Cuma , Nisan 26 2024

500 Fidan Toprakla Buluşturuldu

Dünya Ormancılık Günü nedeni ile Fethiye’de 500 fidan toprakla buluşturuldu. Göcek mahallesi Bingüç mevkinde yapılan fidan dikim törenine yoğun ilgi oldu. Törende yapılan konuşmalarda Fethiye’de 3 ay içinde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yaklaşık 200 bin fidan dikildiği öğrenildi. 

Dünya Ormancılık Günü nedeni ile Fethiye’ni Göcek mahallesinde 500 adet fidan toprakla buluşturuldu. Fethiye Orman İşletme Müdürlüğünün düzenlediği fidan dikim törenine yoğun ilgi olurken öğrenciler ve denetimli serbestlik hükümlüleri de fidan dikim töreninde yer aldı. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Cumhuriyet Başsavcısı Kurtça Eker, Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu, Denetimli Serbestlik Yetkilileri, öğrenciler ve hükümlülerin de katıldığı fidan dikim töreni şenlik havasın da geçti. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Cumhuriyet Başsavcısı Kurtça Eker, Belediye Başkan Yardımcısı Güzide Özkaya, Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu ve diğer yetkililerle öğrenciler ve törene katılanlar fidanları bir bir toprakla buluşturdular. Törende konuşan Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner “Sizlerin elinde bir fidan varsa yarın da kıyamet kopacaksa o fidanı dikin diyen bir dinin, peygamberinin mensuplarıyız. O anlamda yeşile, ağaca çok çok önem vermeliyiz. Özellikle çocuklarımıza bunu ifade ediyoruz. Tabi Fethiye’de yaşamanın şöyle bir özelliği ve güzelliği var. İlçemizin yüzde 77’si rakamsal olarak ormanlarla kaplı. Böyle bir ilçede yaşamanın biraz önce Başsavcımız, Orman İşletme Müdürümüzün de ifade ettiği gibi bizlere çok büyük oranda hassasiyet düşmesi gerekiyor. Özellikle yangınlarla mücadele konusunda vatandaşın duyarlılığı da çok önemli. Yine geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Başsavcımız ve Belediye Başkanımızın katkıları ile Orman İşletme Müdürlüğümüz iş birliği içerisinde Küçük boncuklu ve Büyük boncuklu koyunda kardeşlerimizle beraber ormanda temizlik kampanyası yapıldı. Bizler de katıldık bunun en güzel yönü duyarlılığı arttırmamız gerekiyor. Bu konuda herkes hassas olmalı yani eğer birisi ormanlara gelip çöp döküyorsa bu babamızın oğlu dahi olsa ihbar etmeliyiz. Bu konuda da herkesi hassas olmaya davet ediyorum. Böyle güzel ve özel bir günde bizleri bir araya getirdiği için Orman İşletme Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ORMANLAR ÜLKEMİZİN CAN DAMARI

Törende konuşan Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker’de; “Ormanlarımız ülkemizin can damarıdır” dedi. Eker “Ormanlar ülkemizin can damarı. Ülkemizin büyük bir kısmı ormanlarla kaplı. Karadeniz ve ege bölgesi olsun. Bir fidanın büyüyerek ağaç olması toprağın ona can vermesi çok önemli. Ormanları korumamızın önemini zaten biliyoruz. Bu nedenle toplumsal duyarlılığı bu konuda arttırmalıyız. Gerek orman yangınların önlenmesi, çevrenin temiz tutulması manasında 7’den 70’e küçükten büyüğe herkese görev düşüyor. Biz de Fethiye Cumhuriyet Baş Savcılığımıza bağlı Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüz olarak fidan dikme etkinliğine katkıda bulunmak istedik. Bu proje kapsamında burada fidan dikeceğiz. Elimizden geldiğince yardımcı olacağız. Bu tarz sosyal projelerde her zaman varız ve her zaman da olacağız” diye konuştu.

3 AY İÇİNDE 200 BİN FİDAN DİKİLDİ

Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu’da “Fethiye’de son 3 ay içerisinde yaklaşık 200 bin fidanı toprakla buluşturduk” dedi. Zorlu “Bu yaklaşık bir sayıdır. Herkesin içi rahat olsun ağaçlandırma işinde biz sonuna kadar en iyisini yapıyoruz. Ama tabi birkaç tane küçük problemimiz var. O konuda da hem Belediyenin, hem medyanın, hem tüm sivil toplum kuruluşların desteğine ihtiyacımız var. Bunlardan bir tanesi yaz mevsiminde yaşanılan yangınlar. Bu konuda halkımız çok bilinçli sıkıntı yaşamıyoruz. Herkes bize sonuna kadar destek oluyor. Ancak 2. Çözemediğimiz konu bu ormanlara çöp, inşaat atıklarının atılması, moloz dökülmesi. Bu konuda biz ne kadar tedbir alsak da bir yere kadar engelleyebildik. Bu konuda ciddi bir kamuoyu oluşturmamız lazım. Bu konuda tek başımıza bir yere kadar sağlayabildik ama artık burada medyanın desteğine ihtiyacımız var. Billboard veya afiş mi asarız bilmiyorum. Jandarmadan destek oluyor ama biz kamera sistemi de kurduk. Her şey bir yere kadar sonuçta insanların bilinçlenmesi lazım. Bu konuda destek istiyoruz” şeklinde konuştu.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …