Perşembe , Nisan 18 2024

Optimist Yelken Kupası Fethiye’de Yapıldı

 

***Muğla’nın Fethiye ilçesinde düzenlenen Türkiye (Deniz kızı) Optimist Yelken Kupası yarışlarına katılanlar meme kanserine dikkat çekmek için pembe kurdeleyle yarıştılar.

Yelken Federasyonu öncülüğünde Fethiye Belediyesi ev sahipliğinde Sağlık Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde Çalış Plajı’nda yapılan yarışlara 7 ilden 15 takım ve 70 kız sporcu katıldı. Meme kanserine dikkat çekmek için düzenlenen yarışlarda sadece 8-13 yaş kız optimist sporcular mücadele etti. Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, yaptığı konuşmada, “Meme kanserine karşı farkındalık yaratmak için sadece kızlara yönelik yarışmalar yaptık. Bu yarışmaları dünyadaki bütün kızları da içine alarak geleneksel hale getirmek istiyoruz. Aile sağlığı çok önemlidir. Sizlere verilen dersleri annelerinize, ablalarınıza, teyzelerinize anlatınız ki bu hastalığı yenebilelim” dedi. Akdurak, yarışların sonraki yıllarda tüm dünyadaki kızların katılımıyla uluslararası hale dönüştürülüp geleneksel olarak her yıl yapılacağını bildirdi. Yarışmanın ardından düzenlenen törenle dereceye girenlere kupa ve madalyaları verildi.

 

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …