Cuma , Nisan 26 2024

İlk Orucu Vatandaşlarla Birlikte Açtı

Fethiye Belediyesi, Ramazan Ayı’nın başlamasıyla birlikte her sene olduğu gibi, iftar çadırlarını Fethiyelilerin hizmetine sundu. Başkan Saatcı da ilk orucunu İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde vatandaşlarla birlikte açtı. Belediyenin gezici iftar çadırları belde ve köylerin her gün birinde de iftar sofrası kuracak.

Fethiye Belediyesi Ramazan ayı boyunca geleneksel hale getirdiği iftar çadırlarını kurmaya devam ediyor. 3’ü şehir merkezinde olmak üzere, belde ve köylerde de gezici iftar çadırları Ramazan boyunca hizmet verecek. Belediye iftar çadırları her gün sabit olarak merkezde Fethiye İmam Hatip Ortaokulu (eski Fethiye Lisesi) bahçesinde, Çatalarık Sosyal Tesisleri ve Menteşeoğlu İlkokul bahçesinde kurulacak. Ramazan’ın ilk gününde, orucunu Fethiye İmam Hatip Ortaokulu (eski Fethiye Lisesi) bahçesinde kurulan iftar çadırında eşi Nesrin Saatcı ile birlikte açan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, iftar öncesi vatandaşlarla sohbet etti. Katılımın yoğun olduğu iftar çadırında İyi Parti ilçe yönetimi de yer aldı.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, iftar sonrası yaptığı açıklamada “Ramazanın ilk gününde ameller niyetlere göre diyerek, Allah kabul ederse orucumuzu tuttuk. Devletimiz, hep beraber oruç tutun, hep beraber bayram yapın dediği için bugün hep birlikte ilk orucumuzu açtık. Tabi İslam dünyasında kan akıyor. Gazze’de, Filistin’de, Kudüs’te ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Geçmişe baktığım zaman, beş altı yıldır ağız tadıyla ne Ramazan gördüğümüz, ne bayram yaptığımız var. Dünya bir yere gidiyor. Ama bu kadar maddi ve manevi kirliliği, dünyanın kaldıracağını zannetmiyorum. Ben geçen yıl da ilk orucumu burada açmıştım. İşin güzel tarafına bakacak olursak, iftar sofralarımıza gençlerin de olduğu çok büyük katılım var. Oruç tutuluyor tutulmuyor, benim için önemli değil. Burada bir sosyalleşme, bir paylaşma kültürü gerçekleşiyor. Bu anlamda çadırımıza gelip, iftar yapan kardeşlerimin Allah nezdinde oruçlarının kabulünü niyaz ediyorum. Bu okul, 1967 yılında yapıldığı zaman ilk öğrencilerinden bir tanesiydim. Top oynadığımız, koşturduğumuz, arkadaşlarımızla oyun oynadığımız yerde şimdi hep beraber iftar yapıyoruz. Bu da bizim için güzel oluyor” şeklinde konuştu.

Başkan Saatcı, “Ramazan haram ayı. Hayırların önce çıkarıldığı, kavganın gürültünün geride bırakıldığı bir ay. Son yıllarda coğrafyamızda ülkemizde kan ve göz yaşından başka bir şey görmedik. Şimdi seçim ortamına da girdik. Bayramdan beş altı gün sonra seçim yapacağız. En azından belli değerler dikkate alınıp da, seçim Ramazan ikliminin dışına taşınabilseydi iyi olurdu. Bu kadar sıkıntılı bir ortamda, Ramazan’ın bereketi, ruhaniyeti inşallah İslam coğrafyasına, dünyaya ve bizlere hayırlar getirir temennisiyle, herkesin Ramazanını tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …