Cuma , Nisan 26 2024

Tarımcılar Berlin’den Umutlu Döndü

 

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının tarım ihracatında alternatif pazar çalışmalar kapsamında katılım sağladığı Fruit Logistica fuarını değerlendiren FTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Gürsu Özdemir, iş gezisini verimli olarak değerlendirirken bölgemizde yetiştirilen tarım ürünlerinin Avrupa ülkelerine satılması için çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından bölgemizdeki tarım ihracatının durma noktasına gelmesi ve tek pazar bağımlılığın olumsuz etkilerini ortaya kaldırmaya çalışan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Avrupa pazarına girebilmek için düzenlediği Fruit Logistica Fuarı iş gezisini değerlendirdi. 13 Şubat Salı günü yapılan değerlendirme toplantısına FTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Gürsu Özdemir, Karabulut Ticaret adına iş gezisine katılan Hasan Karabulut, komisyoncu Süleyman Karabulut, FTSO Genel Sekreteri Füsun Şahin, FTSO Ar-Ge çalışanı Bora Türkoğlu katıldı.

Avrupa, İspanyol domatesi yiyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Gürsu Özdemir, “Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen Fruit Logistica Fuarına katıldık. Avrupa pazarında olmak istiyoruz. FTSO olarak bu asli görevimizi yerine getirmek için oraya gittik. Üyelerimizle iyi bir çalışma yaptık. Fruit Logistica’ya katılan firmalarla görüşme yaptık. Alman-Türk Ticaret Odası ile bir görüşme yaptık. Verimli bir toplantı oldu. Berlin haline, sabah 05.00’te bir ziyaret düzenledik. Hangi ülkelerin bu pazara mal sattığını, bu pazara girip giremeyeceğimiz konusunda incelemede bulunduk. Oradaki insanlar, muhataplarımız bizimle ilgilendiler ve yardımcı oldular. Şunu gördük: bizim satabileceğimiz ürünleri Avrupa’ya başka ülkeler satıyor. Özellikle domateste İspanya’yı gördüm. Fruit Logistica çok büyük bir fuar. Çok katılım vardı. Bu iş gezisi gözlem yapmamız için faydalı oldu. Gelecek dönem daha donanımlı katılım gerçekleştirebileceğiz. FTSO olarak biz Almanca gerekli broşürleri bastırmıştık. Görüşmelerimizde paylaştık. Bizimle katılan ihracatçılarımıza teşekkür ediyorum. Bizi en iyi şekilde temsil ettiler.” dedi.

Fruit Logistica iş gezisine katılan Hasan Karabulut, “Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasına yaptığı bu organizasyondan dolayı teşekkür ediyorum. Orada bizim gerekli araştırmayı yapabilmemiz için gerekli ortamı sağlamışlar.  Başarılı bir organizasyondu. Odamıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Değerlendirme toplantısına katılan Süleyman Güldür de Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının tarım sektörüne yönelik yaptığı iş gezilerinin bölge ekonomisi için faydalı olduğunu belirterek “Ben geçmişte Moskova’ya yapılan geziye katılmıştım. Odamızın bundan sonra bu doğrultuda yapacağı çalışmaların her zaman yanındayız dedi.

Toplantıda FTSO Ar-Ge çalışanı Bora Türkoğlu, iş gezisinin ardından KOSGEB nezdinde yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi verildi.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …