Salı , Mart 19 2024

Seydikemer Yüksekokulu Temeli Törenle Atıldı

Seydikemer’de Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne bağlı 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun ilk etap temel atma törenine yoğun ilgi oldu. 250 günde tamamlanacak B blok için 7 milyon TL harcanacak. 3 blok olarak yapılacak Yüksekokulun toplam 20 milyon TL’ye mal olacağı bildirildi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne (MSKÜ) bağlı Seydikemer ilçesine açılan 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun B Bloğunun temel atma töreni yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Temel atma törenine AK Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk, Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Mansur Harmandar, Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Eyüp Akçetin, Seydikemer Ak Parti İlçe Başkanı Salih Gümüş, Fethiye Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, MHP Seydikemer İlçe Başkanı Yusuf Bağırcı, CHP Seydikemer İlçe Başkanı Nalan Büyükçoban, İyi Parti Seydikemer İlçe Başkanı Sevgi Nurten Güler, Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven, Sivil Toplum Kuruluşu başkan ve üyeleri ile öğretim görevlileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Seydikemer Orman İşletme Müdürlüğü Menekşe alanı orman deposunda temeli atılan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda Sosyal Hizmetler, Muhasebe ve Finansal Yönetim, Gümrük İşletme, Lojistik, Pazarlama, İş Sağlığı ve Güvenliği bölümleri açıldı. 3 ayrı bloktan 9 bin metrekarelik kapalı alandan oluşacak Yüksekokulun 1. etap yapımı yaklaşık 7 milyon TL’ye mal olacak. 250 günde tamamlanacak olan 1. etap B bloğun ardından 2. etabın ihalesi de 2018 yılı yatırım programına alındı. Toplamda tüm Yüksekokul binasının 20 milyon TL’ye mal olması beklenirken, 125 dönümlük alanda yapılacak inşaatın 250 günde tamamlanacağı bildirildi.

”EMEĞİN KARŞILIĞINI GÖRÜNCE MUTLU OLUYORUZ”

4 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun B Bloğunun temel atma töreninde konuşan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, “Emek çekiliyor ama emeğin karşılığını görmek daha da güzel oluyor. Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun projesinden buraya gelene kadar epey zamandır uğraşıyoruz. Ama bugünleri görmek bizleri son derece mutlu ediyor. Seydikemer üniversitesine kavuşacak. Burada vatandaşlarımız çok istiyor. Seydikemer’de yüksekokulun olması Seydikemer’e artı değer katacak. Hem ekonomimiz hem de eğitim kalitemiz yükselecek. B bloğunun temeli atıyoruz. İnşallah MSKÜ  Rektörü Mansur Harmandar gitmeden A bloğunda temelini atarız. Biz sizden A Bloğunun da temelinin atılmasını istiyoruz. İnsanlar eserleriyle anılır. Bunlarda sizin eseriniz olur” dedi.

”5 BÖLÜM BULUNUYOR”

Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Eyüp Akçetin, “Yüksekokulumuz 3 Mart 2012 YÖK Kararıyla sosyal hizmet bölümü, muhasebe ve finansal yönetim bölümü, Gümrük İşletme bölümü, Lojistik bölümü, pazarlama bölümü, iş sağlığı ve güvenliği bölümlerinin açılmasıyla onay verilmiştir. Bu bölümlerden sosyal hizmet bölümü ile muhasebe ve finansal yönetim bölümü için gerekli çalışmalar tamamlanmak üzeredir. Açılışını yaptığımız bina 4 bin 500 metrekare kapalı alan olmak üzere birinci etap yapım ihalesi rektörlüğümüz tarafından yaklaşık 7 milyona mal olmuştur. İçerisinde 18 derslik, 3 laboratuar, 1 kafeterya, 8 ofis, 1 sığınak mevcut olacaktır” dedi.

”3 FAKÜLTE VAR”

MSKÜ Rektörü Mansur Harmandar, “Fethiye’de şu anda 3 tana fakültemiz var. Hiçbir ilçemizde 3 tane fakültemiz yok. İşletme Fakültemiz ilk açtığımız fakülte. Bugün bin 500 öğrencisi var. Sağlık Bilimleri Fakültemizde bin 500’e yakın öğrencimiz var. Ziraat Fakültemiz faaliyete geçmek üzere. Üniversitemiz kurulduğunda bin 740 kadro verilmiş. Bu kadroların hepsi bir buçuk sene önce bitti. Şu anda ayrılanların kadrolarını kullanmakla idare ediyoruz. En önemli yerlere kadro vermeye gayret ediyoruz. Ama yeni açılan fakültelerimiz biraz mağdur oldular. Onlara kadro bulmakta sıkıntı çektik. Ama yakında kadronun çıkacağını tahmin ediyoruz. O zaman bu fakültelerimiz eğitim öğretime daha rahat katılabilecekler” dedi.

”BİRLİKTE ATACAĞIZ”

Harmandar, “Çocukluğumun geçtiği bu yerde yüksekokul açmanın gururunu yaşıyorum. Burada 16 derslikli bir binanın temeli atıldı ve 16 derslikle okulda 6 bölüm faaliyet gösterecek. A ve C bloklarında ise birisinde konferans salonu var diğerlerinde müdürlük ve öğretim elemanlarının odaları var. Önümüzdeki yıllarda imkanlarımız ölçüsünde A ve C bloklarının temelini birlikte atmayı planlıyoruz” dedi.

”SEYDİKEMER’İN HAYALİ GERÇEKLEŞTİ”

Seydikemer’in hayalini gerçekleştirdiklerini ifade eden AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, “Seydikemer’in bir hayalini daha gerçekleştiriyoruz. İlimizde birçok projeye öncülük etmeye çalışıyoruz ve projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Seydikemer’de en önemli konulardan bir tanesi üniversite temelinin atılmasıydı. Hastane yapımıyla ilgilide inşallah finale geldik. Hastanenin imar planını Bakanlığa teslim ettik. İnşallah onun temel atma törenini de yapacağımızın müjdesini vermek istiyorum. Biz Muğla için son 15 senede birçok hizmeti getirmeye çalıştık. Bu burada kalmayacak. Seydikemer, bana göre Muğla’nın incisi. Seydikemer’de AK Parti iktidarı döneminde hizmetlerin en iyisini almaya devam edecek” diye konuştu.

”MİLLETİ GELECEĞE GÖTÜRECEK TEMELLER ATIYORUZ”

Öztürk, “Millete uzanan elleri Afrin’de kırmak üzereyiz. Afrin’de kırarken bir taraftan da milleti geleceğe götürecek temeller atıyoruz. Burada okuyacak öğrenciler bu ülkeyi geleceğe götürecek. Sayın Cumhurbaşkanımız biz insansız tank yapacağız derken bu öğrencilere, bu hocalara güveniyor” dedi.

”FETHİYE ÜNİVERSİTESİNİ KAZANDIRACAĞIZ”

AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer, “Eğitim sadece bir bilgi değil, aynı zamanda toplumun sosyal, kültürel, ekonomik her anlamda kalkınmasını sağlayan itici güçtür. Muğla üniversitemiz her geçen gün büyüyor. Yeterli mi değil ve hızla büyüyecek. Fethiye’de 3 fakültemiz oldu. İnşallah Fethiye Üniversitesini de Fethiye’mize kazandırırız. Yüksekokullar, fakülteler, üniversite bölgedeki bütün ilçelerimizdeki aynı zamanda sosyal hayata, o bölgenin yöresel kalkınmasına ciddi bir şekilde katkı sunacağının bilincindeyiz. Üniversiteler bizim için önemli. AK Parti hükümetleri bu konuda en büyük desteği veriyorlar. Bakanlarımız eğitim ile ilgili bir talebimize hiçbir zaman hayır demediler. Bakanlarımıza, Başkanımıza ve Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

”TARIM,TİCARET,TURİZM MERKEZİ OLACAK”

Seydikemer’deki imar planlarının hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Hasan Özyer, “Seydikemer’i tarım, turizm ve ticaret merkezine dönüştürmemiz lazım. Bu bölgenin gelişme alanı Seydikemer. Şuandaki en büyük sıkıntımız istihdam ama önümüzdeki günlerde Seydikemer’in imar planları özellikle de bin kusurluk alanın kamu yatırımları için açılması fabrikaların ve her türlü tesislerin yapılmasının önünü açacak. Ve böylece bu bölgenin istihdam sorunu çözülmüş olacak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından AK Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk, Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Mansur Harmandar tarafından Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun temeli kurban kesilip dualar ile atıldı.

About egegazetesi

Check Also

Karaca, Bozyer ve Esenköy’deydi

Fethiye Belediye Başkanı ve CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, Bozyer Mahallesinde vatandaşlarla bir …