Cuma , Nisan 26 2024

Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı Yapıldı

Bağımlılıkla Mücadele İlçe Koordinasyon Kurulları (BMİKK)’nın ilk toplantısı Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner Başkanlığında yapıldı.

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Mesleki Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Fethiye Jandarma Komutanı Yılmaz Demirelli, İlçe Emniyet Müdürü Yardımcısı Cemil Emre Süel, Fethiye Sosyal Hizmetler Müdürü İsa Eseoğlu,  Fethiye İlçe Sağlık Müdürlüğüne Ruhsar Doyuk, ilgili daire müdürleri ve Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Kaymakam Muzaffer Şahiner, “Bağımlılık dediğimiz anda akan sular durmalı. Bu toplantıları normal görüşmeler olarak görüyorsanız bir daha toplanmamıza hiç gerek yok. Önceden uyuşturucu ile mücadele idi. Başbakanlığın genelgesine göre bu genişletildi bağımlılıkla mücadele dönüştürüldü. Bu hepimizin başına gelebilir. Telefon, teknoloji, uyuşturucu, alkol ve belki bütün suçların ana nedeni, belki savcımıza, emniyetimize, jandarmamıza iş düşen olaylar vuku bulduktan sonra konular bunlar. Bunu bir genelge ve mecburiyetten ziyade, bütün ruhunuzla, bütün vücudunuzla, bütün zerrenizle bu işe inanarak, gönül vererek kurumlarımızın katılmasını istiyorum. Çünkü günümüz dünyasında öyle bir coğrafyadayız ki hem güzellikleri hem bu tür sıkıntıları beraber yaşayabiliyoruz. Emniyetimize, jandarmamıza, cumhuriyet başsavcılığımıza olaylar intikal ediyor. Bize zaman zaman raporlar geliyor. Özellikle uyuşturucu, bağımlılıkla mücadele konusunda çok ciddi gayret göstermemiz gerekiyor. Fedakarlık göstermemiz gerekiyor. Bütün kurumlarımıza bu konuda ciddi iş düşüyor. Bu toplantı bittikten sonra burada konuşulanları unutmayacağız. Bütün kurumlarımızı canı gönülden, bütün gayreti ile sarılmalarını istiyoruz. Çünkü bu hepimizi sıkıntıya sokan, toplumumu sıkıntıya sokan durum. Fethiye’de bağımlılıktan kurtaramadığımız bir çocuk bütün Fethiye’yi rahatsız eder. Bu toplantı konunu başlangıcı oldu. Bundan sonraki süreçte İlçe Sağlık Müdürlüğümüzle çalışmalarımızı yürüteceğiz. Katılan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …