Perşembe , Nisan 18 2024

Yönetim Ve Futbolcular Sezonunu Değerlendirdi

Spor Toto 2. lig Beyaz Grup’ta son haftaya kadar kabus yaşayan Fethiyespor’da Başkan Okan Uysal ve yönetim kurulu üyeleri futbolcuların yanı sıra kulüp çalışanlarıyla bir araya gelerek helalleşti. Fethiyespor Başkanı Okan Uysal, Ölüdeniz’de Turkuaz Otel’de futbolcular ve kulüp çalışanlarıyla yemekte bir araya geldi. Sezona veda ve helalleşme adı altındaki yemeğe Başkan Okan Uysal’ın yanı sıra Teknik Direktör Fatih Kavlak, yönetim kurulu üyeleri ile kulüp çalışanları ve teknik kadroda katıldı. Başkan Okan Uysal, “Oyuncular ve kulüp çalışanlarını bir araya getirmek ve helalleşmek için birlikte sade bir yemek yedik” dedi.

Oldukça zor bir sezonu ligde kalarak kapatan Fethiyespor, kongre hazırlığını sürdürürken, Başkan Okan Uysal ve yönetim kurulu üyeleri futbolcular, teknik kadro ve kulüp çalışanları ile Turkuaz Otel’de düzenlenen yemekte helalleşmeyi gerçekleştirdi. Başkan Okan Uysal ve yönetim kurulu önümüzdeki kongrede aday olup olmayacakları konusunda henüz bir karar vermezken, futbolcular ve çalışanlarla yemekli bir toplantı ile veda ettiler. Yemeğe Okan Uysal’ın amcaları Fethiyespor eski Başkanı Hüseyin Uysal ile eski yönetim kurulu üyesi Hasan Uysal’da katıldı. Yemek hakkında kısa bir açıklama yapan Başkan Okan Uysal, zor bir sezon geçirdiklerini belirtip;  “Bunun günahı sevabı ve muhasebesi kongrede yapılacak. Ama neticede bir emek verildi. Bu gece de oyuncularımız ve çalışanlarımızı bir arada tutalım, hep beraber bir helalleşelim dedik” dedi. Uysal, sezonu kapattıklarını da söyleyerek, “Gelecek yönetimde de sezon kaldığı yerden devam eder. Fakat gönüller hep Fethiyespor için atıyor. İnşallah nice güzel günlere Fethiyespor için. Bir toplantı yapacağız. Bunun neticesinde de bir karara bağlayıp bir açıklama yaparız” dedi. Okan Uysal, “Yaklaşık 2 yıldır başkanlık yapıyorum.6 yıldır da yöneticiyim. Burada basın olarak sizin emeğiniz de çok. Özellikle Fethiye basını. Çok destek oldunuz. Basın yaşadıkça Türkiye var. O yüzden sizlere de ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÇOK ÖNEMLİ TECRÜBE YAŞADIM

Fethiyespor Teknik Direktörü Fatih Kavlak’ta, çok zor bir süreç yaşadıklarını belirtip; “Zaten Fethiyespor 3. takımımdı. Bir tanesi yurtdışında, bir tanesi de sezon başı Hatayspor’du.  Bu sezon sonunda Fethiyespor’da benim için çok önemli bir tecrübe oldu, zor geçti” dedi. Kavlak, “Fethiyespor’a biraz geç katıldım. Buna rağmen iyi bitmesi tabiki çok önemliydi. Hep beraber elimizden geleni yaptık. Hepimiz bir olunca bu işin üstesinden gelebildik. Ben burada çok mutlu oldum. Fethiyespor zaten birçok antrenörün çalışmak isteyeceği ortam. Güzel bir şehir. Görevlerini yerine getiren bir yönetim var. Ancak gelirken yönetimle sadece 6 haftalık konuşmuştuk, kendileri de öyle istemişlerdi. Ve şu anda bir kongre süreci var. Ne olup bittiğini de takip etmeye çalışmıyorum, çünkü benim dışımda gelişen şeyler. Ama Fethiyespor önünü gördüğünde konuşuruz. Onun için her şey olabilir.

Fethiyespor daha iyi yerde kesinlikle olurdu. Çünkü kötü bir yerde bitirdik. Düşen takımlardan sonra en kötü pozisyonda olan bizdik. Bu kadro kesinlikle öyle bir kadro değil. Daha iyi yerlerde olabilirdi” dedi.

Fethiyespor taraftarlarına teşekkür eden Fatih Kavlak, “Fethiye taraftarı futbolu seven bir grup. Böyle devam edeceklerini tahmin ediyorum. Umarım seneye daha farklı hedeflerin peşinde koşan bir takımın arkasında olurlar. Bütün taraftara da teşekkür ediyorum” dedi.

DAHA İYİSİNİ YAPMAK İSTERDİK

Fethiyesporlu Selçuk Çalışır ise,  “2016-2017 sezonunu kazasız belasız bir şekilde bitirdik. Takımı aldığımız yerde bıraktığımız için çok mutluyuz” dedi. Çalışır, “Daha iyisini yapmayı isterdik. Bu sene böyle geçti. İnşallah bir sonraki senelerde gerek Play Off’a oynayıp gerek şampiyonaya oynayıp üst lige çıkacak bir takımdır Fethiyespor. Ayrıca Fethiye sevilmeyecek bir yer değil. Daha önce de 2,5 yıl önce de oynamıştım burada. Sözleşmem devam ediyor. Önümüzdeki sezon ne olur ne olmaz inanın erken konuşmak biraz tuhaf olur” ifadelerini kullandı.

Bazı futbolcularda sıkıntılı günlerin geride kaldığını belirtip, “Öncelikle çok sıkıntılı zamanlar atlattık. Zonguldak maçını 3-0’dan 4-3 kazandığımız, Keçiören’ü 3-0 yendiğimiz maçlar oldu. İyi şeyler de oldu. İyi ki de oldu. Çok mutluyuz. Herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

ZONGULDAK MAÇI UNUTULMAYACAK

Fethiyespor eski yöneticilerinden Hasan Uysal ise, Fethiyespor’un zor bir dönemi geride bıraktığını belirtip; “Belirli bir amaçla başlandı. Fakat gelişen süreçte son Zonguldak Kömürspor’la başlayan Erzurumspor’la biten bir süreç oldu. Zonguldak maçı herhalde Fethiye tarihinde ileriki dönemlerde de her Fethiyelinin evladına, arkadaşlarına anlatacağı inanılmaz bir maçtı. Körfez maçı gibi. Bunları başaran herkese başta Belediye Başkanımız Behçet Saatcı olmak üzere Fethiye’de bu işte emeği geçen herkese, oyuncularımıza gönülden teşekkür ediyoruz” dedi. Hasan Uysal, Başkan Okan Uysal için,  “Biz her zaman yanındayız Okan’ın. Yarın için de aynı şey geçerlidir” ifadelerini kullandı.

OKAN UYSAL BAŞARILIYDI

Fethiyespor eski başkanlarından Hüseyin Uysal ise, “Allah böyle bir durumu bir daha yaşatmasın” diyerek, Çünkü Fethiyespor sırat köprüsünden geçti. Gerçekten Fethiye için zor bir süreçti. Ama alnının akıyla iyi bir sezon kapandı. Okan Uysal bana göre başarılıydı ama şanssız bir süreç yaşandı. 10 maçlık periyotlarda yapılması gereken bazı şeyler vardı, biraz geç kaldı gibi geldi bana” diye konuştu.

FETHİYELİ OLDUK

Fethiyespor Kaptanı Mert Er Estik ise, Fethiyeli olduklarını belirtip; “5-1 mağlup olduğumuz Tepecik maçından sonra hep beraber arkadaşlarımız ile birlikte tüm camia ile birlikte bu kötü gidişatı sonlandırmak için bir konuşma yaptık. Konuşma da bunun üzerine çok etkili oldu. Biz Fethiyespor’un daha iyi yerlerde bitmesini istiyorduk. Çünkü biz artık bir Fethiyeli olduk,3 yıldır burada oynuyoruz. Fethiyespor’un hak ettiği lig belki 2. ligde değil PTT 1. lig ya da Süper Lig ama Fethiyespor’u sadece 2. lige bırakmakla yetindik. Herkese güzel motivasyon için çok teşekkür ediyorum. İnşallah Fethiyespor’u en kısa sürede hak ettiği yerlere getireceğiz” dedi. Mert Er Estik,  “Bu süreçte kırılma anı Zonguldak Kömürspor maçında 3-0’dan 4-3 geriye dönmemizdi. Biz o maçı çevireceğimize inanıyorduk. Ve ondan sonra Fethiyespor’un 2. ligden düşmeyeceğine tam inandık” diyerek, ”Kocaeli maçında 1-1 iken verilmeyen penaltımız, hakem hataları bizi çok kötü şekilde etkiledi. Ondan sonra aldığımız mağlubiyetler arka arkaya gelince de takım olarak demoralize olduk. Ta ki Tepecik maçındaki 5-1’lik mağlubiyetten sonra. Herkes bir silkelendi, kendine geldi. En kötü şekilde 2. ligde tamamladık. İnşallah her şey daha iyi olacak.

Sözleşmem 1 yıl daha var. Önümüzde bir kongre var. İnşallah Fethiye taraftarı için tüm camia için hayırlısı neyse o olur. Fethiyespor taraftarını belki biraz üzdük ama nihayetinde 2. ligde bıraktık” dedi.

BEKİR OZAN SORUNU YOKTU

Estik, “Bekir Ozan ile ilgili hiç bir sorun yoktu. Yönetim kurulunun verdiği bir karardı. Bekir Ozan’ın her zaman içimizde yeri var. Bekir Ozan içinde hayırlısı olsun diyorum. Bize goller ve puanlar da kazandırdı. Yanlış anlaşılma olmasın. Hiç bir sorun yok.”

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …