Cuma , Nisan 26 2024

 “Engelliler İçin Seferberlik Başlatacağız”

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Nagihan Bulut, engelli bireyler ve aileleri için seferberlik başlatacaklarını vurguladı. Gerçekleştirecekleri projeler ile engelli bireyler ve ailelerin yaşamlarını kolaylaştırmak için projelerinin hazır olduğunu ifade etti.

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Nagihan Bulut, Fethiye’de yaşayan engelli sayısının Muğla ortalamasının üzerinde olduğunu belirterek “Fethiye’de belediye başkanlığı görevine kim gelirse gelsin engellileri ve aileleri düşünmek zorundadır. Bu bizim boynumuzun borcudur” ifadelerini kullandı.

Engelliler ve aileleri ile ilgili alınacak kararlarda onlarla beraber iş birliği yapılacağının altını çizen Nagihan Bulut, “Hali hazırda var olan Engelsiz İletişim Masası’nın devamlılığını sağlayacağız. Engelli ve engelli yakını olanlara danışmanlık yapmak, hakları konusunda bilgilendirmek, eğitim vermek, savunuculuk yapmak ve kurum-kuruluşlarla koordinasyonu sağlamak üzere Sivil Toplum Kuruluşları ile iş birliği sağlayacağız. Bu iş birliğini sağlamak için engellilik alanında çalışan örgütler, aktivistler, engelliler ve ailelerinin katılacağı düzenli aralıklarla toplantılar yapacağız” dedi.

Engellilerin; mesleki kurs, yabancı dil kursu, müzik eğitimi, resim, dikiş kursları, uygulama eğitimleri ve beklentiler doğrultusunda açılacak atölyelerle sosyal ve kültürel yaşama dâhil olmalarını destekleyeceklerini vurgulayan Nagihan Bulut, “Engelsiz Tarih Projesi” ile de engellilerin tarihi alanlara ulaşımlarını kolaylaştıracağını ifade etti.

“HUZURLU VE MUTLU YAŞAYACAKLARI BİR FETHİYE VAAT EDİYORUZ”

Belediye sınırları içinde yapılacak oyun alanlarının engelli çocuklar için de erişilebilir olması için gerekli fiziki düzenlemelerin ve sokak planlamasının da engellilere yönelik yapılacağını söyleyen Nagihan Bulut, “Engellilere ve ailelerine huzurlu ve mutlu yaşayacakları bir Fethiye vaat ediyoruz” diye konuştu.

Nagihan Bulut, gelen talepler doğrultusunda da bedensel engellilerin tekerlekli sandalyelerinin bakımının ücretsiz olarak yapılacağını söyledi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …