Cuma , Nisan 26 2024

Okul Servis Araçları Denetlendi

Fethiye’de jandarma ekipleri sorumluluk bölgesinde bulunan okul servis araçlarını denetledi. Kurallara uymayan araç sürücülerine ceza kesildi. Okulların açılmasının ardından jandarma ekipleri, sorumluluk bölgesinde faaliyet gösteren okul servis araçlarını denetlemelerini tüm hızıyla sürdürüyor.

Fethiye İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Trafik Timleri sorumluluk bölgesinde faaliyet gösteren okul servislerini durdurup kontrol ediyor. Ekipler, özellikle öğrencilerin okula giriş ve çıkış saatlerini dikkate alarak gerek taşımalı eğitim sisteminde faaliyet gösteren servis şoförlerini, gerekse özel okul servis araç şoförlerini düzenli bir şekilde, seyir halinde, yol güzergahında durdurarak ve okul önlerinde bekledikleri sırada, sürekli kontrol altında tutup, eksik ve hatalı durumları tespit ettikleri sürücülere ceza kesiyor.

Yapılan denetimlerde; okul servis araç şoförlerine; özellikle emniyet kemeri kullanımı, öğrenciler ile birlikte başka yolcu taşınmaması, okul öncesi eğitimde ve ilköğretim öğrencileri için rehber personel bulundurmaları ayakta fazla yolcu-öğrenci taşınmaması, öğrenciler ile diyalog ve davranış şekilleri ile indirme bindirme kurallarına dikkat etmeleri konularına ağırlık verilerek, kurallara uymayan servis şoförlerine ceza kesilip, uygunsuz durumda bulunan bazı okul servis araçları trafikten men edildi.

Jandarma ekipleri okul servis araçlarını kontrolünün yanı sıra servis sürücüleri uygulamalı olarak eğitime de tabi tutularak, trafik kazalarına karşı dikkatli olmaları sağlanıyor. Bu kapsamda geçtiğimiz ekim ayında Fethiye ilçe merkezinde bulunan Mustafa Kemal Anadolu Teknik Meslek Lisesi konferans salonunda toplanan servis şoförlerine, okul servis araçları hizmet yönetmeliği, genel trafik kuralları ile şoförlerin; başta öğrenciler olmak üzere, veliler öğretmenler ve okul yönetimi ile iletişimi konularını kapsayan eğitim semineri ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Jandarma trafik yetkilileri okullar kapanıncaya kadar, kontrollerin aralıksız devam edeceğini bildirdi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …