Perşembe , Nisan 25 2024

“Yerel Basına Önem Vereceğiz”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla Fethiye’deki tüm yerel ve ulusal basın temsilcilerini yemekte bir araya getirdi. Fethiye Belediyesi’nin 100 günlük çalışmalarını, vatandaşların talepleri doğrultusunda aşama kaydedilen ve gerçekleştirilecek projeler hakkında bilgiler veren Başkan Karaca, “Fethiye Belediyesi’ne ilk geldiğimizde bir sistem yoktu, bu sistemi oluştururken, projelerimizi de sürdürüyoruz” dedi.

KARACA, “YEREL BASINA ÖNEM VERECEĞİZ”
Fethiye’de görevli yerel basın, ulusal basın ve ajans temsilcilerinden oluşan kalabalık ekiple yakından ilgilenen Başkan Karaca, yerel basının olmazsa olmaz olduğunu ifade etti. Karaca, “Hepimizin bildiği gibi, ulusal medya, genelde “büyük sermaye” tarafından kurulur ve yönetilir. Özellikle Türkiye’de büyük sermaye iktidar desteğiyle ayakta kalır, bu yüzden de hep iktidar yanlısı olur. Bu, geçmişte de böyleydi, bugün de böyledir. Ulusal medya, büyük gücüne rağmen, çok önemli, çok dikkat çekici, çok sansasyonel olmadıkça, yerel haberlere pek yer vermez. Zaten ülke genelinde olup biten her şeye yer vermesi teknik olarak da mümkün değildir. O yüzden, yerel basın olmazsa olmaz. Yerel basın, demokrasinin vazgeçilmez, en önemli unsurları arasında yer alır. Hem ben şahsen, hem de Fethiye Belediyesi olarak bunun farkındayız. Zaman zaman sabırsızlandığınızı görüyorum, duyuyorum, biliyorum. Ama yerel basına gerçekten önem verdiğimizi önümüzdeki süreçte yakından görecek, hissedeceksiniz” dedi.

KARACA, “20 MİLYON TL BORÇ ÖDEDİK”
Göreve ilk başladığı süreçte Fethiye Belediyesi’nde bir sistemin olmadığını ifade eden Karaca, “Fethiye Belediyesi’nde maalesef ilk geldiğimizde bir sistemin olmadığını, bu sistemi oluşturmaya çalıştığımızı daha önce de sizlere aktarmıştım. İlk geldiğimizde, belediyenin çok ciddi bir borç yüküyle karşı karşıya kaldık.  44 milyon gibi bir borç vardı. Ama bu rakam, benim için bir mazeret değil. 44 milyonluk bir borçla, bir anda bu projeleri gerçekleştirmenin imkanı yoktu. Bu borcun 20 milyonluk kısmını ödedik. Her şey kontrol altında” şeklinde konuştu.

KARACA, “FETHİYE’YE 3 HALK PLAJI KAZANDIRMAK İSTİYORUZ”
Seçimlerde halka söz verdiği bir diğer konunun halk plajları olduğunun altını çizen Başkan Karaca, “Ankara’da, bizzat benim de katıldığım, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda ve Dışişleri Bakanlığı’nda, Belediye personelimizle beraber görüşmelerim oldu. Uzun süredir takılıp kalmış dosyaları raflardan indirttik. Bu konularda hem Ankara bürokrasisiyle, hem Büyükşehir ile son derece uyum içindeyiz. “Hiç kimseyle ters düşmeden, kavga etmeden Fethiye için ne yapabiliriz?” sadece ona bakıyoruz.  Halkımıza plajlar konusunda söz vermiştik. Bunun birincisini, İnlice Plajını düzenleyerek halkın hizmetine sunduk. İnlice ücretsiz bir plajımız. TUÇEV ile yaptığımız toplantılarda İnlice bölgesine bir mavi bayrak kazandırmak için uğraşacağız. Karaot mevkiindeki halk plajı için açılan ihaleye Fethiye Belediyesi olarak girdik ve kazandık. İmzaların atılmasından sonra, inşallah bir aksilik olmazsa, burası “Karaot Halk Plajı” olarak hizmet verecek. Burada asla rant olmayacak, sosyal belediyecilik adına her şey olacak. Bunlarla sınırlı değil. Çalış bölgesinde de bir halk plajı için başvurumuz oldu. Fethiye’ye 3 halk plajı kazandırmak istiyoruz.  Fethiye’de vatandaşlarımızın sosyal yaşamı için mesire alanları yok. Tahsis almak istediğimiz birçok alan var. Bunların birisi Değirmenbaşı, Karaçulha’daki Kayıkseki, Ölüdeniz’de 20 bin m²’lik bir mesire alanı var. Buralarda son aşamaya gelindi. Bunları da belediyemize kazandırarak buradaki halkımızın hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN KARACA, “OVACIK VE HİSARÖNÜ’DE 100 MİLYON TL’LİK YATIRIM!”
Bisiklet yollarıyla ilgili de çok ciddi bir çalışma içinde olduklarını belirten Karaca, “Bisiklet yollarının devamıyla ilgili büyük aşama kaydettik. 64 kilometrelik bir bisiklet yolu ağına kavuşturmak istiyoruz. Bu konuyla ilgili gerekli görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Ayrıca Büyükşehir Belediyemizin  Ovacık ve Hisarönü’nde büyük bir yatırımı olacak. İlk kazmayı kısa sürede vuruyoruz. Burada 100 milyon TL’lik büyük bir yatırım yapılacak. Daha önce yapılan ve Fethiye’ye yetmeyen arıtmanın kapasitesinin 2,5 katına çıkarılmasıyla ilgili büyükşehir belediyemizin projelendirme aşamaları devam ediyor. ADM Elektrik Dağıtım Şirketi tarafından milyonlarca TL’lik alt yapı yatırımı konusunda anlaşmaları yaptık. ADM’nin tüm yetkilileriyle görüştük. Alt yapısını ADM, üst yapısını Fethiye Belediyesi olarak biz yapacağız. Turizm şehrinde elektrik direklerinin yer altına alınması, çirkin görüntülerin oluşmamasını da sağlayacak” dedi.

KARACA, “DOWN KAFE, 100 YAŞ EVİ, ÇOCUK İZLEME MERKEZİ PROJELERİNİ YAPACAĞIZ”
Başkan Karaca ayrıca Down Kafe yapımının ardından projelerin devamının geleceğini de ifade ederek, “Büyükşehir ile ortak projelerimizden birisi olan; Down Kafe’yi Fethiye’mize kazandıracağız. Bu konuyla ilgili seçimlerde vatandaşımıza söz vermiştik. Down Kafe’nin ardından, 100 Yaş Evi ve Çocuk İzleme Merkezi açacağız” müjdesini verdi.

BAŞKAN KARACA, “YANGINDAN MAL KAÇIRIR GİBİ…”
Özellikle emekli vatandaşların uygun fiyatlı ürünlerin satılacağı çay bahçesi konusunda talepleri olduğunu bu konuda önemli aşama kaydedildiğinin altını çizen Başkan Karaca, “Daha önce halkımızın yararlandığı birçok çay bahçelerinin yangından mal kaçırır gibi farklı insanlara ihale edildiğine şahit olduk. Halkımızın yararına olan tüm hizmetlerin yanında olacağım. Yine seçim kampanyası sırasında sık sık yapacağımızı söylediğimiz, halkımızın da en büyük isteklerinden bir başkası, vatandaşlarımızın uygun fiyatlarla çay kahve içebilecekleri, bir şeyler yiyebilecekleri alanların yapılmasıydı. Bunun için de, çalışmalarımızın son aşamaya geldiğinin müjdesini buradan verebilirim. “Fethiye Evi” olarak bilinen yerde onarım çalışmalarımız bitmek üzere, birkaç gün içerisinde burası halkımızın hizmetine sunulacak. Yine seçim vaatlerimizden bir diğeri, ilçedeki parkların hem sayıca artırılması, hem de durumlarının iyileştirilmesiydi. Eski Belediye Başkanlarımızdan rahmetli Özer Olgun döneminde yapılan ve atıl durumda bulunan, Tuzla mahallesindeki Bahriye Üçok Parkını yeniliyoruz. Burası için hazırladığımız taslak projede, vatandaşların günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir alan yer alacak. Yerel tohum ve organik ürünlerin satışı için sabit satış noktası açılacak. Halkın uygun fiyatla çay içebileceği bir köşe olacak” dedi.

MAHALLELERE SOSYAL TESİS!
Başkan Karaca, aynı zamanda mahallelere sosyal tesis kazandıracaklarını da belirterek; “Mahallelerde sosyal tesis yapımıyla ilgili çok ciddi çalışmalarımız var. Gökçeovacık’tan başlıyoruz,  İnlice, Kargı, Söğütlü, Karaağaç, Gökben’de temelleri atacağız. Şu san itibariyle Üzümlü devam ediyor. Nif ve Arpacık’la ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İmarlı alanlar bulduğumuz takdirde halkımızın isteklerini yerine getireceğiz” ifadelerini kullandı.

“PAZAR YERLERİNİN ÜSTÜ KAPATILACAK, AYNI ZAMANDA ELEKTRİK ÜRETİLECEK”

Pazar yerlerinin üstlerinin kapatılmasıyla ilgili çalışmaların an itibariyle sürdüğünü söyleyen Karaca, “Pazar alanlarının üstlerinin kapatılmasıyla ilgili vatandaşlarımızın talepleri vardı. Kendi elektriğini üreten Pazar yerleri yapmak istiyorduk. Bu konuyla ilgili görüşmeleri yaptık. Göcek Pazar Yeri’nin de üstünü kapatıyoruz. Kargı’da kapalı sosyal tesis ve Pazar yerine başlayacağız” dedi.

“HİZMETLERİ 2 KATINA ÇIKARTIYORUZ”
Başkan Karaca konuşmasını sonlandırırken şu ifadelere yer verdi; “Fethiye’de zeminin bataklık olmasından dolayı yollarla ilgili problemler yaşıyoruz. Ana halter yolların neredeyse tamamını Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte sıcak asfalt ile kaplayacağız. Fethiye’nin modern bir şehir olması konusunda kardeş belediyemiz büyükşehir ve devletimiz ile sıcak ilişkilerin devamını getirip, Fethiye’mize hizmet getirmek istiyoruz.  İddialıyız; 2014-2019 yılları arasında Büyükşehir ve Fethiye Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerin 2 katını yapacağımızın altını çiziyorum. Fethiye’ye ihanet etmeyeceğiz, Fethiye’yi kimseye pazarlayamayacağız. Fethiye’mizi koruyacağız. Fethiye’yi ortak akılla, sadece Alim Karaca aklıyla değil, halkımızla, STK’larımızla birlikte yönetip, projelerimizi gerçekleştireceğiz.  Bu vesileyle Saygıdeğer Fethiye halkına selam ve sevgilerimi sunuyorum”

 

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …