Cuma , Nisan 26 2024

CHP’de Resmi Aday Dr. Osman Gürün

2019’da yapılacak yerel seçimler öncesi vatandaşlar belediye başkan adaylarını merak ediyor. CHP’de 464 belediye başkan adayı belli oldu. İlk önce 252 belediye başkan adayını belirleyen CHP, parti meclisini topladıktan sonra dün de 212 adayı daha belirledi. İşte Cumhuriyet Halk Partisi’nin belirlenen belediye başkan adayları içinde Muğla’da Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr.Osman Gürün olarak  açıklandı. Şimdi gözler açıklanmayan ilçelere çevrildi. Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı belli değil. Başvuru da yok.

Muğla İli içerisinde CHP adaylarını bir bir açıklamaya devam ediyor. 13 ilçenin   neredeyse 9 ilçesinde adaylara kesin gözüyle bakılıyor. En önemlisi de Büyükşehir belediye bakan adayı idi  oda dün grup toplantısında netleşti. CHP Muğla’da büyükşehir Belediye Başkanlığı için kimi aday gösterecek merak konusuydu. 4 başvuru vardı ama son isim ilk önce bilinen mevcut Başkan Dr. Osman Gürün olarak açıklandı. Diğer ilçeler de kimlerin isimleri netleşti birde onlara bakalım.

Dalaman: Muhammet Şaşmaz (Mevcut başkan). Datça: Gürsel Uçar (Mevcut başkan). Kavaklıdere: Kenan Ay. Menteşe: Bahattin Gümüş(Mevcut başkan). Milas: Muhammet Tokat (Mevcut başkan). Ula: Ümit Karaaslan (Mevcut başkan). 6 İlçe açıklanırken kalan 7 ilçede belirsizlik sürüyor. Bu 7 yerin üçünün şöyle şekilleneceği konuşuluyor. Fethiye’de CHP olarak aday çıkartılmayacağı, Marmaris’te mevcut Başkan Ali Acar’ın gösterileceği, Bodrum içinde tekrar Mehmet Kocadon’un ikna edildiği aday gösterileceği biliniyor. Seydikemer, Yatağan, ve Ortaca ilçeleri halen belirsizliğini koruyor.

MUĞLA VE AYDIN’A AK PARTİ ADAYI

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin görüşmesi neticesinde Muğla ve Aydın’da da AKP’nin adayının destekleneceği öğrenildi. MHP bu iki ilde adayını çekmişti. AKP ile MHP arasında yerel seçimlere ilişkin sürdürülen ittifak görüşmelerinde, CHP ve İYİ Parti’nin bazı illerde ‘ortak adayla çıkma’ kararına karşılık bazı iller yeniden masaya yatırıldı. Cumhur İttifakında şu ana kadar MHP,  Ankara, İstanbul ve İzmir’de, AKP de Adana, Mersin ve Manisa’da aday çıkarmadı.  Muğla ili büyükşehir belediye başkanı adayı henüz açıklanmadı. Böyle giderse aday da bulunamayacak gibi görünüyor. İlçeler bazında bakıldığında resmi olarak açıklanan bir ilçe yok. İl yönetimi bu seçim öncesi tamamen bir çıkmaza girmiş gibi görünüyor. Eğer bu kaşıklık devam ederse mevcut adaylarda yılacak duruma gelmiş gibi görünüyor.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …