Perşembe , Nisan 25 2024

Turizm Konseyi Fuarlara Hazırlanıyor

Fethiye Turizm Konseyi’nin yapılan toplantısında İzmir’de yapılacak Travel Turkey Fuarına Fethiye’nin katılımı ve FTSO tarafından yaptırılan VR (3 boyutlu) filmleri başta olmak üzere güncel pek çok turizm konuları görüşüldü.

Fethiye Turizm Konseyi’nin 2 hafta ara ile yapılan toplantılarından Ekim ayının ilk toplantısı, platformun sekreteryasını da yürüten Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde yapıldı. Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay’ın başkanlığında yapılan toplantıda belirlenen gündem maddelerinin dışında konsey üyelerinin dile getirdiği konular da görüşüldü. Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Mete Atay’ın başkanlığında yapılan toplantıya Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, Çalış-Der Başkanı Mete Ay, Fethiye Güç Birliği Şirketi Müdürü Selamettin Yılmaz, Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal ve Tolga Doğan, TÜRSAB Batı Akdeniz YYK Başkanı Özgen Uysal ve Emre Başaran, FTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Dim, Turizm Danışma Bürosu Müdürü Güler Uymaz, YDA Dalaman Havalimanı İş Geliştirme Müdürü Orçun Songur, SKAL Fethiye Derneği Başkanı Uğur Serindağ, Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi adına Musa Ünsal, Ölüdeniz Mahallesi Muhtarı Halil Duman, FETAV Müdürü Dilek Dinçer katıldı.

Turizm Konseyi, yaptığı toplantıda ilk olarak Travel Turkey fuarında Fethiye’nin katılım sağlayacağı stant tasarımını görüştü. Farklı ajanslar tarafından geliştirilen tasarımlar ve bütçeleri incelendi. Stant tasarımının belirlenmesi ve gerekli revizyonların yaptırılması için 5 kişilik bir komisyon oluşturuldu.

FTSO FETHİYE’NİN TURİZM DEĞERLERİNİ 3 BOYUTLU KAYDA ALIYOR

Toplantıda Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının yamaç paraşütü, Kaya Köy, safari turu, Saklıkent, mavi tur başlıklarında yaptırılmakta olduğu 3 boyutlu filmler izlendi. Filmlerde yer alan görüntüler görüşülerek revizyon talepleri belirlendi. Konseyin görüşleri doğrultusunda filmlerde değişiklikler yapılacak. Filmler tamamlandıktan sonra Youtube gibi video içerikli sosyal ağlara yüklenecek, fuarlar gibi tanıtım organizasyonlarında katılımcılara 3 boyutlu izlettirilecek.

Konsey toplantısında Fethiye’nin turizmini geliştirmek için yapılacak lobi faaliyetleri de görüşüldü. Tarım ve Orman Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde görüşmeler yapılmasına, yapılacak ziyaretler için görüşmelerin gündemde tutulmasına karar verildi.

Şehir merkezinde yaşanan otopark sorunu da Konseyin gündeminde yer alan konulardan biri oldu. Konu yeniden görüşülmek üzere ilerleyen toplantılara bırakıldı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE KAVŞAK DÜZENLEME TALEBİ İLETİLECEK

Konseyin Fethiye trafiğine ilişkin ele aldığı konulardan biri de TÜRSAB’ın önerisi olan kavşak düzenlemeleri idi. TÜRSAB Batı Akdeniz YYK Başkanı Özgen Uysal tarafından bölgemizde ölümlü kazalara sebep olan kavşaklar ve bu noktalarda yapılması gereken düzenlemelere ilişkin Konsey’e bilgi verildi. Konunun ilgili diğer kurumlara da danışılarak öneri geliştirilmesine, ardından da geliştirilen önerinin Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne yazılı talep olarak iletilmesi konusunda fikir birliğine varıldı.

Dilek ve Temenniler bölümünde YDA Dalaman Havalimanı İş Geliştirme Müdürü Orçun Songur tarafından bölgenin tanıtımı için YDA Havalimanı tarafından yapılan çalışma Konsey üyelerine aktarıldı. Her ay yüksek sayıda takipçisi olan bir bloggerın bölgeye geleceğini söyleyen Songur, bloggerlerın gezi programlarına alınabilecek yerlerle ilgili Konsey üyelerinin önerilerini aldı. Songur tarafından Dalaman’da yaz başı yapılan Dalaman Fest’in Fethiye’de de yapılabileceği önerisi dile getirildi. Festival yapılabilecek alanların araştırılması kararlaştırıldı.

Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay ve Çalış-Der Başkanı Mete Ay tarafından çekimleri Fethiye’de yapılacak film hakkında bilgi verildi. Nergis Kumbasar’ın da oyuncu kadrosunda olduğu filmin çekimleri 17 Ekim-7 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

Toplantının kapanışını yapan Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Mete Atay, Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunlarının 16-21 Ekim tarihlerinde yapılacağını, Ölüdeniz’de olduğu gibi Çalış bölgesinde de etkinlikler olacağını, dünyanın farklı yerlerinden 700 sporcunun katılacağını ifade etti.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …