi, 537 Gazete, 80 Gazeteci ve 6734 Haber Sitesi bu dev Turu Görsel yada yazılı medya ile 484.131.000 kişiye ulaştıracak ve Eurosport,TRT ve NTV spordan da toplam 284 saat Canlı yayın gerçekleştirilecek dedi.
Tur boyunca 128 Bisikletçi, 118 Teknik Ekip, 525 Görevli,240 Güvenlik Görevlisi, 16.000 Polis ve Jandarma,21 Doktor ve Paramedikal görevli ile 150 den fazla Yerel görevlinin Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda görev alacağını söyleyen Öçalmaz 170 araba, 37 Tır ve 52 Motosikletin görev alacağı 6 günlük süreç içerisinde 4.008 konaklama gerçekleştirileceğini belirtti.
Tur’un Muğla etabında bu güne kadar hiçbir sıkıntı yaşanmadığını söyleyen Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Zeki Kutlu, destekleri için Sayın Valimiz ve İl Müdürümüz başta olmak üzere tüm destek veren Kamu Kurum ve Kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Bu senede inşallah sorunsuz başarılı bir şekilde En uzun etap olan Muğla Etaplarını başarı ile tamamlayacağımıza inanıyorum dedi.
Muğla ilinin tüm imkanları ile 53.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun sorunsuz en başarılı şekilde geçmesi ile seferber olduğunu belirten Muğla Valisi Esengül Civelek ise, Tüm Kaymakamlarımız Belediye Başkanlarımız ellerinden gelenin en iyisini yapacaktır. Sporun her türlüsünü seven Muğla Halkımızı bu yarışta yol boylarında bisikletçilerimizi desteklemek, alkışlamak için davet ediyorum dedi.
53.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 11-12 ve 13 Ekim’de 2.3.ve 4. Etapları ilimizden geçecek. Belirtilen tarihlerde saat 15:00 dan itibaren yarış canlı olarak verilecek.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …