Çarşamba , Nisan 24 2024

TÜBİTAK Bilim Fuarı Açıldı

5’inci TÜBİTAK Bilim Fuarı Ve 4’üncü Meslek Liseleri Alan Tanıtım Fuarı Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde sade bir törenle açıldı. 2 gün açık kalacak Bilim Fuarı’nda mesleki lise öğrencilerinin yaptığı birbirinden değişik eserler fuara katılanlar tarafından ilgiyle incelendi. Bilim Fuarı’nda meslek liseleri alan tanıtımı da gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK tarafından imzalanan eğitimde işbirliği protokolü kapsamında bilim kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen 5’inci TÜBİTAK Bilim Fuarı Ve 4’üncü Mesleki Alan Tanıtımları Sergisi sade bir törenle açıldı. Bilim Fuarı ve Mesleki alan tanıtımına Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Fethiye Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, Melsa Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Gülşen Gökçe Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Özel Final Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Özel Sena Anadolu  Sağlık Meslek Lisesi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve İŞ Kur Müdürlüğü katılarak stant açtı. Stantlarda mesleki konularda bilgiler verilirken öğrencilerin ilgisi yoğun oldu.Kaymakam Muzaffer Şahiner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ve Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit sağlık liselerinin stantlarını gezerken tansiyonlarını da ölçtürdüler.

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner,Fethiye Esnaf Odası Başkanı Mehmet Soydemir, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenci velilerinin katıldığı Bilim Fuarı açılışında veliler ve öğrenciler stantları gezip eserleri yakından görme fırsatı buldu. Geleceğin bilim insanları yaptıkları eserler hakkında bilgilendirmelerde bulundular. Ayrıca Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul bahçesinde ve salonda yapılan tanıtımlarda öğrencilerin projeleri davetlileri oldukça etkiledi. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi halk oyunları ekibinin gösterisi izlendi. TÜBİTAK Bilim Fuarı kurdelesi  Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner ve protokol üyeleri tarafından kesilirken Kaymakam Muzaffer Şahiner ve yetkililer fuardaki eserler hakkında hemen her stantta bilgi aldılar. Güneş enerjisiyle çalışan engeli aracından kum havuzundan oluşan ve 3 boyutlu bir şekilde arazı yapısını gösteren tapu kadastro bilim fuarında en çok dikkat çeken eserler oldu.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul müdürü Baki Burucu yaptı. Baki Burucu, bu yıl 100’ yakın öğrencinin danışman öğretmenleriyle birlikte hazırladığı 22 projeyi sergilemekten dolayı gurur duyduklarını belirterek, “Ülkemizde bilginin tek başına bir karakter oluşturamayacağına hepimiz biliyoruz. Bilimsiz el emeğinin de ne kadar verimsiz sonuçlar doğurduğu başka bir gerçek olarak karşımıza çıkmakta.  5 yıldır TÜBİTAK bilim fuarına bu kadar çok önem vermemizin, imkansızlıklara rağmen her sene proje üretmeye çalışmamızın amacı da el emeği, bilim ve teknolojiyi birleştirerek verimli, üretken, çalışkan, yaptığı işten zevk alan öğrenciler yetiştirebilmektir” dedi.

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya Milli Eğitim Bakanlığının meslek liseleri hakkında yaptığı çalışmaları paylaşarak, “yaklaşık 4 yıldan bu yana bakanlığımızın politikası yüzde 60 meslek liseleri yüzde 40 oranında da akademik liselere öğrenci yetiştirmek çalışmaları devam ediyor. Fakat her nedense bu rakamı sayısal anlamda tuttursak da gerçek anlamda burayı yakalayamadık. Öğrencilerimizden hiçbir yere yerleşemeyenleri bu okullara geldiği sürece bizim başarılı bir meslek lisesi mezunu yetiştirmemiz, aktif ve ülkenin geleceğine yön verecek gençlik yetiştirmemiz çok kolay görünmüyor. İşimiz daha da zorlaşıyor” diye konuştu.

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner de, “Meslek lisesi meselesi memleket meselesidir cümlesinin üzerinde daha fazla söylenecek bir söz yok. Çok güzel gelişmeler var. Devletimiz, Milli Eğitim Bakanlığımız meslek liselerini özendirmede ciddi adımlar atıldı. İnşallah bundan sonrada daha da ileriye gidecek” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …