Cumartesi , Mayıs 11 2024

Öğretmenlere Sertifikaları Verildi

      

Fatih Projesi İl Koordinatörlüğünce hazırlanan ‘Kodla Muğla Projesi’ni başarıyla tamamlayan bilişim teknolojileri öğretmenlerine sertifikaları verildi.

Okullarda kod yazarlığı bilincinin yaygınlaştırılması ve kodlama-robotik atölyelerin kurulmasını sağlamayı hedefleyen Kodla Muğla Projesi’nin birinci aşaması Fethiye’de sona erdi. Projenin ilk aşaması olarak ortaokulda görevli 20 bilişim teknolojileri öğretmenlerine eğitim verildi. Proje tanıtımı ve bilişim teknolojileri öğretmenlerinin eğitime alınmasıyla başlayan ve 4 gün süren kodlama eğitiminin ardından 20 bilişim teknolojileri öğretmenine sertifikaları Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya tarafından verildi.

Fatih Projesi İl Koordinatörlüğünce hazırlanan “Kodla MUĞLA Projesi” ortaokul ve lise öğrencilerinin, analitik düşünme becerilerinin sebep sonuç ilişkisi kurma ve takım halinde çalışma yeteneklerinin, inovatif düşüncelerinin arttırılıp girişimcilik becerilerinin geliştirilmesi, kod yazarlığı bilincinin yaygınlaştırılması ve bütün bunların gerçekleşmesi için de il genelinde Kodlama-Robotik atölyelerinin kurulmasını sağlamak amacıyla geçtiğimiz günlerde başlatılmıştı.

Fethiye Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen sertifika töreninde konuşan Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, “Projenin önümüzdeki günlerde ikinci aşaması devam edecek. Problem çözme, analitik düşünmenin beceri olarak çocuklarımızda yükselmesi ve kazandırılması hedefleniyor. Bu sistem bu becerileri kazananlara kendi oyunlarını yazabilme imkanı tanıyor. Ve animasyon oluşturabilmesi, eğitim robotlarının programlanabilmesine imkan tanıyan bir çalışma. Hepimize hayırlı olsun. Aslında geç kalınmış bir proje ama en azından bugün itibariyle ilçemizde ve ilimizde de bunu gereğinin yapılıyor olması ciddi anlamda bizleri mutlu ediyor. Hepimiz çocuklarımızın dijital teknolojiye esir olmalarından kurtulmalarını sağlama, bu esareti sonlandırmalarını istiyoruz. Bunun için bize sunulanı değil biz o programa yönlendiren olabilirsek biraz daha rahat olacağız.Bizim öğretmenleri bu eğitimden geçirmemizin asıl hedefi öğrencilere ulaşmamız. Bu anlamda da sizlere güveniyor, sizlerin bunu sağlıklı bir şekilde yapacağınıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından 20 bilişim teknoloji öğretmenine sertifikaları İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nejdet Şen tarafından verildi.

Öte yandan ilerleyen günlerde de farklı branşlardaki öğretmenlere aynı eğitim planlanacağı bildirilirken, Projenin ikinci aşamasında tüm bilişim teknolojileri öğretmenlerine robotik kodlama eğitimi verileceği öğrenildi.

About egegazetesi

Check Also

15’inci kurultaya Hazırlanıyorlar

Cumhuriyet Halk Partisi  Fethiye Kadın Kolları Başkanlığı için aday yarışı başladı. CHP Kadın Kolları bu …