Perşembe , Nisan 25 2024

Yeni Sezon Hazırlıklarını Sürdürüyor

Fethiye ve çevresindeki işletmeler ile turistlik tesisler yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Ölüdeniz ve Kayaköy çevresindeki tesisler hazırlıkları son aşamaya getirdiklerini ve 2018 turizm sezonundan ümitli olduklarını söylediler.

Fethiye ve çevresindeki işletmeler ile turistlik tesisler yeni sezon hazırlıklarını son aşamaya getirdiler. İşletmeler restore ve tadilatlarını gerçekleştirirken bu sezon geçen yıldan daha iyi bir sezon beklediklerini ifade ettiler. Bir işletme sahibi “Biz 2017 sezonu zaten güzel bir şekilde geçirdik. Çevre otellere baktığımızda bizim doluluk oranımız gayet yüksekti ve memnun geçirdik. 2018 içinde Afrin olayları bizi çok etkilemiyor. Bu savunma müdafaasına giriyor. Bizi çok etkilemedi. Rezervasyonlarımız 2017’ye göre yüzde 12 düzeyinde artış seyrediliyor. Pazarımız daha çok İngiltere ve Türkiye. Biz 2 Pazar çalışıyoruz. Yüzde 50, yüzde 50 olacak şekilde kontenjanları onlara ayırdık. Beklentilerimiz yüksek. Yüzde 12 artış iyi bir artış” dedi. Sadık Tatlıpınar ise “Herkesle konuştuğumuza göre, herkes bir gelişme olduğunu söyleniyor. Şöyle bir baktığınız zaman da Türkiye’nin ortamını, etrafındaki olumsuzluklarını görüyorsunuz. Siyasetin faktörü çok önemli. Her şeye rağmen gerçekten bu sene rezervasyonların yoğunluğu artışta. Bizim beklentimiz bu yönde. İşletmelerinde kendilerine göre sorunları, eksikleri var.  Bunlar için buradaki esnaflar arasında toplanıp bir çatı altında birlik bütünlük açısından bir şey üretmeleri lazım. Turizmciyiz ama çok eksiklerimiz var. Burada her şey sorun. Alt yapısından tutun, personeline kadar eksikliklerde var. 2018 sezonundan umutluyuz dedi. Özer Kaya ise Türkiye’nin güvenli olduğunu belirtip  “Güvenli mi? Ama şuan da o kadar problem değil. Türkiye’ye gelin çok seveceksiniz” diye konuştu.

Bu arada Türkiye’de yaşayan bazı yabancı turistlerde kendilerine Türkiye’ye gitmeyin, güvenli değil. Uyarıları yapıldığını ancak Türkiye ve Fethiye’nin oldukça güvenli olduğunu belirttiler. Yabancı uyruklu vatandaşlar; “Fethiye ve Türkiye çok güzel” ifadelerini kullandılar.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …