Cuma , Nisan 19 2024

Doğanın Müziği Müzik Köyü’nde!

Kaynağını müziğin doğa ile olan ilişkisinden alan Müzik Köyü Fethiye,  beşinci yılında zengin bir program ile katılımcılarını ağırlamaya hazırlanıyor. Dünyanın farklı ülkelerinden gelen katılımcılar ile beş yıldır gerçekleştirilen Müzik Köyü etkinlikleri farklı müzik disiplinlerine ait müzisyenlerle yine Fethiye’de olacak. Profesyonel, amatör ve yerel müzisyenleri aynı köyde bir araya getirerek atölyeler, konserler, seminerler ile ortak paylaşımlar yapmaya zemin hazırlayan projede, Anadolu’nun sesli kültürü adeta dile geliyor. Yıllarını çobanlık yaparak geçiren yerel müzisyenler, üniversitelerin akademik kadrolarında yer alan akademisyenler ve müziğe gönül veren amatör müzisyenlerin bir araya geldiği programın kayıtları başladı. Katılımcıların her bir köşeden dünyaya güzel ezgiler bırakacakları projede, köklerinden ve topraktan beslenen, müzik bilimine yıllarını veren usta isimler bir araya geliyor.

Beş yıldır geleneksel unsurların ve müziğin kendi toprağının köklerinden beslenmesi noktasında büyük bir çaba sarf eden Müzik Köyü ekibi bu kararlılığını 2019 yılında da sürdürüyor. Yerel unsurların yanı sıra farklı coğrafyaların müzik kültürünü etkinlikte bir araya getirme gayesi göze çarpıyor.  Savaşların, ölümlerin ve ayrımcılığın olduğu dünyada, müziğin gücünün etkisi ile kardeşçe yaşanılabilir, doğal bir dünya yaratılabileceğini gözler önüne seriyor.

ETKİNLİĞİN TEMEL UNSURU: MÜZİK – DOĞA İLİŞKİSİ

Kurulduğu yıldan itibaren Müzik Köyü ekibi müziğin doğa ile olan ayrılmaz ilişkisinin önemini katılımcılara aktarma konusunda ısrarcı davranıyor. Hormonsuz ve doğal müziğin, popüler unsurlardan arınarak doğadan bağımsız gerçekleştirilemeyeceğini yansıtmak Müzik Köyü ekibinin hedeflerden biri. Etnomüzikolog Bela Bartok’un “Topraktan kopuk olan her müzik ölmeye mahkûmdur” sözünü ana felsefelerinden biri olarak belirleyen Müzik Köyü ekibi bu sene de birbirinden güzel etkinlikler ile sizleri bekliyor.

Web sitesinden katılımcı formu doldurarak ön kayıt başvurusunda bulunabilirsiniz. (https://muzikkoyu.net/)

Katılımcı sanatçılar ve atölyeler ise şöyle:

  1. PERİYOT (17-21 AĞUSTOS)

Ali Tekbaş “Hakkâri Bölgesi’ndeki Müzik Formları”, Bayram Salman “Anadolu Geleneksel Müziği’nde Tırnak Kemane – Hegit ve Kabak Kemanenin Yeri”, Efrén López-Sanz “Modal Müzikte Doğaçlama Atölyesi”, Fahri Çelebi “Darbuka ve Ritim Atölyesi”, İberya Özkan Melaşvili “Geleneksel Çok Sesli Gürcü Müziği, Panduri ve Salamuri, Geleneksel Çok Sesli Gürcü Şarkıları Atölyesi”, Kemal Dinç “Bağlama Atölyesi”, Osman Kırca- Yusuf İhsan Bodur “Üçtelli”, Özgü Bulut “Beden Müziği ve Soundpainting”, Riste Gjorgjijev “Geleneksel Makedon Dansları, Çalgıları ve Ses Teknikleri”, Ruhat Kılıç Hosseini “Teke ve Artvin Yöreleri Halk Dansları”, Sami Hosseini “Def (Erbane) Atölyesi”, Veka Aler “Ses ve Nefes Teknikleri”

  1. PERİYOT (23-27 AĞUSTOS)

Arslan Hazreti “Kamança ve Kemane”, Cenk Erdoğan “Perdesiz Gitar Atölyesi”, Fahri Çelebi “Darbuka ve Ritim Atölyesi”, Mehmet Günay Eser “Üçtelli”, Özgü Bulut “Beden Müziği ve Soundpainting”, Rıza Can Özel “Atölye: Görele Kemençesi ve Karadeniz Rum’u Kemençesi”, “Seminer: Doğu Karadeniz’de Kemençenin İcra Çeşitliliği”, Salih Korkut Peker “Seminer: Kentli Anadolu Müziğinde Eski ve Yeni Nesil Modifiye Çalgılar: Cümbüş ve Çağlama” “Grup Müziği Atölyesi”, Salih Nâzım Peker “Seminer: Türkiye’den Yunanistan’a Zeybeğin Hikayesi”, Selim Özyol “Zeybek Halk Dansı”, Seval Eroğlu “Atölye: Ağız ve Hançere Teknikleri” “Seminer: Toplumsal Cinsiyet Açısından Halk Müziği Alanı ve Yapılanması”, Theodora Athanassiou “İzmir Stili ve Kafe Aman Rebetiko – Anadolu’dan Rebetiko Bestecileri”, Volkan Kaplan “Bağlama Açış Atölyesi & Bağlamanın Stüdyo (kayıt – mix ve mastering) Aşamasında Kullanımı”, Zafer Taşdan “Atölye: Mey ve Duduk”

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …