Perşembe , Nisan 25 2024

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Fethiye’de de Kutlandı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 91’inci yılı, Fethiye’de de törenle kutlandı.

Türkiye’deki liman kullanımının ve Türk kara sularındaki ticaretin Türk vatandaşları tarafından yapılmasını sağlayan Kabotaj Kanunu’nun yürürlüğe girdiği tarih olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Fethiye’de de törenle kutlandı. Beşkaza Meydanında düzenlenen törene Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Yılmaz Demirelli, Fethiye Liman Başkanı Cihan Duman, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan ve denizciler katıldı.

Beşkaza Meydanındaki tören, Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Fethiye Liman Başkanı Cihan Duman, denizciliğin önemini anlatan konuşma yaptı.

Fethiye Liman Başkanı Cihan Duman: “Kabotaj kanunu ile yabancı devletlerin Türk deniz ticaretindeki hakimiyeti sona ermiş, ülkemiz kıyılarında ve limanlarında her türlü denizcilik faaliyetleri Türk bayrağı taşıyan gemilerle ve yerli firmalarla yerine getirilmeye başlanmış ve denizcilik sektörümüzün gelişmesi için de önemli bir süreç başlanmıştır. 1 Temmuz,  Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına denizcilikte ciddi menfaat ve ticari kazanç sağlanmasının 91. Yıl dönümüdür. Deniz gücünün donanma ile birlikte, ticaret filosu, gemi inşa sanayisi ve limancılık faaliyetleriyle bir bütün olduğunun ilk kez kanun düzeyinde bir devlet stratejisiyle teşvik edilmesinin de yıl dönümüdür” diye konuştu.

Törenin ardından ‘Prenses Selin’ yolcu gemisi ile denize açıldıktan sonra deniz şehitleri anısına Kaymakam Ekrem Çalık, Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve diğer ilgililer birlikte denize çelenk bıraktılar.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …