Perşembe , Nisan 25 2024

“Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz”

Yaya geçitlerinde yayalara öncelik verilmesi kapsamında düzenlenen, ‘Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz’ kampanyasına Fethiye de dahil oldu. Fethiye’de 120 polis ve 80 jandarma, yaya geçitlerinde sürücülerde farkındalık yaratmak amacıyla nöbet tutuyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından ‘Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın’ sloganı kapsamında başlatılan, ‘Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz’ kampanyasına Fethiye de dahil oldu. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner önderliğinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarmalar Fethiye’de toplam 34 noktada nöbet tutuyor. Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Sabri Oğuz Bolelli’nin de katıldığı kampanyada, Fethiye Gazi İlköğretim Okulu önündeki yaya geçidinde, sürücülere bilgilendirme broşürü ve karanfil dağıtıldı. Başlatılan kampanyayla ilgili açıklamalarda bulunan Fethiye kaymakamı Muzaffer Şahiner, “Bugün arkadaşlarımızla birlikte vatandaşlarımızda bu bilincin oluşması, yayaların önceliği ile ilgili farkındalığın arttırılması anlamında uygulama yapıyoruz. Bu konuda tüm vatandaşlarımızın hassasiyet göstermesini rica ediyoruz” dedi.

Kampanyaya katılım sağlayan Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Sabri Oğuz Bolelli ise, Fethiye’de son zamanlarda bu farkındalığın arttığını belirterek, “Sevinerek görüyorum ki bu uygulama başladığından beri ilçemizde yayalara öncelik sağlanıyor. Sanıyorum ki bu bilinçlenme ve farkındalık arttıkça bu konuda ciddi bir yol kat edeceğiz. İnşallah bu uygulama  yayalara geçiş hakkı konusunda vatandaşlarımızın bilinçlenmesinde daha da etkili olur” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …