Pazar , Nisan 28 2024

Çin Medyasının Gündeminden Düşmüyor

Özellikle Covid-19 salgını öncesinde son birkaç yıldır Çinli turistlerin yoğun ilgisini çeken Fethiye, Çin medyasının gündeminden düşmüyor.

Çin’in en önemli medya organlarından biri olan ve sadece Çin’de 20 binden fazla personeli bulunan uluslararası CRI kanalında Fethiye ve Türkiye hakkında bir makale yayımlandı.

Geçtiğimiz günlerde Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı ziyaret eden Çinli gazeteci Yan Wei tarafından kaleme alınan yazıda özetle şöyle denildi: Türkiye’nin önemli bir turizm merkezi olan Fethiye, Çinli turistlerin geri dönüşünü dört gözle bekliyor ve Çin ile çok yönlü işbirliği yapmaya hazır. Akdeniz kıyısında yer alan Fethiye, Türkiye’nin ünlü turistik yerlerinden biridir.  Covid-19 salgını henüz tam olarak ortadan kaldırılmamış olsa da, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca CRI’ya verdiği röportajda, Fethiye’deki turizm sektörünün Çinli turistlerin tekrar Fethiye’yi  ziyaretlerini dört gözle beklediğini ve Çin ile çeşitli alanlarda çok yönlü işbirliği yapmaya istekli olduklarını söyledi.

Fethiye, Batılı turistler için her zaman en popüler turistik yerlerden biri olmuştur. Ancak son yıllarda giderek daha fazla sayıda Çinli turistler de Fethiye’yi ziyaret etmeye başladı. 2019’da şehir 100bin civarında Çinli turist aldı. Fethiye Belediye Başkanı Karaca, Çinli turistlerin ilçedeki günlük yaşamlarını kolaylaştırmak için Fethiye Belediyesi olarak bir dizi önlem aldıklarını söyledi.

Bölgedeki Dalaman Uluslararası Havaalanı, yabancı turistlerin Fethiye’yi ziyaret etmeleri için giriş kapısı olduğundan, Türk yetkililer Çin’in Chengdu kentiyle doğrudan uçuşlar başlatılması için çalışıyorlar. Belediye Başkanı Karaca bu konuda

en kısa sürede Dalaman ve Chengdu arasında doğrudan uçuşların gerçekleşmesini teşvik etmek için Dalaman Havaalanı Yönetimi ile beraber çalıştıklarını söyledi. Böyle bir adım sadece Çinli turistlerin bölgeyi daha çok ziyaret etmelerini sağlamayacak, aynı zamanda Türkiye ile Çin’in dostluğuna da önemli katkı sağlayacaktır.

YAMAÇ PARAŞÜTÜ MERAKI

Çinli turistlerin gökyüzünden Akdeniz’i seyretmelerine imkân veren  yamaç paraşütü, Çinli turistlerin Fethiye’deki en önemli eglencelerinden biri durumunda bulunuyor  Fethiye Belediyesi, 2019 yılında Çin ile işbirliğini geliştirme ve çeşitlendirme kararı aldı. Ekim 2019’da Guizhou Eyaleti yetkilileri, Hava Sporları Festivali’ne katılmak üzere Fethiye’ye davet edildiler. 2019 Aralık ayında, Fethiye Belediyesi yetkilileri, cevaben Guizhou’yu ziyaret ettiler.

Fethiye Belediye Başkanı Karaca bu tür değişim faaliyetlerinin çok faydalı olduğuna ve devam etmesi gerektiğine inanıyor.

Fakat bu yılın başından bu yana tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını, Türkiye ile Çin arasındaki değişim planlarını bozdu ve Fethiye’nin turizm sektöründe olumsuz bir etki yarattı. Ancak Belediye Başkanı Karaca, salgının kontrol altına alınmasının ardından,  Belediyenin Çin’deki turizm fuarlarına katılma ve Fethiye’ye daha fazla Çinli turist çekme konularındaki kararlılığının süreceğini belirtti.

Alim Karaca ayrıca, salgın tehlikesi devam ettiğinden, Belediye olarak tüm turistik yerlerde sıkı önlemler aldıklarını ve koruyucu önlemlerin takibini yaptıklarını söyledi.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Çinli turistler de dahil olmak üzere yabancı turistlerin en kısa sürede, sağlıklı bir biçimde Fethiye’yi ziyaret etmeye başlamalarını dört gözle beklediklerini sözlerine ekledi.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …