Cumartesi , Nisan 20 2024

Heyeti Yemekte Ağırladı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Yunanistan’dan Fethiye’ye gelen heyeti akşam yemeğinde ağırladı. Atina’ya yaklaşık 4 kilometre mesafedeki, Egaleo şehrinin Belediye Başkanı Yannis Gikas’ın da katıldığı yemeğe, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, eşi Çiğdem Karaca, Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Oğuz Bolelli, eşi Gülgün Bolelli, Başkan Danışmanı Yavuz Topateş,  eşi Handan Topateş, Fethiye Belediyesi Meclis Üyesi Melek Gözde Gürsoy Hoşafçı, Fethiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halime Ok, Fetav Müdürü Dilek Dinçer, Turizmci Fatih Faralyalı, Kamil Oral ve tercüman olarak Nergis Keserci katıldı.

Yemeğe Yunanistan Heyetinden ise, Egaleo Belediye Başkanı Yannis Gikas, Meropi Katsigiannis, Başkan Yardımcıları Ilias Mandros ve Nikolaos Assimakopoulos, Meclis Üyeleri Thomais Georgouli ve Kostas Agapitos, Atina Likya Derneği Kurucusu ve Başkanı Tassos Kaklamanis, Yunanistan Eski Turizm Komitesi Başkanı Kostas Katsigiannis ve eşi Georgia Thodosiadu katıldı. Adem Kazan’ın sahne aldığı yemekte, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca konuklarına, Fethiye’nin 1928 yılının fotoğrafının yer aldığı tablolar ve Fethiye Belediyesi fincanı hediye etti. Konuklar daha sonra Türkçe ve yunanca müzikler eşliğinde eğlendiler, halay çektiler.

Yunanistan’dan gelen misafirlerin Barış ve Dostluk Festivali’ne katılmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Karaca, “Dostluk ve Barış Festivali’nde sizlerle bir arada olduğumuz için çok mutlu olduk. Çok iyi dostlarımız oldu. Bu dostluğu devam ettirmek istiyoruz. Eşim ve ekibimle birlikte sizleri tanıdığımız için çok mutluyuz. Önümüzdeki yıl tekrar sizlerle bir arada olmak istiyoruz. Geldiğiniz için teşekkür ederiz” dedi.

Yunanistan Egaleo Belediye Başkanı Yannis Gikas ise, Başkan Karaca’nın misafirperverliğinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Size sadece teşekkür etmek çok az kalır. Bize sizleri kişisel olarak tanıma fırsatı verdiğiniz için çok teşekkür ederiz. Bana verdiğiniz hediye her zaman masamın üstünde olacak. Benim vatandaşlarım da çok güzel bir dostluk kurduğumuzu göreceklerdir. Biz de sizleri memleketimizde ağırlamaktan mutluluk duyarız. Seneye inşallah tekrar bir arada oluruz” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …