Cuma , Nisan 26 2024

FETHİYELİ GENÇLER TAEKWONDO DA ZİRVE YAPTI

FETHİYELİ GENÇLER TAEKWONDO DA ZİRVE YAPTI

 

FETHİYELİ GENÇLER TAEKWONDO DA ZİRVE YAPTI

DÜNYA 2. LİĞİNDEN SONRA  TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU GELDİ

2017 AVRUPA TAEKWONDO  ŞAMPİYONASINA FETHİYE DEN İKİ SPORCU KATILACAK

 

Antrenmalarını Fethiye kapalı spor salonunda antrenör Sedat EKEMEN bünyesinde sürdüren ilçemiz Taekwondo sporcuları son iki yılda büyük başarılara imza attılar

2016 yılında hatay da yapılan Türkiye Taekwondo Poomse şampiyonasında ilçemiz sporcusu Yusuf ŞAŞMAZ Türkiye 3. sü oldu ve Taekwondo Milli takımına davet edildi, Yusuf ŞAŞMAZ milli takım kampının ardından Peru da yapılan dünya Şampiyonasında büyük bir başarıya imza atarak Dunya ikincisi oldu. İlçemizi ve ülkemizi başarıyla temsil etti.

2017 şubat ayında Uluslararası Türkiye Taekwondo Turnuvasına ilçemiz sporcularından İbrahim BAYRAM ve Esat Veli TUNÇ Milli takıma davat edilerek uluslararasi turnuvada Türkiye’yi temsil ettiler ve milli sporcu ünvanına ulaştılar. İbrahim BAYRAM 3. Esat veli TUNÇ ise 6. oldu,  bu turnuvaya ferdi olarak katılan Dünya ikincisi Milli sporcumuz Yusuf ŞAŞMAZ ise burada ikinci oldu.

06-09 Şubat 2017 tarihleri arasında Alanya’da yapılan Türkiye Taekwondo Poomse Sampiyonası’nda ise milli sporcumuz Yusuf ŞAŞMAZ Turkiye Şampiyonu oldu ve almış olduğu puanla da kendi dalında Türkiye rekoru kırdı.

Diğer ilçemiz sporcularından Esat Veli TUNÇ, kendi dalında Turkiye 2. si oldu. İbrahim BAYRAM ise elemeleri geçerek ilk sekize kalmış ancak 6. lıkla yetinmiştir.

Mayıs ayında Yunanistan da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası için Turkiye Şampiyonu olan Yusuf ŞAŞMAZ ve Türkiye 2. si olan Esat Veli TUNÇ Milli takım kampına katılacak ve Avrupa Şampiyonluğu için ter dökecekler.

Antrenör Sedat EKEMEN Avrupa Şampiyonası’nda her iki sporcumuzdan şampiyonluk beklediklerini ve bu amaçla çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti ve Taekwondonun Poomse dalının da müsabaka dalı gibi olimpiyatlara dahil edilmesinin söz konusu olduğunu, bunun gerçekleşmesi halinde ise olimpiyata, Fethiye’den sporcu göndermeyi amaçladıklarını belirtti.

İlçemiz sporcusu Yusuf ŞAŞMAZ’ın Dünya ikincisi ve Turkiye Şampiyonu olmasının ve Avrupa şampiyonasına bir ilçeden iki sporcuyu birden gönderecek olmanın gururunu yaşadıklarını ve bu durumun azimlerini artırdığını belirtti.

Ayrıca,  sporcularının daha iyi imkanlara kavuşabilmesi, dahat rahat çalışmalarını sürdürebilmeleri ve Şampiyonalara daha iyi imkanlarla  katilabilmeleri için  Spor Kulübü  kurma calışmalarını sürdürdüklerini, kurulacak olan Spor kulübü için ise sponsor desteğine ihtiyaç duyduklarını belirtmiştir.

Antrenör Sedat EKEMEN sözlerini şöyle tamamladı, “Türkiye Şampiyonu olan, Dünya ikincisi olan, Avrupa Şampiyonasına iki sporcu ile birlikte katılacak olan ve olimpiyata katılmayı hedefleyen, Fethiye’nin gençleri sonuna kadar her desteği hakediyorlar.”

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …