Çarşamba , Nisan 24 2024

15 Temmuz Derneği Kuruldu

Fethiye’de 15 Temmuz Derneği faaliyete girdi. Ak Parti geçtiğimiz dönem Fethiye İlçe Yönetim kurulu üyelerinden iş adamı Harun Balcı tarafından kurulan derneğin açılışı 15 Temmuz Pazartesi günü saat 15:00’te törenle gerçekleştirilecek. 15 Temmuz Derneği kurucu Başkanı Harun Balcı, ”Bu dernek 15 Temmuz kanlı darbe teşebbüsüne karşı çıkan bu vatan için canını feda eden bütün şehitlerimizin önünde saygı ile eğilen tüm vatandaşlarımızın hiç bir parti ve siyasi görüş ayrımı yapmadan tüm Fethiyelilerin derneğidir” dedi.

Fethiye 15 Temmuz Derneği kurucu yönetim kurulunda başkanlığı Harun Balcı yaparken, yönetim kurulunda İlhami Sarıyıldız, Ramazan Yıldırım, İsmail Meltem, Mutlu Demirtaş, Hüseyin Sevtigin, Murat Koyuncu, Soner Uludağ, Kutlay Arslan ve Bahadır Tekin yer alıyor. Fethiye Arıkaya pasajında faaliyete geçen Fethiye 15 Temmuz Derneği Başkanı Harun Balcı, ”Bundan yaklaşık tam 3 yıl önce milletimizin birlik ve beraberliğine, devletimizin ve vatanımızın bölünmez bütünlüğüne kast eden dış güçlerin ülkemizdeki maşası konumundaki FETÖ Terör örgütü seçilmiş hükümeti ihtilal yolu ile devirmeye teşebbüs etmişti ancak aziz milletimiz başta Ankara ve İstanbul olmak üzere milletimizin bekasına kast etmiş bu hainlere karşı tarihte eşi ve benzeri az görülen bir mücadele örneği verdi. Hiç çekinmeden korkusuzca bedenlerini, göğüslerini kurşunlara siper ettiler, tankların önüne yattılar. O gece aziz milletimizin kahramanca direnişine, gözü dönmüş hainler kalleşçe karşılık vererek 250 vatandaşımızı şehit etti. 2 bine yakın vatandaşımızı da yaraladı. Canı pahasına 15 Temmuz kanlı darbe teşebbüsünü önleyen şehitlerimize ve gazilerimize bir nebze olsun, minnet ve şükran borcumuzu ödemek için şehit ve gazi yakınlarımızın yanında olmak ve karınca kaderince onların madden ve manen destekçisi olmak amacıyla bu derneğimizi kurmuş bulunuyoruz. Ayrıca 15 Temmuz gecesi topyekun birlik ve beraberlik içinde olan aziz milletimizin darbeye karşı oluşturduğu o ruhu devam ettirmek ve bu kanlı darbe teşebbüsünü gelecek nesillere anlatmak için bu derneği kurmuş olduğumuzu beyan ediyoruz. Şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz, gazilerimize de uzun ömürler diliyoruz” dedi.

Kurucu Başkan Harun Balcı, derneğin açılış törenini 15 Temmuz Pazartesi günü saat 15:00’te yapacaklarını belirterek; yönetim kurulu üyelerini tanıtıp, derneğe hemen herkesin üye olabileceğini, ayrıca Fethiye’de Kaymakamlık Başkanlığında yapılacak etkinliklerde yer alıp destek vereceklerini ifade etti.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …