Cuma , Nisan 26 2024

Çıralı’dan 24 Temmuz Ziyareti

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı 24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı dolayısıyla Ege Gazetesi’ni ziyaret etti. Bazı yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı ziyarette Ege Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Sevinç Bölük konuklarlar uzun süre sohbet etti. Ziyarette ayrıca Fethiye ve Türkiye gündemi konusunda fikir alış verişinde bulunuldu. Çıralı, “Basınımız, ülkemizdeki ve dünyadaki gelişmeleri doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde kamuoyunun bilgisine sunarak, toplumu aydınlatarak, görev ve sorumluluğu yerine getirmektedirler” dedi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı ziyarette öncelikle 24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Basın Bayramını kutlayarak, demokratik sistemlerin güçlenmesine önemli katkılar sağlayan basının, insan hakları ve demokratik yaşamın olmazsa olmazı ve şeffaf, saydam ve hesap verilebilir yönetim anlayışının da temel yapı taşlarından olduğunu söyledi.

Toplumun vaktinde ve doğru bilgilendirilmesi ve aydınlatılmasında basına çok büyük görevler düştüğünü kaydeden Çıralı; Basının doğru, güvenilir, nitelikli ve objektif haberleriyle daima toplumun beğenisini kazandığını belirterek, “Toplumsal değerlerimize saygıyı, kişi hak ve özgürlüklerini koruyup gözetmeyi temel görev sayarak halkımızın doğru bir şekilde vaktinde haber alma ihtiyacını sağlayan basın mensupları ve kuruluşlarının bu önemli günlerini canı gönülden tebrik ederiz” şeklinde konuştu.

Gazeteciliğin, gerçekleri araştırma ve kamuyu doğru kaynaklardan en etkin şekilde aydınlatma mesleği olduğunun altını çizen Çıralı, “Basınımız, ülkemizdeki ve dünyadaki gelişmeleri doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde kamuoyunun bilgisine sunarak, toplumu aydınlatarak, görev ve sorumluluğu yerine getirmektedirler” dedi.

Ziyarette Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı Fethiye gündeminden bazı soruları da yanıtladı. Çıralı Babadağ Teleferik Projesi yapımı devam ediyor. Bazı söylemlere göre 2018 sonu biteceği söyleniyor ama bu doğru değil. Bürokratik engellerin bir an önce bitmesi ile çalışmalar hızlanarak ve 2020 yılında biteceği kanaatindeyim. Başlangıç yeri konusunda yeni yer keşfi yapıldı. Projeler sunuldu. Şimdi bir an önce bürokratik işlemlerin bitmesini bekliyoruz. Bilindiği gibi bu iş biraz zor bir iş. Takip ediyoruz. Ön izinler çıkartıldı. Milletvekillerimizden ve bürokratlarımızdan yardım bekliyoruz. Yeni başlangıç yeri olarak Seyir Tepesi yanındaki alan belirlendi. Bu bölgede park sorunu da yok” ifadesini kullandı.

Gündeme dair bası soruları da cevaplayan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı; “Fethiye’de gündem olan Kruvazör Limanı, Körfezin Temizlenmesi, Antik Tiyatro ve Yat Çekek Yeri çalışmaları için oda olarak fizibilite raporlarını hazırlayıp, gerekli mercilere sunduk. Bundan sonrası bizden çıktı. Ama takip ediyoruz. Bunun dışında bizden istenen bir şeyler olursa elimizden geleni yaparız” diyerek, Fethiye’deki basın kuruluşları ile eşit mesafede olduklarını, bundan sonra da basın ile istişare içerisinde çalışmaları sürdüreceklerini söyledi.

Ege Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Sevinç Bölük de ziyaretlerinden dolayı Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek; “doğru, tarafsız, kulaktan dolma değil, belgelere dayanarak, haklımıza doğru haberler sunmayı her zaman hedef belirledik. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bundan sonra da kamu kurum ve kuruluşlarla olan ilişkilerimizi aynı düzen içerisinde sürdüreceğiz” dedi.

Sohbet havasında geçen ziyarette Ege Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Sevinç Bölük 24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı dolayısıyla Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …