Cuma , Mart 29 2024

“12 AY TURİZM OLAMASIN İSTİYORLAR”

Rantcılar bölgeye zarar veriyor, yatırımcılar bölgeye, halka 12 ay turizm ile ekomik özgürlük sunmak için çabalıyor. Tuncer; çıkar grupları “halkın ekonomisi güçlensin istemiyorlar” Yatırımcı Şirket Yetkilisi Tuncer Group ve Ünimad Madencilik Limited Şirketi Adına Tevfik Gazali Tuncer, “Muğla İli sınırları içinde yapılacak hizmetler saçma sapan haberler ile saptırılıyor. Doğruluğu olmayan başka illerde yapılan yanlış uygulamalar ile halka korku salıyorlar. Ama asıl korktukları halkın refah düzene çıkmasıdır. Bu sahaların büyük bir kısmının sahillerle alakası yok, jeotermal ısıtmalı teknolojik sera yapılması için alınan ruhsatlar bunlar. Bu insanların korkuları halkın seracılık yapması, halkın sağlık turizmi ile 12 ay boyunca çalışabilecek olması. Bunlardan rahatsız oluyorlar ”dedi.

Muğla ili ve İlçelerinde halk para kazanmasın istiyorlar. Bunun için halkı korkutarak yalan yanlış bilgiler ile halk çaresiz bırakıyorlar diyen  Tuncer Group ve Ünimad Madencilik Limited Şirketi Adına Tevfik Gazali Tuncer, “Saçma sapan haberlerle halk meşgul ediliyor. Gündem Gazetesi, Cumhuriyet Gazetesi,Sözcü Gazetesi; doğa alanlarına santral işgali, Muğla’da 32 saha ilana çıktı gibi haberlerlehalkı yönlendirmeye çalışıyorlar.Bu arkadaşların hepsine jeotermali anlattım. Bu bölgede enerji üretmek için 120 C derece su olmadığı için santral yapılması zaten mümkün değil. Defalarca kez anlattım. Ama nafile; anladım ki bunlar anlamadıkları için değil, bölgede Sağlık Turizmi yapılmasını istemedikleri için bu haberleri çıkarıyorlar.

“12 AY TURİZM OLAMASIN İSTİYORLAR”

12 Ay boyunca turizm yapılmasını istemiyorlar. 32 adet sahanın hepsi sahilde yada hepsi turizm alanı olarak kullanılacak sahalar değil. Bu sahaların büyük bir kısmının sahillerle alakası yok, jeotermal ısıtmalı teknolojik sera yapılması için alınan ruhsatlar bunlar.Bu insanların korkuları halkın seracılık yapması, halkın sağlık turizmi ile 12 ay boyunca çalışabilecek olması. Bunlardan rahatsız oluyorlar. Bu arkadaşların CHP Genel Merkezi’nde de ismini paylaşıyorum. Genel Başkan Yardımcısı

Ahmet Akın nezdinde bir toplantı gerçekleştirdik. Kendileri bölgenin kalkınması ve jeotermalin bu şekilde kullanılmasını çok taktir ettiler. “Enerji komisyonumuzda yer almak ister misiniz?” diye sordular. Çok teşekkür ettim ve onur duydum. Komisyona bu konularda her zaman ve her türlü bilgiyi vereceğimi söyledim. Ama siyasete giremeyeceğimi belirttim.

Genel Merkezde gösterilen tutumdan ve konuyla ilgilenmelerinden dolayı çok mutlu oldum.

Ancak bölgede aynı şeyi söylemek doğru olmaz. Genel Merkez’de gösterilen ilgi ve alınan bilgiler doğrultusunda edinilen yargılar bölgede mevcut değil.

“SANTRAL YAPILACAK VE EKOSİSTEM MAHVOLACAK HEPSİ YALAN”

                     

Bölgede bazı kişiler ve kurumlar bir algı yaratmaya çalışıyorlar. Jeotermal girerse şöyle olur, santral yapılacak ve ekosistem mahvolacak gibi bir algı yaratmaya çalışıyorlar. Ancak böyle bir şey mümkün değil. Bölgede bazı mühendis arkadaşlar kullanacağımız materyalleri ve maddeleri bilmeden bunların zehir olduğunu ve ekosisteme zarar vereceğimizi söylüyorlar. Böyle bir şey nasıl mümkün olur? Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin verdiği izinle biz arama yapıyorsak ekosisteme zararlı bir maddeye devletimiz izin verir mi?

“BENTONİT BİR KAYADIR, ZEHİR DEĞİLDİR”

Sondajları yaparken açtığımız kuyularda, suyun taşmasını, azalmasını, mineral kaybetmemesini ve dengesinin bozulmamasını sağlamak için bentonit kullanılır. Bentonit bu suya karıştırılmaz, bentonit bir kayadır ve kaplama malzemesi olarak kullanılır. Yani kısaca etrafını kaplayarak suyun daha kolay çıkmasını sağlarız. Dediğim gibi bentonit bir kayadır ve doğal bir maddedir. Bunu kuyulara zehir atacaklar şeklinde söylemlere karıştıranlar olduğu için açıklamak istedim. Biz neden büyük yatırımlar yaptıktan sonra bu suya zehir karıştıralım?

“AFYON, BALIKKESİR, ÇANAKKALE, YOZGAT, KÜTAHYA GİBİ BÖLGELER KAZANIYOR BURASI BAKIYOR”

Bu memlekette 2000 yıldır devam eden tarihi hamamlar ve sıcak su kaplıcaları var. Hangi bölgede hangi toprak zarar görmüş size sormak isterim. Bugün jeotermal sayesinde Afyonkarahisar bir turizm ve seracılık şehri haline geldi. Yerel halk 12 ay boyunca turizm ve seracılıkla geçimini sağlayabiliyor. Refah düzeyi her geçen gün artıyor. Balıkesir’den Çanakkale’ye, Yozgat’tan Kütahya’ya, Ağrı Diyadin’den Balçova.

Termal Tesislerine kadar hepsini ele alın ve düşünün, hangi bölgede ekosisteme verilmiş bir zarar var? Balçovada 20.000 civarı konut ısınıyor bu jeotermalle. Yatırımcıların önüne ket vurmayın.

“BİZ BÖLGE İÇİN ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYUYORUZ”

Bölgede yapmak istediğimiz bu yatırımlara karşı çıkanları buradan davet ediyorum. Gelin hep birlikte bölgede bulunan ve bazı yerlerde doğal olarak yüzeye çıkan jeotermali değerlendirelim. Bizim kapımız herkese açıktır ve siyasi parti gözetmeksizin devletimize faydalı olmak isteyen herkesle iş yapmaya hazırız. Avrupa’da yapılmış ve bu konuda başarılı olmuş jeotermal yatırımlara göz atın lütfen.

Sayın Cumhurbaşkanımıza da istirham ediyorum. Lütfen bizi dinleyin, bu ülkede taş üstüne taş koymak istiyoruz. Ülke tarımı ve turizmine katkımız olsun istiyoruz. Biz yatırımcıları birilerine harcatmayın. Bu zorlu dönemlerde yatırım yapmaya ve katma değer sağlamaya çalışıyoruz. Bu ülke yatırımla ve üretimle kalkınır. Kendi kaynaklarımızı katma değere kavuşturursak kazanabiliriz.

KAYAKÖY’DE HER YERDE ÖÇK ALANLARINDA KAÇAK VİLLALAR VAR.

Kayaköy’de her yerde ÖÇK alanlarında kaçak villalar var. Neden bir köylü yapamıyor da hep baronlar yapıyor sizce?.

Sayın Abdülkadir Ateş’inde oturduğu villaların yanında sondaj yapmaya çalışıyoruz. Bizzat kendisi ve Yeşil Deniz Sitesi sakinleri yüklü para teklif ettiler. Burada yatırımdan vazgeçin diye. Vazgeçmeyince, endemik bitkiler var, tabiatı bozuyorlar diye şikayet ettiler. Soruyorum, madem ki endemik bitkileri koruyorsunuz, VIP villalarınızın bu endemik bitkilerin arasında ne işi var?

Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bizler yanlış yapmıyoruz. Yatırım yapmak istiyoruz. Bu yatırımları yasalar, imar ve çevre kanunları çerçevesinde yapıyoruz. Lütfen artık bu ülkenin yatırım yapmaya çalışan yatırımcılarının önünde küçük menfaatlerinizi, nefsi ve siyasi duygularınızı tatmin etmek için engel oluşturmayın. Bir çok insanın parasını dövizde, faizde hatta yurtdışına kaçırdığı şu dönemde yatırım yapmaya çalışıyorsak Ay Yıldızlı bayrağa, Ülkemizin Topraklarına ve Vatanperver insanlarına aşığız demektir.

About egegazetesi

Check Also

AKDENİZLİ: “HAZİRAN ATAMALARINDA HAKİM VE SAVCILARIMIZ DA GELECEK”

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, seçim çalışmaları …