Cumartesi , Nisan 20 2024

Vali Tavlı FTSO’yu Ziyaret Etti

Fethiye’de bir dizi ziyaretlerde bulunan Muğla Valisi Orhan Tavlı, Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat ile birlikte Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı da ziyaret etti. Fethiye iş dünyasının sorunlarını dinleyen Vali Tavlı, başta turizm olmak üzere imalat ve tarım sektörlerinin sorunlarının çözümüne ilişkin talepleri aldı.

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Başkan Yardımcıları Meta Ay ve Kemal Hıra ile Yönetim Kurulu üyeleri Ramazan Dim ve Emre Başaran tarafından kapıda karşılandı. Ziyarette Vali Tavlı’ya Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat ve Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl de eşlik etti.

Oldukça samimi bir ortamda gerçekleyen ziyarette FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ve Yönetim Kurulu üyeleri, özellikle Covid-19 küresel salgını tedbirleri nedeniyle Fethiye iş dünyasının yaşadığı sorunları Vali Tavlı ile paylaştı. Salgının yayılmasını önlemek amacıyla alınan tedbirler nedeniyle başta turizm sektörü olmak üzere gıda, yeme-içme sektörü birçok sektörde ciddi sorunlar yaşandığını örnekleriyle anlatan Başkan Osman Çıralı, aşı sürecinde turizm sektörüne öncelik tanınması talebini dile getirdi.

Ekmek azami fiyat tarifesi ile ilgili FTSO üyelerinden gelen şikâyetleri de Vali Tavlı’ya aktaran Başkan Çıralı, tarifenin 2018 yılından bu yana değişmediğini hatırlatarak, un fiyatları ve maliyetlerdeki artış nedeniyle fırıncıların zor durumda olduğunu ifade etti. Çıralı, ekmek fiyatlarının fırıncıların zararının önüne çekecek şekilde belirlenerek azami ekmek tarifesinin yenilenmesi beklentisini aktardı.

FTSO’nun GEKA’dan hibe alan projeleri hakkında da Vali Orhan Tavlı’ya bilgi veren Başklan Çıralı, FTSO’nun projesi su altı müzesi için destek istedi. Çıralı ayrıca,  yerel tohumla üretim yapan küçük üreticilerin desteklenmesi amacıyla kurulan Fethiye Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi hakkında da bilgi aktararak, Fethiye Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi için ve FTSO’nun da destek verdiği Fethiye markaları projeleri için Tavlı’dan destek talep etti.

FTSO’nun yaptığı çalışmaları yakından takip ettiğini belirten Vali Orhan Tavlı ise Fethiye iş dünyasının nabzını tutarak sorunların çözümü için farklı platformlarda yaptığı çalışmalar ve yürütülen başarılı projeler için FTSO yönetimini tebrik etti.

Ziyarette FTSO Başkanı Osman Çıralı Vali Orhan Tavlı’ya üzerinde adının yer aldığı eski Fethiye fotoğrafları albümü ve FTSO logolu çini tabak hediye etti. Ziyaret toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …