Cuma , Nisan 19 2024

THK 2017’DE 504 BİN 88 LİRA ZEKAT VE FİTRE TOPLADI

Türk Hava Kurumu (THK) Fethiye Şubesi, 2017 yılında 504 bin 88 lira 55 kuruş fitre ve zekat topladı. THK Fethiye Şube Başkanı Mustafa Özkaya, THK Fethiye Şubesinin fitre ve zekat toplamada Türkiye birincisi olduğunu söyledi.

2017 yılı fitre ve zekat toplama faaliyetini tamamlayan THK Fethiye Şubesi son 10 yılda Türkiye’deki şubelerin önüne geçerek birinciliği kaptırmadı. THK Fethiye Şubesi,  2016 yılında 406 bin 115 lira 75 kuruş fitre ve zekat toplanırken, 2017 yılında bu rakam yüzde 25 artış göstererek 504 bin 88 lira 55 kuruş oldu.

Özkaya, 2017 yılı fitre ve zekat toplama faaliyetleri kapsamında başta Fethiye ve Seydikemer muhtarları olmak üzere tüm vatandaşlara yapmış oldukları yardımlardan dolayı teşekkür etti.

Özkaya; “2017 yılı fitre, zekat toplama faaliyetlerimiz Ramazan ayı başlamadan önce fitre zekat zarflarımızın tüm muhtarlara dağıtımıyla başlamıştı. Ramazan ayı boyunca hem şubemize gelerek makbuz karşılığı fitre ve zekatları yatıran vatandaşlarımız hem de Fethiye ve Seydikemer’deki muhtarlarımıza dağıtmış olduğumuz fitre zekat zarflarımızın açılımı sonucunda 2017 yılı fitre zekat toplama faaliyetini tamamladık. Fethiye ve Seydikemer’deki vatandaşlarımıza her zaman olduğu gibi ülkemizin milli kurumu, devletimizin yanında, milletimizin hizmetinde olan Türk Hava Kurumunun 92 yıldan bu yana yine bu yılda çok büyük katılım sağlamışlardır. Halkımızdan Allah razı olsun. Fethiye ve Seydikemer Muhtarlar Derneği başta olmak üzere tüm muhtarlarımıza, büyük gayret ve özveri ile çalışmalarından, kurumumuza yapmış olduklarını katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Özkaya, 2017 yılı fitre ve zekat toplamında 2016 yılına göre yüzde 25 artış gösterdiğini belirterek; “geçen yıl 406 bin 115 lira 75 kuruş fitre ve zekat toplanmıştı. Bu yıl 504 bin 88 lira 55 kuruşla THK Fethiye şube başkanlığı olarak 2017 fitre ve zekat toplama faaliyetini tamamlamış bulunmaktayız” dedi.

Önümüzdeki kurban bayramı için deri ihalesinin de gerçekleştiğini ifade eden Özkaya; “THK’nın gelir getirici faaliyetlerinden biride kurban derisi toplama faaliyetidir. Kurban Bayramından yaklaşık 1-1 buçuk ay önce her yıl THK Muğla Başkanlığında geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda 20 Temmuz Perşembe günü deri ihalesi yapıldı. Bu ihale sonucunda keçi derisi 6 lira 30 kuruştan, koyun derisi 5 lira 15 kuruştan ve kilogramı da 3 lira 65 kuruştan büyükbaş kurban derisi ihale edilmiştir. Kurban derisi toplama faaliyetlerimizde Ağustos ayının başından itibaren bütün hazırlıklarımızı tamamlayacağız ve 1 Eylül’de halkımızın kurban derisini toplamaya başlayacağız” şeklinde konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Karaca’dan ADD Kermesine Ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen …