Cuma , Nisan 26 2024

PLAJLAR TIKLIM TIKLIM DOLDU

Hava sıcaklığının gölgede 34-35 derece olduğu Fethiye’de plajlar tıklım tıklım doldu.

Dünyaca ünlü Fethiye’nin Ölüdeniz Mahallesi’ndeki Belceğiz ve Kumburnu plajları, yerli yabancı tatilcilerin akınına uğradı. 7’den 70’e yüzlerce insan denizde serinledi. Sıcak havanın ve denizin tadını, daha çok çocuklar çıkardı.

Hava sıcaklığının 34-35 derece, deniz suyu sıcaklığının ise 29 derece ölçüldüğü Fethiye’nin Ölüdeniz Mahallesi’nde sıcak havayı fırsat bilen turistler sahilleri doldurdu. Doluluk oranının yüzde yüzü bulduğu Ölüdeniz’de otellerin yüzde doksanını yerli turistin doldurduğu ifade edildi. Ağustos ayının bereketli geçtiğini ifade eden turizmciler yerli turistin sayesinde Ölüdeniz’de canlılık yaşandığını belirtiiler. Mevsim normallerinin üzerinde devam eden hava sıcaklığı nedeniyle tatilciler soluğu plajlarda ve konakladıkları otellerin havuzlarında aldılar. Belceğiz  Plajı’nı dolduran turistler güneşlenip denize girerken, macera seven turistler ise bin 900 rakımlı Babadağ’dan yamaç paraşütüyle atlayarak, Ölüdeniz’i kuş bakışı izleme şansı buldu. Belceğiz plajında sere serpe güneşlenen turistler gökyüzündeki rengarenk yamaç paraşütlerini izlerken, pek çok turistte günübirlik teknelerle Ölüdeniz’in Kelebekler, Kabak ve Gemiler Koyları’nı gezme fırsatı buldu.

Ölüdeniz Mahallesi’nde otel işletmeciliği yapan Ünsal Erişgen, Avrupa ülkeleri ile yaşanan sorunlar nedeniyle İngiliz ve Alman turist sayısında azalma olduğunu, bu azalmayı yerli turist ile kapattıklarını söyledi. Otellerin yüzde doksanının yerli turist ile dolduğunu ifade eden Erişgen, “turistleri en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz” dedi.

Sakarya’dan tatile gelen Yasemin Çetin, Babadağ’dan paraşütle tandem uçuş yaptığını belirterek, “Bu güne kadar hiç uçmamıştım. Yine uçmak istiyorum. Hava oldukça sıcak. Serinlemek için soluğu denizde alacağım” dedi.

Yamaç paraşütü Pilotu Serdar Özuçaroğlu ise, “Hava sıcaklığı gökyüzünde bizi etkilemiyor. Müşterilere gökyüzünden Ölüdeniz manzarası izletip, adrenalin yaşatıyoruz” dedi.

İngiliz uyruklu Ben Woodruffe ise, “İngiltere’de yağmur var. Ölüdeniz’de ise harika bir hava var. Paraşütle uçmakta harikaydı. Türkiye’de olmaktan çok mutluyum” dedi.

Tatilciler Ölüdeniz’de nemin fazla olmadığını, deniz suyunun da oldukça sıcak olduğunu söylediler.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …