Cuma , Nisan 26 2024

Yüzde 70 Artış Bekleniyor

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, Fethiye Kaymakamını ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada ”Bu yıl İngiliz turist açısından Türkiye’ye yüzde 70 artış bekleniyor. İngilizler burada olmaktan çok mutlu görünüyorlar” dedi.

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner’i ziyaretinde İngiliz turistlerin Türkiye’ye daha çok geleceği müjdesini verdi. İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, beraberinde Fethiye Fahri Konsolosu Mustafa Şıkman ile birlikte Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner’i ziyaret etti. Antalya ziyaretinin ardından Fethiye’ye gelen Büyükelçi Chilcott, ilk kez geldiği turistik ilçeye hayran kaldığını söyledi. Chilcott, ”Fethiye’ye daha önce hiç gelmedim. Burada olmaktan çok keyif alıyorum. Manzara, yelkenler fevkalade güzel. Ben yelken yapmayı seviyorum. İnşallah yakında tekrar buraya geleceğim. Bu bölgede insanlar çok samimi ve yakınlar. Fethiye güzel, temiz, doğal bir bölge. İngiliz turistler akıllı insanlar Fethiye’ye, Türkiye’ye geliyorlar. Duyduğum kadarıyla buraya gelen İngilizlerin çok sıkıntıları yok. Güzel zaman geçiriyorlar. Kaymakam bey İngiliz turistler için elinden geleni yapıyor. İngilizler burada olmaktan çok mutlu görünüyorlar” dedi.

 

 

”TURİST REKORU KIRILACAK”

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, bu yıl Türkiye’ye gelecek İngiliz turist açısından yüzde 70 bir artış beklendiğini bildirerek; ”Büyük bir artış belki. Türkiye bu yıl İngiltere’den gelen turist rekorunu kıracak. Çok güzel, 3 milyona ulaşabilir” dedi.

”FİYAT FAKTÖRÜ OLABİLİR”

Türkiye’den mülk satın alan İngilizlerin durağanlık yaşadığının hatırlatılması üzerine Büyükelçi Chilcott, ”Aslında bu konuda çok bilgiye sahip değilim. Bugün anlamaya başlıyorum. Belki İngiltere ekonomisine bağlı olabilir. Bildiğim kadarıyla çok sayıda İngiliz Fethiye’ye yerleşmiş. Emekli insanlar ve emekli oldukları için aynı seviye olabilir. Türkiye’de fiyatlar önemli bir faktör olabilir. Aynı zamanda güçlü bir para olduğu için bu sıkıntılar çok düşük olabilir, emin değilim. Gelen İngilizler yine mülk satın alacaklardır. Aslında şu ana kadar yerleşmiş İngilizler ile toplantı fırsatım olmadı. Belki gelecek defa onlarla konuşacağım. Tecrübelerini dinleyeceğim” dedi.

”SAYGI GÖSTERECEĞİZ”

24 Haziran’da Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği genel seçimlerinin yapılacağının hatırlatılması üzerine Büyükelçi Chilcott; ”Seçim konusunda Türk halkının kararına saygı göstereceğiz. Bildiğim kadarıyla yerleşmiş İngilizler Türk siyasetine karışmıyorlar. Kişisel bir karar. Çifte vatandaş olanlar oy kullanıyor” ifadelerini kullandı.

HANGİ TAKIMI TUTUYOR?

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Chelsea takımını tuttuğunu Türkiye’de ise henüz bir takım tutmadığını belirterek; ”Büyükelçilik personeline tek tek soracağım. Buna göre 3 takımdan birisini tutacağım. Renklerde siyah beyaz tercihimdir” ifadelerini kullanınca, ”Siz de Beşiktaşlı olacaksınız herhalde?” karşılığı verildi.

”FETHİYE’YE EN ÇOK İNGİLİZLER GELİYOR”

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner de İngiltere Büyükelçisini Fethiye’de ağırlamaktan mutlu olduklarını belirterek; ”Fethiye’de yerleşmiş İngiliz vatandaşlarımızın olmasıyla burada olanlar ve yazın gelecek olan misafirlerimize en iyi şekilde ağırlamaktan, güvenliklerini sağlamaktan, huzur içerisinde tatil yapmalarını sağlamaktan da alınan tedbirleri kendilerine arz ettik” dedi. Şahiner; ”Bundan sonraki süreçlerle de olabilecek sıkıntılarla da her zaman kapımızın açık olduğunu, en ufak bir sıkıntıda çözüme hazır olduğumuzu ifade ettik. Geçtiğimiz yıl içerisinde ilçemize en fazla İngiltere’den gelen vatandaşlarımızı ziyaret ettik. İkincisi Rusya, üçüncüsü Ukrayna, dördüncüsü Almanya, beşincisi Hollanda şeklinde sıralandığını ifade etmiştik. Bu sene veriler çok olumlu. Daha fazla misafirimizin geleceğini bekliyoruz. Büyükelçimizin ifade ettiği gibi rezervasyonlarda yüzde 60, 70 oranlarında artış var. Biz misafirlerimizi en iyi ağırlama konusunda Fethiye olarak hazırız” dedi.

Büyükelçi Dominick Chilcott, Fethiye’nin ardından Muğla’nın diğer ilçelerine geçti.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …