Cumartesi , Nisan 20 2024

ULUSLARARASI ÖLÜDENİZ HAVA OYUNLARI 17-22 EKİM’DE YAPILACAK

Bu yıl 18’ncisi düzenlenecek Ölüdeniz Uluslararası Hava Oyunları 17-22 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Fethiye Belediyesi öncülüğünde sivil toplum kuruluşları ve turizmcilerin destekleri ile yapılacak festivalin Ölüdeniz’de sezonu az da olsa uzatacak. Uluslararası Hava Oyunları’na 50 ülkeden yaklaşık 550-600 sporcunun katılması bekleniyor. Hava oyunlarının ilk organizatörü olan turizmci Kadri Tuğlu, ”Bu yıl Güney Amerika’dan bile sporcu bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

18’nci Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları bu yıl 17-22 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Fethiye Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenen festivalin hazırlıkları devam ediyor. Festivale yaklaşık 50 ülkeden 550-600 yamaç paraşütü sporcusunun gelmesi bekleniyor. Avrupa’daki  her ülkenin yanı sıra Güney Amerika’dan Avustralya’ya kadar pek çok ülkeden sporcu beklenirken; ilk kez Şili, Brezilya, Kolombiya, Arjantin, Ortadoğu, Japonya ve Çin’den de sporcuların geleceği bildirildi. Festivalin ilk organizatörü olan ve festivale her yıl gönüllü olarak destekte bulunan turizmci Kadri Tuğlu; ”Fethiye Belediyesi’nin organizasyonu sahiplenmesi, yurt dışından daha çok katılımın olmasını sağladı” dedi.Kadri Tuğlu; ”Bu yıl festivalin 18’ncisine geldik. 17-22 Ekim tarihlerinde yapılacak. Bunu gururla söyleyebiliriz ki  Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali kesintisiz devam eden, dünyadaki sayılı organizasyonlardan bir tanesidir. Bu konuda özellikle Fethiye Belediyesi’nin inanılmaz çabaları ve katkıları olmuştur. Fethiye Belediyesi’nin organizasyonu sahiplenmesi, organizasyonun koordinasyonunu ele alması bu işin önünü açtı” dedi. Tuğlu; ”Ticaret Odamızdan Babadağ yönetimine kadar, yerel yöneticilerimizden işletmecilerimize kadar , esnafımızdan FETAV’a kadar özellikle Kaymakamımıza, Valimize herkese desteklerinden dolayı teşekkürler. Bu destek ile çok başarılı yürüyor. İnşallah daha nice 18’ler yapacağız” ifadelerini kullandı.

Bu yıl da dünyanın 50 ülkesinden sporcuların bu organizasyona katılacaklarını bildirdiklerini ifade eden Kadri Tuğlu; ”Hakikaten hiç duymadığımız ülkelerden sporcular gelecek. Bu sporun en büyük anlamda yapılan ülkelerin başında Güney Amerika geliyor. Bu sene bölgemizde az da olsa yükselen bir Güney Amerikalı pilot ilgisini izliyorum. Şili, Brezilya, Kolombiya, Arjantin gibi ülkelerin pazarında yükselme var. Amerika’dan yine biraz ülke arttı. Rusya’dan turizm ile ilişkilerin düzelmesi ile beraber Rus pazarı çok yaygın. Avrupa’daki her ülkeden, Afrika Kıtası’ndan Kuzey Afrika’dan bazı ülkeler Mısır, Ortadoğu, Avustralya’ya kadar birçok ülkeden sporcu katılacak. 50 civarı bir ülke ile 550-600 gibi bir sporcu sayısına ulaşmış olacağız. Şovlarımız her zamankinden daha zengin.  Belediye Başkanımız Behçet Saatcı’nın direktifleri ile her seneki organizasyon bir öncekinden daha iyi oluyor.  Biz de kendisini mağdur etmemek için ne gerekiyorsa elimizden geleni yapacağız. Umarım geçen senekinden daha iyi bir organizasyonu başaracağız gibi gözüküyor” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …