Salı , Nisan 23 2024

Bilirkişilik Üyelik Yönetmeliği Yayımlandı

***6754 sayılı bilirkişilik kanunu ve buna bağlı olarak da 30.000 kusur sayıda resmi dairesinden yayımlanan bilirkişilik üyelik yönetmeliği yayımlandı. Buna göre adli idare ve askeri yargı ve bu alanlarda bilirkişilik faaliyetlerini kapsayan işlemlerin bilirkişi olan arkadaşlarımızın artık eski belgeleri geçerli değil.

Fethiye Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Yaşar Bildirici konu hakkında yaptığı açıklamada; “Bu adalet bakanlığı ve Türmob işbirliğinde yapılacak olan temel eğitimleri almayan hiç kimse bu faaliyetleri bu saatten sonra yapamayacak o yüzden bu konuda kamuoyunun bilgilendirme sayısına hem meslek mensuplarımız hem de diğer ilgili mesleklerden bilirkişilik yapacak arkadaşlarımızın bilgilenmesi açısında siz basın mensuplarımızdan bu konuda kamu yararına yardım istemiş bulunmaktayız. İlgili eğitimleri odamız bünyesinde vereceğiz. Bununla ilgili meslek mensuplarımıza eğitim ücreti 475 TL diğer meslek gruplarından katılacak olanlara ise 625 TL olup 4 gün 6sar saatlik olup 24 saatlik bir eğitimi kapsamaktadır. Bu temel eğitimi almayan arkadaşlarımız bilirkişilik faaliyetlerini yapamayacaklar” dedi.

“Sınıflar 24 Kişi Olacak”

Fethiye Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Yaşar Bildirici; “Bu da meslek adli idari ve askeri yargıda bilirkişi yapabilecek olan serbest meslek mensupları yani mali müşavirler inşaat mühendisi Ziraat mühendisi Harita mühendis makine mühendisi Elektrik mühendisi Yani ilgili bilirkişilik hizmeti sunacak olan bütün mesleklerden katılmak isteyenler bu eğitimi bu sertifikadan alacaklar ve bu sertifikayı alabilenler tarafından bu hizmet verilecektir.

Biz bu başvuruları alıyoruz 16’sına kadar ve bu 24 kişiden fazla olmayacak bu sınıflar 24 kişilik sınıflarda eğitim vereceğimiz için de 24er kişiyle biz TÜRMOB’a bildireceğiz bu başvuruları onların bize göndereceği hoca ve takvime göre biz zamanı süreyi açıklayacağız” şeklinde açıklamada bulundu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …