Çarşamba , Nisan 24 2024

“Likya Yolu” Yürüyüşü Başladı

Türkiye Dağcılık Federasyonu’na (TDF) bağlı Likya Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü tarafından düzenlenen, “Likya Yolu” yürüyüşü etkinliği başladı.

Fethiye’de Türkiye Dağcılık Federasyonu’na (TDF) bağlı Likya Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübünün düzenlediği “Likya Yolu” yürüyüşü 26-29 Nisan 2018 tarihleri arasında yapılacak. 4 gün sürecek yürüyüş öncesi Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde tören düzenlendi. Törene Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay, Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hakan Yurtseven, Likya Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Beyazıt Umurtağ, üyeler ve yürüyüşe katılan sporcular katıldı. Törende Likya Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü tarafından Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hakan Yurtseven’ teşekkür plaketi verildi.

Tören saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Likya Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Beyazıt Umurtağ törende yaptığı konuşmada, “Türkiye Dağcılık Federasyonun ilçemizde ilk defa yapmış olduğu büyük bir organizasyonda katılımcı olarak bulunmaktan dolayı şeref duyuyorum. Doğa yürüyüşlerine insanların ilgisini çekmek istiyoruz. Doğa yürüyüşleri dağcılığın çok önemli bir parçasıdır. Bu yürüyüşümüz 4 gün sürecek. Fethiye’de Hisarönü mevkiinde Likya yolu başlangıç noktasından yürüyüşe başlıyoruz. Bu yürüyüşte Likya yoluna dikkat çekmek istiyoruz. Gerek iç gerek dış basında kamuoyu oluşturmak ve Likya Yolu’nun önemini anlatabilmek için böyle bir etkinlik düzenledik. Türkiye’nin çeşitli illerinden 117 dağcı bu etkinliğimize katıldı, 10 tane de Fethiye’deki Likya Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübünden katılan oldu. 127 dağcı ile etkinliğe başladık. Pazar günü Gavurağılı – Karadere bölgesinde yürüyüşümüzü sonlandıracağız” dedi.

Dağcıların Likya Yolu boyunca temizlik yapacaklarını da kaydeden Umurtağ, “Bu arkadaşlarımızın hepsine çöp torbaları dağıtılacak. Yürüyüş noktamızın sonuna kadar temizlik yapacağız” dedi.

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner de, “İlçemizde yapılan her türlü etkinliğin sonuna kadar arkasındayız. Şehir yaşamında hepimiz günün trafiğinde yuvarlanıyoruz. Şuanda sizin yerinizde olmayı, aranıza karışıvermeyi, dağlara çıkmayı, telefondan, her şeyden uzaklaşmayı canı gönülden isteyen bir kardeşinizim. Onun için ileriki dönemlerde bizlerde sizlere katılmak isteriz. Bütün katılımcılara kazasız belasız bir yürüyüş diliyorum” dedi.

TDF Yönetim Kurulu Üyesi, Dağ Yürüyüşleri Kulübü Başkanı Metin Hekimoğlu, Türkiye Dağcılık Federasyonu olarak ilk defa doğa yürüyüşü düzenlediklerini ifade ederek, “bu doğa yürüyüşümüzü de ülkemizin cennet köşelerinden biri olan Fethiye’de planladık. Gerçekten tarihimizin, kültürümüzün ve uygarlıkların izinde yürüyeceğiz. TDF’nin ana ilkesi sürdürülebilir bir dağcılık felsefesi oluşturmaktır. Bu felsefe nedir? Doğayı tahrip etmeden, doğayı kirletmeden, doğada yaşayan tüm canlıların yaşam haklarını da tanıyarak geleceğe dönük ve bu güzel doğayı da torunlarımıza kirletmeden tertemiz bir şekilde aktarabilmektir” dedi.

Likya Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü üyeleri Beşkaza Meydanında düzenledikleri törenin arından sporcular Likya Yolu Başlangıç Noktasına götürülerek guruplar halinde yürüyüşe başladılar.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …