Cuma , Nisan 19 2024

Kullukçu, sandıktan ‘Hayır’ oyu çıkacak

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, referanduma son 3 gün kala çalışmaları hızlandırdı. Mahalle mahalle, sokak sokak, çarşı Pazar gezerek vatandaşların neden ‘Hayır’ oyu vermesi gerektiğini anlatan Kullukçu, AKP’ye yüklendi.

CHP Fethiye İlçe Teşkilatında referanduma son 3 gün kala gazetecilere değerlendirmede bulunan Kullukçu, sandıktan ‘Hayır’ oyu çıkacağına inandığını söyledi.

Türkiye’nin çok önemli bir süreçten geçtiğine işaret eden ve ‘Evet’ oyu vermeyi düşünen vatandaşlara bir kez daha ellerini vicdanlarına koyarak düşünmeleri gerektiğini belirtti.en Kullukçu şunları söyledi;

“Cumhurbaşkanının taraflı olmasını ve bir partinin genel başkanını olmasını doğru buluyor muyuz? Yine cumhurbaşkanının eşini, oğlunu, damadını ya da seçilmemiş herhangi bir kişiyi cumhurbaşkanı yardımcısı ya da bakan olarak atayabilmesini doğru buluyor muyuz?

Yine cumhurbaşkanlığı makamı hastalık, yurtdışına çıkış ya da ölüm gibi nedenlerle boşalması durumunda seçilmemiş olan cumhurbaşkanı yardımcısının böylesi yetkileri kullanmasını doğru buluyor muyuz? Cumhurbaşkanını kendisinin yargılama yetkisine sahip tek yüksek mahkemesi olan anayasa mahkemesine 15 üyesinin 12’sini bizzat atamasını ve yine partisinin genel başkanı olarak mecliste 3 anayasa mahkemesi üyesinde atamasını doğru buluyor muyuz? Aynı zaman da partinin genel başkanı bir lideri olan cumhurbaşkanının, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na 6 üyesini diret atamasını doğru buluyor muyuz?

Cumhurbaşkanını hem partisinin il başkanının hem valiyi hemde mahkeme üyelerini atamasını doğru buluyor muyuz? Bir partinin üyesi ve tarafı olan bir cumhurbaşkanının atadığı hâkim ve savcıların yani adaletin bağımsız ve tarafsız olmasını doğru buluyor musunuz? Yüzde 51 ile seçilmiş ve ya seçilecek olan cumhurbaşkanının milletin yüzde yüzünü temsil eden Türkiye büyük millet meclisinin fes etmesini doğru buluyor musunuz? Cumhurbaşkanını tek başına olağan üstü hal etmesini ve olağan üstü halle birlikte ülkeyi kararnamelerle idare etmesini öylece meclisin baypas edilmesini doğru buluyor musunuz? Halktan toplanan vergilerle oluşan bütçenin meclisin iradesi dışında cumhurbaşkanı tarafından tek basına düzenlenmesini doğru buluyor musunuz?

Eğer ülkemize sahip çıkmak istiyorsak, devletimize sahip çıkmak istiyorsak, milletimizle birlikte geleceğe el ele kol kola dayanışma içerisinde gitmek istiyorsak, hayır oyunu sandıklarda tüm kararlılığımızla göstermek durumundayız.”

Referandumda ‘Hayır’ oyu verecek vatandaşlara terörist denilmesinin hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu ifade eden Kullukçu; “Fethiye’de hepimiz el ele, kol kola birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Cumhuriyetimizin geleceğimizin teminatı olarak bu terörist damgasını hiç birimizin hak etmediğini düşünüyorum. Böylesine bir değerlendirmenin ne kadar yanlış olduğunu ve toplumu adeta iki ye ayırmak suretiyle Türk milletinin altına da bir dinamit yerleştirildiğinin hepimizin farkında olması gerekiyor. ‘Evet’ oyu da kullanan vatandaşlarımız olacak ‘hayır’ oyu kullanan vatandaşlarımızda olacak. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak tercihini yapan vatandaşlarımıza saygılıyız ve asla böyle bir dili kullanılmasını tavsif etmiyoruz. Bu kullanılan dil ne yazık ki iktidarın 15 yıllık döneminde kullandığı ötekileştirici ve ayrıştırıcı bir dilin devamı. Lütfen buna fırsat vermeyelim” diye konuştu.

 

 

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …